1 042 875 läst · 14 033 svar
1043k läst
14,0k svar
Vad blir det för mat?
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 500 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 500 inlägg
Den där ljuvliga sillen med brynt smör över ägg och lök tillagades inte i ugnen, men det liknar mycket lerpottasill, som säkert är "samma lika" som lertallrikasill (älskar de dialektala namnen).
Matjessill är mumsigt, har inte testat med kaviarsås @a.o.f men det får bli nästa vända, har flera burkar sill att göra av med under kommande helger.
Edit: nåt recept från Svt som ser bra ut
https://www.svt.se/recept/matjessill-med-brynt-smor-agg-och-kapris
Matjessill är mumsigt, har inte testat med kaviarsås @a.o.f men det får bli nästa vända, har flera burkar sill att göra av med under kommande helger.
Edit: nåt recept från Svt som ser bra ut
https://www.svt.se/recept/matjessill-med-brynt-smor-agg-och-kapris
Japp, det får bli till att göra en dag.Maria T skrev:Den där ljuvliga sillen med brynt smör över ägg och lök tillagades inte i ugnen, men det liknar mycket lerpottasill, som säkert är "samma lika" som lertallrikasill (älskar de dialektala namnen).
Matjessill är mumsigt, har inte testat med kaviarsås @a.o.f men det får bli nästa vända, har flera burkar sill att göra av med under kommande helger.
Edit: nåt recept från Svt som ser bra ut
[länk]
richardtenggren
Ingen-gör
· Norrlandet
· 6 589 inlägg
richardtenggren
Ingen-gör
- Norrlandet
- 6 589 inlägg
Renoverare
· Stockholm
· 18 601 inlägg
Lägg till finhackad tomat också Har serverat midsommarsillen på det viset i många år nu, och förstås egen färskpotatis. Men gräddfilen och gräslöken får vara med på ett hörn ändå. Bilder kommer imornDan1891 skrev: