1 013 617 läst · 13 748 svar
1014k läst
13,7k svar
Vad blir det för mat?
richardtenggren
Ingen-gör
· Norrlandet
· 6 589 inlägg
richardtenggren
Ingen-gör
- Norrlandet
- 6 589 inlägg
Renoverare
· Stockholm
· 18 402 inlägg
Testa Boeuf Bourguignon, fransk kalops fast bättre på alla vis. Eller rödvinsbrässerad oxkindIsakare skrev:
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 399 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 399 inlägg
Jag svarar,njae. Det är (Boeuf Bourguignon) en långkokt gryta med svamp, smålök och vin, inte helt olik vår kalops (som är svensk och finsk) med lök, morötter, svamp ibland.Dan1891 skrev:
Oavsett vad köttgrytan kallas så är det viktigaste att köttet är riktigt mört så det faller isär och att skyn är smakrik.
Kokt potatis tycker jag i vanliga fall är rätt trist men till en köttgryta av detta slag, eller till inlagd sill (då helst nyupptagen småpotatis) så är det enda rätta tillbehöret.