1 042 737 läst · 14 032 svar
1043k läst
14,0k svar
Vad blir det för mat?
Larmet var på, flög upp ur sängen och funderade va fn det var som lät
Provsmakade en bit och jag tror det blev riktigt bra, möjligen att tempen skulle varit en grad lägre men den blir rödare i mitten kan jag tro
Provsmakade en bit och jag tror det blev riktigt bra, möjligen att tempen skulle varit en grad lägre men den blir rödare i mitten kan jag tro
Renoverare
· Stockholm
· 18 601 inlägg
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 500 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 500 inlägg
Där var jag för några veckor sen, och såg såna fantastiska skaldjursplatåer bäras in till sällskap på förslagsvis 8-10 män, samtliga med pastellfärgade skjortor/tenniströjor, fåniga frisyrer och dyrportföljer. Alla [männen] verkade ha mycket roligt och skrattade gott, och alltför högt, åt sina egna och andras skämt.AndersMalmgren skrev:
Skaldjuren såg väldigt mumsiga ut.
Sällskapen med kvinnor i samma åldrar, och samma antal, var betydligt mer modesta och beställde Toast Skagen (hel eller halv) eller möjligen fisksoppan.
Nu är detta en mattråd och det jag och mitt sällskap åt och drack var av hög kvalitet så alla andra iakttagelser kan lämnas därhän.
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 500 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 500 inlägg
Åker till Dalarna i sommar och ser fram emot att fylla bilen med Gustafskorv och getost från någon av de gudomliga fäbodarna som skyltar med försäljning. Samt besöka åtminstone en spelmansstämma trots att sällskapet avskyr fioler och alla dess läten - jag är väl inte barnbarnsbarn till en stor spelman för intetFredrikR skrev:
Bingsjö, here we come!
Vissa saker är tradition!Maria T skrev:Åker till Dalarna i sommar och ser fram emot att fylla bilen med Gustafskorv och getost från någon av de gudomliga fäbodarna som skyltar med försäljning. Samt besöka åtminstone en spelmansstämma trots att sällskapet avskyr fioler och alla dess läten - jag är väl inte barnbarnsbarn till en stor spelman för intet
Bingsjö, here we come!
Glad Midsommar och hoppas Dalavistelsen blir angenäm, fiolerna till trots.
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 500 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 500 inlägg
Tack! Jag är inte en stor ivrare av tradition i alla läger, då det kan vara en börda att uppfylla, men jag har varit så många somrar i Dalarna (Dalbyn, Ore) och hört musiken och dansat danserna, och jag älskar Gustafskorv och spelmansstämmor så kanske läge att skaffa ett abonnemang på ljudböcker till sällskapet som ratar gnisslet av stråkar?FredrikR skrev:
Trevlig midsommar!
Det har jag provat i mina "yngre år" min mamma gjorde det till midsommar nåt år vill jag minnas.Dan1891 skrev:
Visst hette rätten nåt speciellt?
Gott minns jag det som.
Tror inte det heter nått speciellt, men jag tycker det blir väldigt gott! Blir liksom mycket mer och godare smak än med gräddfil och gräslök.FredrikR skrev:
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 500 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 500 inlägg
Min mamma bjöd på liknande rätt, och hon kallade den då "herrgårdssill" - jag tyckte det var bland det godaste som fanns!FredrikR skrev:
Söker jag nu på Herrgårdssill så kommer en massa inläggningar upp, men inget med matjessill och brynt smör, ägg....
Mamma var född i Kalmar, om det kan vara till nån ledtråd.
Renoverare
· Stockholm
· 18 601 inlägg
Ja, matjessill, brynt smör och hackat kokt ägg är verkligen en oslagbar kombination!Maria T skrev: