Matjesill, kokt potatis och sås av vispad grädde, lök och kaviar. Mums.
 
Maria T
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Ser ut som en crime scene nu

[bild]
Mängder av räkor kvar ju, kämpa kämpa!
 
  • Haha
AndersMalmgren
  • Laddar…
Blodsoppen
Dan1891 Dan1891 skrev:
Tror inte det heter nått speciellt, men jag tycker det blir väldigt gott! Blir liksom mycket mer och godare smak än med gräddfil och gräslök.
Jag vill ha det till att det heter lertallrikasill.
 
Blodsoppen Blodsoppen skrev:
Jag vill ha det till att det heter lertallrikasill.
Nja, är inte det nått man gör i ungnen med matjessil? Med grädde och grejer? Men jag vill minnas att det är väldigt gott också!
 
Maria T
Den där ljuvliga sillen med brynt smör över ägg och lök tillagades inte i ugnen, men det liknar mycket lerpottasill, som säkert är "samma lika" som lertallrikasill (älskar de dialektala namnen).
Matjessill är mumsigt, har inte testat med kaviarsås @a.o.f men det får bli nästa vända, har flera burkar sill att göra av med under kommande helger.

Edit: nåt recept från Svt som ser bra ut
https://www.svt.se/recept/matjessill-med-brynt-smor-agg-och-kapris
 
  • Gilla
a.o.f
  • Laddar…
Blodsoppen
Maria T Maria T skrev:
Den där ljuvliga sillen med brynt smör över ägg och lök tillagades inte i ugnen, men det liknar mycket lerpottasill, som säkert är "samma lika" som lertallrikasill (älskar de dialektala namnen).
Matjessill är mumsigt, har inte testat med kaviarsås @a.o.f men det får bli nästa vända, har flera burkar sill att göra av med under kommande helger.

Edit: nåt recept från Svt som ser bra ut
[länk]
Japp, det får bli till att göra en dag.
 
Fish and chips med ärtmos, remouladsås, citronskiva och öl i bakgrunden.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
ullberg och 6 till
  • Laddar…
richardtenggren
FredrikR FredrikR skrev:
Plateau. :ok:


Här har det handlats till midsommar, och ja det bör blir över.
[bild]
Har verkligen svårt för den där hästkorven, men frun som är från Dalarna gillar ju den. För mig känns den snarare som en utmanare till ABSOL :crysmile:
 
  • Wow
FredrikR
  • Laddar…
richardtenggren richardtenggren skrev:
Har verkligen svårt för den där hästkorven, men frun som är från Dalarna gillar ju den. För mig känns den snarare som en utmanare till ABSOL :crysmile:
Du får träna på hästräka här snett över när ni passerar ;)
 
  • Gilla
richardtenggren
  • Laddar…
Blodsoppen Blodsoppen skrev:
Jag vill ha det till att det heter lertallrikasill.
Undrar om det inte var detta jag for efter..? :thinking:
 
Maria T Maria T skrev:
Mängder av räkor kvar ju, kämpa kämpa!
Beställde in 200 gram extra kaviar istället :)
 
  • Haha
  • Gilla
Maria T och 1 till
  • Laddar…
Dan1891 Dan1891 skrev:
Nu i midsommartider tänkte jag tipsa om att äta matjessillen med kokt hackat ägg och brynt smör, som ett alternativ till gräddfil och gräslök. Jag föredrar numera att äta sillen på det sättet.
Lägg till finhackad tomat också :) Har serverat midsommarsillen på det viset i många år nu, och förstås egen färskpotatis. Men gräddfilen och gräslöken får vara med på ett hörn ändå. Bilder kommer imorn :D
 
  • Gilla
FredrikR
  • Laddar…
Låter gott det där.
Blandar ni ihop allt och slevar in?
 
  • Gilla
Maria T
  • Laddar…
Grillat fläsk med potatisgratäng och sallad, serverat på en vit tallrik med sås.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Appendix och 7 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.