998 956 läst · 13 568 svar
999k läst
13,6k svar
Vad blir det för mat?
Jag tycker inte att man ska blanda i något i köttet när man gör hamburgare. Kryddning gör sig bättre vid tillagningen.Maskintok skrev:
Jag brukar köpa svensk ekologisk köttfärs som jag delar i 125-gramsklumpar som jag sen formar till tunna skivor. Så tunna som möjligt utan att de faller isär. Jag blandar inte i någonting. Styckfryses så att man kan ta fram så många som behövs när det är dags för grillning. Lägges på grillen direkt från frysen.
Renoverare
· Stockholm
· 18 375 inlägg
Jag kör också 100 procent högrev som jag grovmaler i assistenten. Ibland kan jag mala i lite rökt sidfläsk för att få lite variation.P pmd skrev:Jag tycker inte att man ska blanda i något i köttet när man gör hamburgare. Kryddning gör sig bättre vid tillagningen.
Jag brukar köpa svensk ekologisk köttfärs som jag delar i 125-gramsklumpar som jag sen formar till tunna skivor. Så tunna som möjligt utan att de faller isär. Jag blandar inte i någonting. Styckfryses så att man kan ta fram så många som behövs när det är dags för grillning. Lägges på grillen direkt från frysen.
Jag har gjort det på entrecote också..Korvgubbe skrev:
Men då på hemslaktat... Skulle inte ha räckt till familjen ändå.. Då uppskattar barnen hamburgare istället
Hus tomte
Verktygstokig
· Södra Stockholm
· 586 inlägg
Hus tomte
Verktygstokig
- Södra Stockholm
- 586 inlägg
M
Marcussjogren
Medlem
· Västra Götaland
· 3 079 inlägg
Marcussjogren
Medlem
- Västra Götaland
- 3 079 inlägg
Hus tomte
Verktygstokig
· Södra Stockholm
· 586 inlägg
Hus tomte
Verktygstokig
- Södra Stockholm
- 586 inlägg
körde vitpeppar men ingen olivolja denna gång..Maskintok skrev:
vilken skillnad
Körde bacon vid sidan om idag
många bilder på några fjuttiga burgare..
Men måste f.n testa sidfläsket nån dag..
Gillar rökigheten
men på lördag blir d grillad laxsida grillad potatis å rökta räkor på kvällen
Som förätt blir d en tråkig skagen..
Några andra förslag på förätt?
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
kanske egen rökt lax men hjortronsås?Hus tomte skrev:körde vitpeppar men ingen olivolja denna gång..
vilken skillnad
Körde bacon vid sidan om idag
många bilder på några fjuttiga burgare..
Men måste f.n testa sidfläsket nån dag..
Gillar rökigheten
men på lördag blir d grillad laxsida grillad potatis å rökta räkor på kvällen
Som förätt blir d en tråkig skagen..
Några andra förslag på förätt?[bild][bild][bild][bild]
eller tunna skivor av innanlår med ingefärscreme? pepparrotscreme?
pride kub med innekyckling filé, marinerad med vitlök, dragon, salt, svartpeppar, citron, olja...?
öl burgareHus tomte skrev:körde vitpeppar men ingen olivolja denna gång..
vilken skillnad
Körde bacon vid sidan om idag
många bilder på några fjuttiga burgare..
Men måste f.n testa sidfläsket nån dag..
Gillar rökigheten
men på lördag blir d grillad laxsida grillad potatis å rökta räkor på kvällen
Som förätt blir d en tråkig skagen..
Några andra förslag på förätt?[bild][bild][bild][bild]