Otrolig skillnad på kalops & Boeuf Bourguignon. Är inte ens jämförbart...
 
  • Gilla
Snigla och 5 till
  • Laddar…
Dan1891 Dan1891 skrev:
Inte för att vara petig här, men Boeuf Bourguignon är väl inte alls en fransk variant av kalops?
Nej det är att förolämpa Boeuf Bourguignonen, men det är ju den svenska taken på det hela.
 
  • Arg
samlarpådetmesta
  • Laddar…
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Nej det är att förolämpa Boeuf Bourguignonen, men det är ju den svenska taken på det hela.
Tvärsäkra killgissningar som alltid (y)
 
  • Gilla
Dan1891 och 3 till
  • Laddar…
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Nej det är att förolämpa Boeuf Bourguignonen, men det är ju den svenska taken på det hela.
Olika rätter till olika tillfällen. Goda bägge två, iaf när jag gör dem!
 
  • Gilla
Snigla
  • Laddar…
Köttgrytor finns väl i alla länder med olika/lika ingredienser, och namn. Eller kalla det ragu eller vad som helst. Gott brukar det bli iaf ;)
 
  • Gilla
Maria T
  • Laddar…
Patrik440
Blev lite grillning igår.

Det går allt bra med en gammal "vanlig grill" också. :)
Hamburgare grillas på en traditionell kolgrill utomhus med en liten hund som tittar på.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Knådade inte ihop burgarna själv utan köpte burgare med högrev i affären.

Hamburgare med cheddarost och bacon på en tallrik bredvid lökringar och ketchupflaska.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


/ Patrik
 
  • Gilla
FredrikR och 3 till
  • Laddar…
Första testet med den gasoldrivna pizzaugnen jag köpte på Clas Ohlson. Lite ovant att arbeta med en ugn som kommer upp i 400 grader, men jäklar vad fin pizzan blev.

degen är enligt lilla napolis recept; 1 kg Caputo-mjöl, 660 gram vatten, 28 gram salt, 0.25 gram jäst, fermenterad i ett dygn.

ursäkta oljudet med blåst i filmen, det var halv storm i Jönköping på testdagen :)
 
  • Gilla
kapima och 11 till
  • Laddar…
fremax fremax skrev:
Vart fick du tag i denna ?!!

Med vänlig hälsning, fremax
Sambon är engagerad med att hjälpa Ukrainska flyktingar på lite olika sätt. Så hon köpte en bit av någon av dessa som hon varit i kontakt med.
 
  • Gilla
  • Älska
Maria T och 2 till
  • Laddar…
samlarpådetmesta samlarpådetmesta skrev:
Olika rätter till olika tillfällen. Goda bägge två, iaf när jag gör dem!
Jag är inte ensam att dra kopplingen

Till skillnad mot vår svenska klassiska kalops så innehåller denna gryta tomat
Boeuf Bourguignon, eller kalops på burgundiskt vis…
Osv, osv. Kalops är en blek Boeuf Bourguignon. Missförstå mig rätt, vi har bra husman, kalops är det inte.
 
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Jag är inte ensam att dra kopplingen





Osv, osv. Kalops är en blek Boeuf Bourguignon. Missförstå mig rätt, vi har bra husman, kalops är det inte.
Tur att vi alla kan tycka olika. För mig är kalops godare än Boeuf Bourguignon.
Smaksak, helt enkelt!
 
  • Gilla
claym och 4 till
  • Laddar…
Blodsoppen
En halv flintastek.
 
  • Halv flintastek på tallrik med gräddsås och sallad, brevid en ölburk, utomhus på bord.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
Patrik440 och 6 till
  • Laddar…
Lång rektangulär pizza på träbräda med tomater, basilika och ost.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Patrik440 och 7 till
  • Laddar…
Blodsoppen
M Mortsken skrev:
[bild]
Är det plankpizza?
 
Blodsoppen Blodsoppen skrev:
Är det plankpizza?
På menyn heter den SCROCCHIARELLA.
Var lite mellanting mellan vanlig pizza och pan pizza tyckte jag.
 
Bitar av nötbringa som bryns i en stekpanna, ingredienser och recept på köksbänk.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Begynnelsen till Fransk Kalops, sk "Cassoulet". Fast jag fuskar förstås med Nötbringa.
 
  • Gilla
FredrikR och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.