7 273 läst · 56 svar
7k läst
56 svar
Ny med eget avlopp, ska det se ut såhär? (Varning för bild)
JaT tunellm skrev:
Annars riskerar du att du får skit hela vägen igenom tills nivån är rätt igen.
Jag har öppen infiltration och fyller inte på med vatten, men jag ser också vad som kommer förbi.
För min del kan jag då "plocka bort skiten" Men hade jag haft en stängd infiltration så hade det bara byggt på.
Fyller du på i kammare 3 tills alla hål i väggarna är under vatten så är brunnen i funktion igen.
Tack för tipset! Då är jag på hugget nästa gång det är slamtömning. Hur fungerar en öppen infiltration?A Alexn72 skrev:Ja
Annars riskerar du att du får skit hela vägen igenom tills nivån är rätt igen.
Jag har öppen infiltration och fyller inte på med vatten, men jag ser också vad som kommer förbi.
För min del kan jag då "plocka bort skiten" Men hade jag haft en stängd infiltration så hade det bara byggt på.
Fyller du på i kammare 3 tills alla hål i väggarna är under vatten så är brunnen i funktion igen.
Fördelen är att man kan se vad som händer. Nackdelen är att man får hålla efter den och alla kanske inte gillar tanken på att ha öppet avloppsvatten . Dessutom blir det en. Dö yta som inte går att göra något med mer än att inhägna.T tunellm skrev:
Vill det sig riktigt illa så kan den även frysa. Men de har inte hänt på 10 år i Skåne
Ska uppdatera med bild när snön är borta igen, tog en snabb titt här om dagen och det var lite klägg kvar i kammare 2 och så gott som inget i kammare 3. Tror och hoppas att det i kammare 2 var sånt som kanske låg under ytan och jag inte fick bort sist jag vevade runt
Claes Sörmland
Medlem
· Sörmland och stan
· 24 929 inlägg
Claes Sörmland
Medlem
- Sörmland och stan
- 24 929 inlägg
Klegget är som regel en bakteriefilm så den växer till med tiden.T tunellm skrev:
Claes Sörmland
Medlem
· Sörmland och stan
· 24 929 inlägg
Claes Sörmland
Medlem
- Sörmland och stan
- 24 929 inlägg
Bakterierna (egentligen mikroberna för det kan vara både protister och svamp i gegget) växer där för att det finns näring i vattnet och syre vid ytan. De har lägre densitet så de flyter.T tunellm skrev:
Varför vissa slamavskiljare får mer av denna ytmikrobtillväxt och andra mindre är svårt att veta.
Till detta så kommer fett från hushållet. Fettet är ju i komplex med tvålämnen när det lämnar köket men kan frigöras i slamavskiljaren p g a mikrobernas enzymatiska aktivitet och då flyter de till ytan.
Jo sen vi flyttade hit tänker vi likadant, försöker väl egentligen att spola ner så lite onödigt som möjligt i avloppet. Till exempel så bakar vi en hel del och istället för att skölja ur mjöl/deg som är kvar bunkarna så torkar jag det framför luftvärmepumpen och skrapar ut och slänger istället, har någon föreställning om att deg/mjöl kan bli väldigt jobbigt i både rör och slamavskiljarenA AndersS skrev:
Liknande trådar
-
Nytt avlopp (m diskmaskin) till gammal diskbänk
Vatten & Avlopp -
Hur lång tid är rimligt att ge grannen att fixa eget avlopp?
Juridik -
Nyinflyttade, felbyggt avlopp (dolt fel?)
Vatten & Avlopp -
Nytt eget avlopp - Ekonomiska och ekologiska lösningar
Vatten & Avlopp -
Utdömt eget avlopp, ny lösning
Vatten & Avlopp