75 512 läst · 288 svar
76k läst
288 svar
Vad är det BÄSTA du har i ditt kök?
Är riktigt avis på dig - 35 kvm!!!Det är halva mitt hus...Vad menar du med "Rejäl rostfri diskbänk med silar istf korgar" .Silar/ korgar?L Lundstroem1 skrev:Tack för en intressant tråd. Kommer lämpligt då vi planerar att byta vårt 30 år gamla kök. Har fått många bra idéer men samtidigt bra att få skriva ner sina egna tankar.
Det bästa med vårt nuvarande kök:
- Det är stort (35 m2), med plats för alla slags aktiviteter
- Kakelugn för trivseleldning framförallt till frukost
- Bakbord
- Skärbräda i lådhurtsen
- Kryddförvaring synligt ovanför spisfläkten (egentligen dåligt också med dammsamling)
- Rejäl rostfri diskbänk med silar istf korgar
- Diskbänksblandare med handtag som sitter över utkastaren och lyfts uppåt istf åt sidan (kan aldrig lära mig finreglera flödet på dom som dras åt sidan, dessutom sitter pipen så högt på dessa så det stänker överallt, ja det är en hang-up för mig)
- Diskmaskin (även den 30 år!!) som diskar under en timme (fråga mig inte om vatten och elförbrukning)
Vad som kunnat vara bättre:
- Mer förvaringsutrymmen
- Underskåp med lådor
- Köksfläkten suger inget vidare (kopplad till värmeväxlare)
- Överskåp upp till tak
- Bänkbelysning
- Smartare lösning för mikron än att ha den “hängande” under ett hörnskåp
- Fler saker från tråden...........
Jag har lagt ungefär 350 timmar på mitt kök. Elgubben inte inräknat i det. Då har jag gjort ALLT, verkligen totalrenovering, inklusive att bygga egna stommar i furu och en del andra specialsnickerier. Om du jobbar i snitt en timme om dagen tar det alltså mellan ett halvt och ett helt år. Gissar att ett vanligt IKEA utan specialmått går lite snabbare, kanske på 250 h. Är man två går det också på dubbla tiden. Tid är tyvärr = pengar. Om du inte har möjlighet till dubbla kök eller älskar hämtmat/mackor är det läge att leja bort mer än golvslipningen. Den fixar du enkelt själv för övrigt med en hyrd maskin och en dags jobb.K karincam skrev:
Det bästa i mitt kök är nog, när min fru och mina barn inte är där förstås, ett stort torrskafferi...
...en låda med kryddburkar bredvid spishällen där alla syns...
...samt avfallslåda under diskbänken som öppnar när man trycker till den lite med foten. Blir aldrig en massa kladd på luckan...
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
...en låda med kryddburkar bredvid spishällen där alla syns...
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
...samt avfallslåda under diskbänken som öppnar när man trycker till den lite med foten. Blir aldrig en massa kladd på luckan...
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Torrskafferi i hörnmodell vill jag ha...Cruzze skrev:Det bästa i mitt kök är nog, när min fru och mina barn inte är där förstås, ett stort torrskafferi...
[bild]
...en låda med kryddburkar bredvid spishällen där alla syns...
[bild]
...samt avfallslåda under diskbänken som öppnar när man trycker till den lite med foten. Blir aldrig en massa kladd på luckan...
[bild]
Ja det var precis ett av svaren som besvara tidigare inlägg. Sannolikheten att den som inte fattar de miljömässiga fördelarna med påse framför kvarn kommer då och då skicka med plast i kvarnen. Sannolikheten att man gör det i sin bruna påse är avsevärt mindre. Inse att all trafik kommer ske med grön el i Sverige, att lösa utarmningen av kväve i avloppet går inte! Ja, jag tänkte inte gå in på detta då tråden handlar om det bästa i mitt kök, vilket är sortering i ett annat utrymme och bara brun påse i köket. Men ifrågasatte dock ett förslag på kvarn, men undrade ENDAST om det ens var lagligt. Orsaken till frågan är att jag VET att påse är och kommer vara ännu mer miljömässigt bra.E Erik Salhammar skrev:
Med rejäl avsåg jag en hel diskbänk, inte infälld i bänkskiva. Visar silarna på bild, korg är såna som man lyfter upp för att rengöra.K karincam skrev:
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Missade att lovorda vår linoleummatta. Den har stoppat fantastiskt bra under 30 år. De skavanker som blir syns knapp.
Medlem
· Stockholm
· 2 188 inlägg
Och jag har byggt på mitt kök i fyra(?) år. Kök har sjukt många delar. Har du en byggtråd på det här som jag missat?Fulkemisten skrev:Jag har lagt ungefär 350 timmar på mitt kök. Elgubben inte inräknat i det. Då har jag gjort ALLT, verkligen totalrenovering, inklusive att bygga egna stommar i furu och en del andra specialsnickerier. Om du jobbar i snitt en timme om dagen tar det alltså mellan ett halvt och ett helt år. Gissar att ett vanligt IKEA utan specialmått går lite snabbare, kanske på 250 h. Är man två går det också på dubbla tiden. Tid är tyvärr = pengar. Om du inte har möjlighet till dubbla kök eller älskar hämtmat/mackor är det läge att leja bort mer än golvslipningen. Den fixar du enkelt själv för övrigt med en hyrd maskin och en dags jobb.
En underbar diskbänk där funktionen är fulländad, måste säga att jag är avundsjuk, min "Moderna" ho är värdelös på allt, skulle duga bäst till att ha i en kohage.L Lundstroem1 skrev:
Medlem
· Stockholm
· 2 188 inlägg
Medlem
· Stockholm
· 2 188 inlägg
Vi tänkte ha en liknande rostfri diskbänk, vad är det för märke på den här?T toolman77 skrev:Jag har 80cm under diskbänken och det fungerar bra för sopsortering.
[bild]
Har också ett smalt skåp som "blev över" vid spisen. Fungerar över förväntan
[bild]
Annars är jag mest nöjd med den högt monterade diskmaskinen som sparar ryggen. Avfallskvarnen är också en höjdare. Det blir nästan luktfitt från soporna när matavfallet försvinner ner i avloppet
[bild]
Är ni nöjda med den?
Ja, sådan hel diskbänk ("heltäckande" tror jag det kallas) ska jag ha också. Vill inte ha infällt i trä eller nåt. Kan se fördelarna med sil, men å andra sidan kan man då inte ha en sån där extra sil som man kan stoppa i...Du upplever inte att det åker ner massa skit där; att hålen i silarna är för stora?L Lundstroem1 skrev: