Medlem
· Blekinge
· 10 585 inlägg
På mikron och diskmaskin kör vi alltid samma program. Allt fancy är helt värdelöst för oss.
Köksblandare kör vi Oras Optima SemiPro Hybrid, 80 häll, avfallskvarn (EU har väll typ förbjudit det numera?), lådbelysning.
Sett till layout så tycker jag man ska tänka igenom sitt rörelsemönster, vi har lådor och skåp för bestick, tallrikar och glas inom räckhåll när man står vid diskmaskinen. Kylskåpet är nära köksön där vi ofta fixar frukost och skivar, hackar, osv... Dedikerad plats för kaffemaskinen och vattenkokaren som blir som en liten kaffe/te hörna som inte är ivägen.
Sett till layout så tycker jag man ska tänka igenom sitt rörelsemönster, vi har lådor och skåp för bestick, tallrikar och glas inom räckhåll när man står vid diskmaskinen. Kylskåpet är nära köksön där vi ofta fixar frukost och skivar, hackar, osv... Dedikerad plats för kaffemaskinen och vattenkokaren som blir som en liten kaffe/te hörna som inte är ivägen.
Ingen direkt smart funktion. Men jag vill rekomendera en bänkskiva i riktig granit. Det finns många sorters sten, som är snyggt, men många kan vara lite känsliga.
För 24år sedan renoverade vi köket och satte granitskivor. Jag har aldrig behandlat dem med någonting, och de ser fortfarande ut som nya. Jag har använt alla typer av rengöringsmedel. Ibland gnuggat med stålull, på svåra fläckar.
Man behöver aldrig tänka sig för, jag ställer alltid av heta stekpannor och kastruller direkt på skivan.
Jag tror egentligen att nästan all sten är lika bra. Jag provade att misshandla en bit marmor som vi skulle ha i badrummet. Provade både syror, baser och mekanisk repning. Under flera dagar. Men lyckades inte göra någon åverkan.
Så bänkskiva i sten, av något slag, är mitt tips.
För 24år sedan renoverade vi köket och satte granitskivor. Jag har aldrig behandlat dem med någonting, och de ser fortfarande ut som nya. Jag har använt alla typer av rengöringsmedel. Ibland gnuggat med stålull, på svåra fläckar.
Man behöver aldrig tänka sig för, jag ställer alltid av heta stekpannor och kastruller direkt på skivan.
Jag tror egentligen att nästan all sten är lika bra. Jag provade att misshandla en bit marmor som vi skulle ha i badrummet. Provade både syror, baser och mekanisk repning. Under flera dagar. Men lyckades inte göra någon åverkan.
Så bänkskiva i sten, av något slag, är mitt tips.
*Bänkyta, bänkyta, bänkyta. Otroligt uppskattat.
*Två hoar pga köksö med häll. Ung som att man har två toaletter
*80 bred häll
*En ho i 80-skåp så att man får plats att diska plåtar och annat.
*Diskmaskin i ett hörn så att
Man blockerar så lite som möjligt när folk rör sig.
*Vanlig stor fläkt hängande. Fick returnera hällen med inbyggd fläkt för det fungerar inte bra.
*Två hoar pga köksö med häll. Ung som att man har två toaletter
*80 bred häll
*En ho i 80-skåp så att man får plats att diska plåtar och annat.
*Diskmaskin i ett hörn så att
Man blockerar så lite som möjligt när folk rör sig.
*Vanlig stor fläkt hängande. Fick returnera hällen med inbyggd fläkt för det fungerar inte bra.
Nyligen klara med vårt kök.
Punkter som vi är riktigt nöjda med.
80cm häll.
Stenbänkskiva.
Ho som är tillräckligt stor för att blötlägga ugnsplåt i.
Ugn och microugn på samma höjd.
Lådan för sopor öppnas med ett tryck. (Motor)
Punkter som vi är riktigt nöjda med.
80cm häll.
Stenbänkskiva.
Ho som är tillräckligt stor för att blötlägga ugnsplåt i.
Ugn och microugn på samma höjd.
Lådan för sopor öppnas med ett tryck. (Motor)
Vedspis, otroligt bra med värme och mat oberoende av omvärldens påhitt.
Dubbla stora diskhoar.
Bänkskivor i sten.
Stooort matbord.
Dubbla stora diskhoar.
Bänkskivor i sten.
Stooort matbord.
Dubbla stora diskhoar i en hel rostfri plåtbänk. torkskåp för disk och vedspis borde vara mer eller mindre standard.
Mer bänkyta är alltid bra. Riktig spisfläkt med en rejäl kåpa och utlopp genom ett rör rätt ut är det enda som fungerar om man inte vill ha stekosdimma i hela huset.
En elspis med så litet gyckel som möjligt. Helst gjutjärnsplattor och vred. Då man lagar mat på induktionshäll med rullgardinsmenyer och massor av märkliga funktioner är det lät hänt att man måste lyfta in den gamla primusen och ställa ovanpå för att få någon mat den dagen.
Mer bänkyta är alltid bra. Riktig spisfläkt med en rejäl kåpa och utlopp genom ett rör rätt ut är det enda som fungerar om man inte vill ha stekosdimma i hela huset.
En elspis med så litet gyckel som möjligt. Helst gjutjärnsplattor och vred. Då man lagar mat på induktionshäll med rullgardinsmenyer och massor av märkliga funktioner är det lät hänt att man måste lyfta in den gamla primusen och ställa ovanpå för att få någon mat den dagen.