Strålande, tack för hjälpen. Vår Husqvarna Cardinal 5120 började diska kallt. Det visade sig att tre av fyra lödpunkter till reläet var dåliga. Inget som syntes vid första anblicken men efter lite nogrannt studerande så upptäckte jag små fina sprickor. Lödde om alla fyra anslutningarna. Och nu fungerar den.
Tips:
- Ta ett foto på kabelanslutningarna
- Kontrollera lödpunkterna noga / löd om för säkerhets skull

Det syntes inget på kretskort eller kåpa vid första anblicken

Mvh Hans
 
Min Cardinal 5130 började också diska kallt. Hittade denna tråd och efter att många fått maskinen att fungera så testade jag med såklart.

Hittade en skada på kretskortet och lödde dit en klick och nu fungerar den igend^_^b

Har man tur så håller det i flera år till eller så blir det en ny maskin om några dagar...

Har än så länge sparat sköna tusenlappar.
 
Well... efter att trasslat med den dyra skiten (snygg utanpå dock) så blev det en ny maskin.
Men inte blev det en HVA INTE.

Det bidde en BOSCH och det känns bara bra.
 
Milkshaken
Intressant tråd detta... kretskort kan ju förbrylla... Själv är jag alltid rädd för att det ska vara någon IC-Krets som är gången... Men kanske bättre att stödlöda alla punkter.

kan man inte köpa ett blankt kretskort, köpa komponenterna på tex Elfa eller Kjell& Co... Sen löda ihop INNAN det går sönder igen... Jag menar det verkar ju vara undermåligt hela skiten... Att då ha ett nytt och bara trä dit vore väl gott..?
Själv är jag emot Bosch-grejer, men köpte en på Rea för 4 år sedan, och den är i absolut nyskick än, trots användning minst 3-4 dagar i veckan...

Vet Continue vad som är generalfelet på Bosch maskiner om det finns något?
 
Husqvarna verkar vara rena skiten nu för tiden , har bara haft problem med mina Husqvarnaprylar. Trodde det var kvalitet.
Diskmaskinen går fortfarande, men nu har den börjat svämma över i stället emellanåt
Ett tag diskade den inte rent, efter att kört 5 ggr med citronsyra fixade det sig. Ändå har vi mjukt bra vatten.
Kylskåpet håller på att falla sönder i plasten efter bara 5 år, förutom att jag fick byta kretskort precis efter garantidens utgång, bara delarna kostade 1200 kr.
Väntar nu bara på att tvättmaskinen ska rasa, som är nyast.
:S
 
Jag har också en Husqvarna Cardinal, men en QB502W som har fått ett annat problem; efter en diskning där vi kanske var lite för slarviga med att skölja tallrikar och kastruller så svämmade den över. Fine, tänkte jag, moppade golvet och gjorde rent silarna. Då uppstår det mystiska att den blinkar felkod som om avloppet är täppt, men den tömmer fint. Det den inte gör, är spolar i nytt vatten.

Jag har provat hälla i vatten och den tömmer finfint, men när den är tom stannar den med samma felkod. Den här modellen har heller ingen vattenmätare åtkomlig så enkelt som t.ex. den här: http://www.hobbyman.se/reparera-din-trasiga-diskmaskin-sjalv/ utan jag tror det är nån lurig vacuumgivare i bottenbaljan. Den verkar fungera (om man blåser i den så startar avloppspumpen och slangen är inte igensatt). Dessutom hade vattenspärren i bottenplattan löst ut, men det vattnet är upptorkat nu. Måste man nolla den brytaren på nåt sätt, eller räcker det med att torka ur vattnet så flottören sjunker?

Fler gissningar på var jag ska leta?
 
Lite uppdatering: Jag läste att nån hade fått tipset att vänta 40 minuter med strömlös maskin för att bottenplattans vattenvakt skulle nollställas. Så var det inte på den här maskinen...

Men, den ser ut precis som Ilams AEG på bilderna här: http://www.byggahus.se/forum/koek/95353-diskmaskin-tips-om-lagning.html och jag tror att den röda runda burken på hans bild 6 är nivåvakten.

Den får lite drygt 50 VAC på magnetventilen i intaget, räcker det eller ska det vara 230 VAC där?
 
