Alfredo Alfredo skrev:
Nu kanske vi alla ska sluta klanka ner på @AndersMalmgren och hans logik och inse att det är vi själva som är hopplösa stofiler och inte riktigt hänger med. :cry: Ställer sig en matexpert som Mannerström bakom "köttfria köttbullar" :surprised::rolleyes::poop: så är det väl bara att inse att numera kan man göra mat av vad som helst och dessutom kalla det vad som helst... :mad:

[bild]

Vänta bara, snart har vi produkter som spänningslös el, torrt vatten och absolut tyst musik! Den sista borde för övrigt vara tämligen lätt att komponera. :crysmile:
Han är i alla fall ärlig med den låga kötthalten och låter den stå med stor text på framsidan. Det har jag bara sett på ICA:s "Extra fina köttbullar" innan. Alla andra mörkar det med liten text i innehållsförteckningen.
 
richardtenggren
Tokskalle Tokskalle skrev:
Han är i alla fall ärlig med den låga kötthalten och låter den stå med stor text på framsidan. Det har jag bara sett på ICA:s "Extra fina köttbullar" innan. Alla andra mörkar det med liten text i innehållsförteckningen.
Tycker ICAs ”Extra fina köttbullar” är riktigt bra! Kanske inte som hemgjorda men ändå bra :)
 
  • Gilla
7ender
  • Laddar…
A
Sexton jäsande degbollar för pizza lindade i plastfilm på ett fat.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Sexton degbollar inplastade med plastfolie på en bakplåt, förberedda för jäsning inför bakning av pizzor.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

jahopp... Detta blev ju bra... 16 st bollar..
300-350gram styck...
Blev mer än jag trodde...
vårvete och lite manitoba cream.. Så det ska nog bli luftigt..

tillsatte mer olja än vanligt.. Och ca 25 gram jäst på 1.4 l vatten.. 3 kg mjöl..
ca 350gram olja...
Kruka med färsk basilika på en rörig köksbänk, med köksutrustning i bakgrunden.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
ska göra ett par prov pizzor till lunch..
med hemmagjord mozzarella.. Så får vi se..
 
  • Gilla
  • Älska
Tokslut och 3 till
  • Laddar…
Tvåstegsraketen avslutades idag:

Launch pad:
Rått kött i en metallgryta på en köksbänk, närmare bestämt en skinka och en kycklingbröstfilé.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Första steget:
Tallrik med riven morot och potatis samt hackad korv och senap på träbord.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Andra steget:
En skål med hemgjord ärtsoppa och skinkbitar, serverad på ett träbord.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
  • Älska
FredrikR och 3 till
  • Laddar…
richardtenggren richardtenggren skrev:
Tycker ICAs ”Extra fina köttbullar” är riktigt bra! Kanske inte som hemgjorda men ändå bra :)
Javisst, ska man köpa färdiga köttbullar i Sverige så har de både det bästa näringsvärdet och den goaste smaken.
Men samtidigt är det lite tragiskt att det räcker med 85% kött för att bli bäst.
 
  • Gilla
richardtenggren
  • Laddar…
R
Tokskalle Tokskalle skrev:
Javisst, ska man köpa färdiga köttbullar i Sverige så har de både det bästa näringsvärdet och den goaste smaken.
Men samtidigt är det lite tragiskt att det räcker med 85% kött för att bli bäst.
När jag gör köttbullar har jag en hel del annat än kött i (procentuellt orkar jag inte räkna ut nu) så 85% kan väl vara så mycket som det "ska" vara.

Jag blir i.a.f. inte lockad av köttbullar med 100% kött i.
 
  • Gilla
1
  • Laddar…
A
R RoAd skrev:
När jag gör köttbullar har jag en hel del annat än kött i (procentuellt orkar jag inte räkna ut nu) så 85% kan väl vara så mycket som det "ska" vara.

Jag blir i.a.f. inte lockad av köttbullar med 100% kött i.
Då är det ju inga kryddor i..
smaklöst....
Barbarer ;)
 
Redigerat:
  • Gilla
  • Haha
RoAd och 1 till
  • Laddar…
R RoAd skrev:
När jag gör köttbullar har jag en hel del annat än kött i (procentuellt orkar jag inte räkna ut nu) så 85% kan väl vara så mycket som det "ska" vara.

Jag blir i.a.f. inte lockad av köttbullar med 100% kött i.
Ja smaken är väl som baken. Så bäst vore kanske om det fanns mer varierade varianter så att alla kunde finna sin ideala variant. (utan att behöva rulla dem själv) Jag går nog på 98%-varianten ;)
 
Idag blev det kalops, glömde bild givetvis.

Pizzadegen sattes till lördagens festligheter och en fläskkarré insmetad med en massa bbq-sås åkte in i ugnen (ska få gå i 16 timmar)
Blir kebabpizza på lördag med andra ord :D
 
  • Gilla
1
  • Laddar…
A
P Pappa1986 skrev:
Idag blev det kalops, glömde bild givetvis.

Pizzadegen sattes till lördagens festligheter och en fläskkarré insmetad med en massa bbq-sås åkte in i ugnen (ska få gå i 16 timmar)
Blir kebabpizza på lördag med andra ord :D
Jajemän :strong:
jag ska också göra kebabpizza.. fast imorgon..
kalops är riktigt gott.. :ok:

köpte lite lufttorkad skinka... lite salami..
Ska bli spännande..
samt att steka på lite karré.. Och skiva tunnt.. Med sparris och en vispad bea till.. (y)
 
  • Gilla
FredrikR och 1 till
  • Laddar…
Maskintok skrev:
Jajemän :strong:
jag ska också göra kebabpizza.. fast imorgon..
kalops är riktigt gott.. :ok:
Grymt.
Gör du egen "kebab" med?
Imorgon blir det Grillad kycklingfilé, gorgonzolasås & rostade rotfrukter
 
  • Gilla
FredrikR och 1 till
  • Laddar…
A
P Pappa1986 skrev:
Grymt.
Gör du egen "kebab" med?
Imorgon blir det Grillad kycklingfilé, gorgonzolasås & rostade rotfrukter
Nä inte den här gången..
Jag har för mycket annat på gång..
Och varje medlem i familjen beställde olika saker på sin pizza...

äldsta sonen valde en margherita.
med hemmagjord mozzarella..

mjölk som man värmer upp till 50 grader..
Sedan tillsätter man ättika.. i omgångar...
Och kramar ur vätskan...
 
Maskintok skrev:
Nä inte den här gången..
Jag har för mycket annat på gång..
Och varje medlem i familjen beställde olika saker på sin pizza...

äldsta sonen valde en margherita.
med hemmagjord mozzarella..

mjölk som man värmer upp till 50 grader..
Sedan tillsätter man ättika.. i omgångar...
Och kramar ur vätskan...
Spännande, måste prova någon gång :)
 
  • Gilla
1
  • Laddar…
A
P Pappa1986 skrev:
Spännande, måste prova någon gång :)
En matsked.. 9 gånger sammanlagt.. (y)
först 6 matskedar och röra om..
Sedan krama ur.. Och tillsätta salt och sedan ner med osten igen.. efter att all ättika är i så skall osten ner i riktigt kallt vatten och kramas ur... (y)
 
  • Älska
Pappa1986
  • Laddar…
A

sökte på mozzarella tidigare idag..
fann en film där man använde ättika men den var skyddad... Så jag tog hit en annan.. som funkade... Men med samma koncept..
 
  • Gilla
Bonzo2000 och 2 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.