TRJBerg
Föredrar kakel för att det för mig känns som "bättre" kvalitet och även estetiskt snyggare.
Även tåligare mot slitage (oftast är väl det iofs inte ett problem i ett badrum).
 
BirgitS
Bodde tidigare i ett hus från slutet av 80-talet och den våtrumsmattan såg rätt sunkig ut efter 15 år för det gick inte längre att hålla den helt ren.
 
BirgitS BirgitS skrev:
Bodde tidigare i ett hus från slutet av 80-talet och den våtrumsmattan såg rätt sunkig ut efter 15 år för det gick inte längre att hålla den helt ren.
De kan bli lite färgade med tidens rand så att säga.. men oftast är det fogarna som tar lite estetisk stryk! Mattorna går att putsa upp ganska fint om man anstränger sig (gäller att komma in i springorna/vecken i strukturen.. där det gärna samlas gammal lort). Har sett rena rama mirkaeljobben på området hehe

Det är ju lite samma problem med kakel klinker.. om man inte sköter det (fogarna) längs tiden.. duscharna/vattenområden... och där man går mycket.. blir ju lätt dassigt med tiden..

Men går också att städa upp.. med rätt medel och lite tid. Några ggr har jag dock gett upp och målat om viss fog /alt bytt ut/fyllt på. Kakel/klinkerplattorna mister mest lite glans om man har otur.. men är oftast fina hela vägen tills de går sönder (man har tröttnat på dem oftast innan iaf) :)
 
  • Gilla
BirgitS
  • Laddar…
E
Renoverade just vårt fritidshus, bla bytte vi ut ~30 år gammal plastmatta med en ny plastmatta.

Gillar plastmatta, riktigt skönt att gå på o det ser rätt bra ut. Har kakel hemma, men det är ju rätt hårt o kallt. Bra dessutom att man ser tätskiktet.
 
Vi gjorde två badrum för ett par (hm tre?) år sedan.

Ena med kakel och klinker.. andra med golvmatta och kakel på vägg. Supernöjd med bägge (mindre nöjd med att vårt vatten plötsligt blev extremt kalkhaltigt.. vilket har orsakat problem på bägges mörka golv..)

Vi betalade inte så mycket som exemplet för badrummet med matta.. (ska dock tala om att mattläggare var också plattsättaren.. så även om vi inte satte väggmatta.. så kaklade han väggarna också och satte tätskikt osv - dock köpte vi kaklet själva.. mattan, flytspackling, fogar och allt annat ingick).

Vi var supernöjda med priset... i våran lila värld är grävning och mattläggning det mest prisvärda vi stött på haha.

Vi satte matta på golv o väggar i huset vi hade innan detta (ganska rörligt bjälklag och då känns matta säkrare).. och även i lgh här på gården (byggdes när vi köpt det precis).. mattläggarens priser har alltid förvånat oss på ett bra sätt genom alla år :)

:)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.