Haha! Succé! Just när jag skulle ge upp såg jag en nersänkning i framkant av maskinen, full med vatten. Där låg ett kontaktdon nertryckt. Inte bra. När jag plockat isär, torkat och fyllt det med kontaktspray så började maskinen helt plötsligt fylla vatten. :)

Sen hade jag lyckats skruva loss avloppspumpen lite (den sitter med bajonettfattning i slanghuset) så jag fick torka ur bottentråget igen, men det är smällar man får ta. ;-)
 
Hej allihopa!

Jag hade samma problem som de flesta här verkar ha haft, en Electrolux som inte ville diska varmt längre. En Electrolux ESF 4110 (smaldisk) Från 2005 eller 2006 någon gång.
Efter att ha läst alla inlägg här så kollade jag upp det hela och mycket riktigt hade en av lödningarna för reläet släppt eller varit dålig från början, så en lödning och kabelbit senare är den som ny igen!
Tack allihopa för att ha sparat mig ett antal tusen för en ny maskin!
 
Hej! Samma fel som för de flesta, kretskortet var trasigt på min 4 år gamla cardinal 5180. Fick det utbytt men en månad senare rasade maskinen helt pga andra fel.
Den vanliga hemförsäkringen täcker faktiskt en stor del av kostnaderna.
Hur som helst så tog jag ur det nya kretskortet innan jag kastade maskinen, så det ligger hemma och "skräpar" om någon är intresserad.
 
Hej alla,
Diskmaskinen diskade bara kallt och torkning fungerade inte. Tänkte att det var kört med ca. 5 år gammal maskin innan jag hittade detta forum och alla som delade samma bekymmer. Det ser ut att flera maskiner är byggda med samma styrkort. Mycket dålig konstruktion och drabbar säkert många fler vi kan läsa av på denna site. Tack för alla goda råd. :)
 
Hej alla och tack för denna tråd,

Vi tyckte att vår Elektrolux ESF6236 inte diskade bra.

Slet ur kretskortet ur luckan och där visade sig att kretskortet var bränt kring relät till värmeelementet. Jag monterade en bit kabel ist för att byta kretskort.

Mvh
 
Min Cardinal 6210 har ett annat problem. När man slår på strömmen, så blinkar alla lamporna ungerfär 1ggn/sekund. (se bifogad bild)

Om jag trycker på timer-knappen, så blinkar alla lampor oregelbundet, som ett allmänt flipperspel.

Om jag trycker på funktionsknapp nr 2 (70 grader) så blinkar kontrollindikeringarna (för sköljmedel m.m) och 45-graders lampan.

Jag har kollat kretskortet och det ser fint ut. Inga brända ledningsbanor eller liknande.

Några idéer någon? Electrolux-Husqvara Service vill ha 495:- bara för att ge en kostnadsuppskattning.....
 
  • display.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
SebbeK skrev:
Min Cardinal 6210 har ett annat problem. När man slår på strömmen, så blinkar alla lamporna ungerfär 1ggn/sekund. (se bifogad bild)

Om jag trycker på timer-knappen, så blinkar alla lampor oregelbundet, som ett allmänt flipperspel.

Om jag trycker på funktionsknapp nr 2 (70 grader) så blinkar kontrollindikeringarna (för sköljmedel m.m) och 45-graders lampan.

Jag har kollat kretskortet och det ser fint ut. Inga brända ledningsbanor eller liknande.

Några idéer någon? Electrolux-Husqvara Service vill ha 495:- bara för att ge en kostnadsuppskattning.....
Nu är maskinen lagad. Det var kretskortet som gått sönder. Inget synligt dock. Reparatören trodde att åskan var boven. Kul.

1100:- i arbetskostnad och 1900:- +moms för nytt kretskort.
Ska se vad försäkringsbolaget säger... :S
 
Hej alla,

Jag har också haft problemet med "kalllödning" på kretskortet. Efter att ha lött ett par gånger och fått det att fungera så upptäckte jag att strömmen som går igenom kretskortet på den plats där "kalllöningen" uppstår gör att det blir så varmt att lödtennet smälter. Man kan därför löda ... diska det blir varmt i början och sedan så när programmet går vidare efter en stund uppstår problemet. Då har lödningen smält och leder inte ström på rätt sätt. Efter ett antal veckor så har lödningen smält så många gånger att den inte smälter ihop på ett riktigt sätt så att det fungerar.

Den ända säkra lösningen på problemet är att beställa ett nytt kretskort. Sedan det nya kretskortet kom har det inte varit problem med kallt vatten.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.