Magnus E K Magnus E K skrev:
Det skulle bara vara för att göra det lättare gå upp; så fort man lämnar sovrummet skulle man ju märka vilken årstid det är. Och sovrummet skulle i detta fall bara vara till för sömn och eventuella andra sängkammaraktiviteter. I mitt nuvarande lilla hus behöver jag fönstren eftersom sovrummet även är arbetsrum. Men nu är det enligt ett av svaren ovan tydligen inte ens tillåtet att bygga sovrum utan fönster. (Fast vad hindrar att man kallar det teknikrum eller förråd och sen använder det som sovrum; det kan ju finnas ett vanligt sovrum också på samma plan.)
Fasta treglaskasetter är iaf tillåtet. Dvs ej öppningsbara. Iaf i vårdbyggnader. Då finns det visserligen både larm och sprinkler nu för tiden.
 
john68 john68 skrev:
Då finns det visserligen både larm och sprinkler nu för tiden.
Samt personal som är vaken och alert dygnet runt.
 
KnockOnWood KnockOnWood skrev:
Samt personal som är vaken och alert dygnet runt.
Näpp. Jour. Sovande i eget rum.
 
B byggarnbob skrev:
Ja.

Har en stor tomt och en friggebod ca 80 meter från huvudväg med gatubelysning.

Det som lyser upp i friggeboden när man sover där är månen, gatubelysningen gör nästan ingen skillnad. Släcker jag så är det nästan helt mörkt om inte månen är framme. Så har väldigt svårt att se ett växthus 100 meter störa honom.

100 meter är lång avstånd och är lamporna inte utformade som en strålkastare och riktade mot grannens fönster så är det helt omöjligt att ljuset skulle lysa upp hela hans sovrum.

Som sagt klagar han på månen också ? Eftersom den kan lysa upp ett helt rum när det är fullmåne.

Klagar han inte på månen så kan han definitivt inte klaga på några små lampor 100 m bort.

Bor man 80m från en belyst väg bor man ej mörkt!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.