tommib tommib skrev:
Prova att rotera stekpannan. Många induktionshällar har variabla zoner med flera induktorer. Det kanske är så att bara den ena aktiveras. Effekten blir då att pannan blir varm på ena halvan snabbare. En tjock gjutjärnspanna kommer jämna ut temperaturen en del men det blir fortfarande en varmare sida. Om det stämmer så kommer "det varma stället" vara samma hela tiden även om du roterar pannan.
Roterad stekpanna hjälper inte, det är fortfarande övre halvan som är kallare.
 
Det är väl bara att vända pannan 180º i halvtid.:rofl:
Annars är väl problemet att centrum på pannan inte är över centrum på värmezonen, den är ibland avlång.
 
L Leif i Skåne skrev:
Det är väl bara att vända pannan 180º i halvtid.:rofl:
Annars är väl problemet att centrum på pannan inte är över centrum på värmezonen, den är ibland avlång.
Flyttar jag pannan längre mot mig så kommer pannan över trycksensorerna och då stänger hela plattan av sig.
 
C Callmenobody skrev:
Flyttar jag pannan längre mot mig så kommer pannan över trycksensorerna och då stänger hela plattan av sig.
Testa med en helt annan panna.

Eller som nämnts tidigare, induktionsspolen har släppt på en sida så den sitter längre ifrån. Typ transport skada. Öppna och kontrollera infästning av komponenter.
 
  • Gilla
Daniel 109
  • Laddar…
Hade tidigare en Electrolux/Husqvarna induktionshäll som uppvisade samma fenomen.
Gjutjärnspanna och förvärmning med lägre effekt några minuter spred värmen mera och fungerade bättre.
 
Har inte stekt några pannkakor än, men noterat att det kokar i halva kastrullen på ena zonen. E-lux häll.
 
Jag har samma problem med IKEA induktionshäll. dock lite mindre än halva.
Märker det mest när jag steker pannkakor, med två olika gjutjärnslaggar. En ny och en gammal.
Det blir lika i båda pannorna oavsett zon. hjälper inte heller om jag kör brygg-funktion..

Jag tänkte bara att jag köpt IKEA-grejer (budget) med sämre (mindre?) element. Men det kanske är något fel...

Blir en Bosch i pågående bygge..
 
Låter inte detta som

1. felaktig elektrisk inkoppling
2. trasig häll.
 
Jag har en Electrolux häll med 4 "ringar" i olika storlekar. Men, kokar man ett tunt lager vatten i ett kärl med tunn botten så ser man att elementen är lika stora på alla fyra. Det spelar alltså ingen roll var man ställer kastrullen.
 
  • Wow
1
  • Laddar…
L Leif i Skåne skrev:
Testa med en helt annan panna.
Är både pannan och hällen från Ikea?
Du borde få hjälp hos dem, om de nu inte anser att det är fel på smeten!
Allvarligt nu: Ikea vitvaror är sekunda. Kolla bara avd. returer på varuhuset.
Eller som nämnts tidigare, induktionsspolen har släppt på en sida så den sitter längre ifrån. Typ transport skada. Öppna och kontrollera infästning av komponenter.
 
A
Nyfniken Nyfniken skrev:
Jag har en Electrolux häll med 4 "ringar" i olika storlekar. Men, kokar man ett tunt lager vatten i ett kärl med tunn botten så ser man att elementen är lika stora på alla fyra. Det spelar alltså ingen roll var man ställer kastrullen.
Det är ju knäppt, eller?
 
Nyfniken Nyfniken skrev:
Jag har en Electrolux häll med 4 "ringar" i olika storlekar. Men, kokar man ett tunt lager vatten i ett kärl med tunn botten så ser man att elementen är lika stora på alla fyra. Det spelar alltså ingen roll var man ställer kastrullen.
Induktion ?
 
R RoBo skrev:
Induktion ?
Ja
 
Erik_Hansson skrev:
Det är ju knäppt, eller?
Nja, det funkar helt ok, det tog flera år innan jag upptäckte det. Det gäller att ha kärl med tjock botten. Det som kanske känns lite larvigt är att ringarna är just olika stora.
 
  • Gilla
Mikael_L
  • Laddar…
Kan inte någon hävda att det är fel på smeten?

Folk är så jäkla slarviga när dom blandar smeten att det märkligaste är att det öht blir pannkakor.

Fel på smeten blir mitt tredje alternativ.
 
  • Gilla
  • Haha
Kustvägen och 4 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.