Korvgubbe
Njurtapp, eller Onglet de Boeuf, som det heter på resturangspråk är en fantastisk styckdetalj, men i mitt tycke för fin för att mala färs på. :)
 
  • Gilla
1
  • Laddar…
P
Maskintok skrev:
njurtapp får man oftast billigt..
Vissa förstår inte vilket fint kött det är..
mala och i med kryddor och lök.. lite lite späck... Så är det mumma(y)
Jag tycker inte att man ska blanda i något i köttet när man gör hamburgare. Kryddning gör sig bättre vid tillagningen.

Jag brukar köpa svensk ekologisk köttfärs som jag delar i 125-gramsklumpar som jag sen formar till tunna skivor. Så tunna som möjligt utan att de faller isär. Jag blandar inte i någonting. Styckfryses så att man kan ta fram så många som behövs när det är dags för grillning. Lägges på grillen direkt från frysen.
 
  • Gilla
1
  • Laddar…
P pmd skrev:
Jag tycker inte att man ska blanda i något i köttet när man gör hamburgare. Kryddning gör sig bättre vid tillagningen.

Jag brukar köpa svensk ekologisk köttfärs som jag delar i 125-gramsklumpar som jag sen formar till tunna skivor. Så tunna som möjligt utan att de faller isär. Jag blandar inte i någonting. Styckfryses så att man kan ta fram så många som behövs när det är dags för grillning. Lägges på grillen direkt från frysen.
Jag kör också 100 procent högrev som jag grovmaler i assistenten. Ibland kan jag mala i lite rökt sidfläsk för att få lite variation.
 
Hus tomte
Maskintok skrev:
Nu får du sluta tänka... lacken försvinner ju:rofl::rofl:
Hahahahaha :crysmile:
 
  • Gilla
1
  • Laddar…
A
Korvgubbe Korvgubbe skrev:
Njurtapp, eller Onglet de Boeuf, som det heter på resturangspråk är en fantastisk styckdetalj, men i mitt tycke för fin för att mala färs på. :)
Jag har gjort det på entrecote också..
Men då på hemslaktat... Skulle inte ha räckt till familjen ändå.. Då uppskattar barnen hamburgare istället ;)
 
Hus tomte
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Jag kör också 100 procent högrev som jag grovmaler i assistenten. Ibland kan jag mala i lite rökt sidfläsk för att få lite variation.
Bacon funkar oxå
Ska testa lite sidfläsk nästa gång

men imorn blir d rena högrevs burgare me salt å peppar
 
  • Gilla
goodzie och 2 till
  • Laddar…
A
Hus tomte Hus tomte skrev:
Bacon funkar oxå
Ska testa lite sidfläsk nästa gång

men imorn blir d rena högrevs burgare me salt å peppar
Jajemän och även lite vitpeppar brukar jag ha på..

Sedan så smörjer jag in i lite fin olivolja..
(y)
 
  • Gilla
Hus tomte
  • Laddar…
M
Maskintok skrev:
Jajemän högrev är fint(y)
lindströms var faktiskt överraskande bra för att vara frysta!
Iofs har jag bara Felix från 1990-talet som referens gällande frysta burgare som stektes direkt från frysen, kanske inte så svårt att slå :-D
 
  • Gilla
1
  • Laddar…
A
M Marcussjogren skrev:
lindströms var faktiskt överraskande bra för att vara frysta!
Iofs har jag bara Felix från 1990-talet som referens gällande frysta burgare som stektes direkt från frysen, kanske inte så svårt att slå :-D

får nog göra lite får eller nöt burgare och skicka åt dig;)(y)
 
Hus tomte
Maskintok skrev:
Jajemän och även lite vitpeppar brukar jag ha på..

Sedan så smörjer jag in i lite fin olivolja..
(y)
körde vitpeppar men ingen olivolja denna gång..
vilken skillnad (y)

Körde bacon vid sidan om idag

många bilder på några fjuttiga burgare..

Men måste f.n testa sidfläsket nån dag..
Gillar rökigheten

men på lördag blir d grillad laxsida grillad potatis å rökta räkor på kvällen
Som förätt blir d en tråkig skagen..
Några andra förslag på förätt? Hamburgare på grillgallret, tillagade utan olivolja, med synliga grillmärken.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Hamburgare som grillas på en utomhusgrill med rök som stiger upp
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Hamburgare och baconstrimlor som grillas på en grillrist.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Fem grillade burgare med grillmärken på en grillrist, inget bacon synligt.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
1
  • Laddar…
nikasp
Så fort familjen kommer hem igen blir det bröd och pizza! En rejäl pjäs på 7 kg som ska ligga strax under taket i ugnen.
 
  • En pizzaspade i trä vilar på en stor metallugnssten med texten "GOURMETSTÅL".
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
  • Wow
richardtenggren och 5 till
  • Laddar…
nikasp nikasp skrev:
Så fort familjen kommer hem igen blir det bröd och pizza! En rejäl pjäs på 7 kg som ska ligga strax under taket i ugnen.
Det där blir fint (y):cool:
 
  • Gilla
nikasp och 1 till
  • Laddar…
A
Hus tomte Hus tomte skrev:
körde vitpeppar men ingen olivolja denna gång..
vilken skillnad (y)

Körde bacon vid sidan om idag

många bilder på några fjuttiga burgare..

Men måste f.n testa sidfläsket nån dag..
Gillar rökigheten

men på lördag blir d grillad laxsida grillad potatis å rökta räkor på kvällen
Som förätt blir d en tråkig skagen..
Några andra förslag på förätt?[bild][bild][bild][bild]
kanske egen rökt lax men hjortronsås?
eller tunna skivor av innanlår med ingefärscreme? pepparrotscreme?

pride kub med innekyckling filé, marinerad med vitlök, dragon, salt, svartpeppar, citron, olja...?
 
A
Hus tomte Hus tomte skrev:
körde vitpeppar men ingen olivolja denna gång..
vilken skillnad (y)

Körde bacon vid sidan om idag

många bilder på några fjuttiga burgare..

Men måste f.n testa sidfläsket nån dag..
Gillar rökigheten

men på lördag blir d grillad laxsida grillad potatis å rökta räkor på kvällen
Som förätt blir d en tråkig skagen..
Några andra förslag på förätt?[bild][bild][bild][bild]
öl burgare :cool:(y)
 
A
tog en kall burgare utan bröd... Med tsatsiki från igår... åhh.. 4 klyftor vitlök.. mm
Den är så god... Och med öl till... himmelskt.. (y)
 
  • Gilla
Hus tomte
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.