10 770 läst · 69 svar
11k läst
69 svar
Ta bort sista resterna av teflon i stekpannan?
Claes Sörmland
Medlem
· Sörmland och stan
· 25 010 inlägg
Claes Sörmland
Medlem
- Sörmland och stan
- 25 010 inlägg
BirgitS
Medlem
· Stockholms län
· 40 961 inlägg
BirgitS
Medlem
- Stockholms län
- 40 961 inlägg
Någon som har en Scanpan CTX eller Pro IQ? Är de lika nonstick som teflon?
Plockade fram en gammal Tefal för att steka tärnad potatis och märkte att den är klart enklare att flippa med än de andra stekpannorna vi har. (Rostfritt, kolstål och gjutjärn) Tar dock emot att laga mat i en teflonpanna..
Plockade fram en gammal Tefal för att steka tärnad potatis och märkte att den är klart enklare att flippa med än de andra stekpannorna vi har. (Rostfritt, kolstål och gjutjärn) Tar dock emot att laga mat i en teflonpanna..
Mina gjutjärnsstekpannor köpte jag 1980 - när jag flyttade från föräldrahemmet. Håller i evigheter, inga skador eller skavanker. Men så såg jag också till att köpa rejäla kvalitetsgrejor, Made in Sweden, och visserligen dyra, men utslaget på över 40 år är det struntsummor, ja nästan gratis.
S
sinuslinus
Träskalle
· Östergötlands län
· 5 213 inlägg
sinuslinus
Träskalle
- Östergötlands län
- 5 213 inlägg
Scanpan får bäst i test men de mattas av. Efter två år går till de metallåtervinningen. Pannorna ser okej ut men det spelar ingen roll om man kör svinto eller steker salt för det bränner fast ändå. Inte alls som när de är nya.arneri68 skrev: