125 230 läst · 1 363 svar
125k läst
1,4k svar
Gottetråden!
Nära på eko.. återupprepning.. men det blev nattjästa bröd idag med 
Simpelt och gott!
Idag testade vi att göra lite annorlunda.. och stoppade i lite rågmjöl tex..
Simpelt och gott!

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Idag testade vi att göra lite annorlunda.. och stoppade i lite rågmjöl tex..
Gele är ganska sött vanligen.. det är ju för hållbarheten.. är ju eg samma med marmelad/gele och sylt.. (mängden socker i förhållande till frukt för att det ska hålla)Åsa Lund skrev:
Men man kan ha lite mindre fördelat också .. minns inte hur mycket det var dock 40/60% .. kanske hmm.. ta mig inte på orden googla innan du gör nått).. men det håller också.. kan vara någon månad mindre i slutänden men ungefär samma sak
Vi tyckte syltsockret var lättare än att hålla på med pektin.. som vi inte riktigt fått snits på än haha.. och som sagt.. vi har kokat två satser i år.. med syltsocker.. och den första är rinnande med lite gelekänsla.. och nästa sats körde vi 50/50 och hade inga problem med stelnandet.. nu kan man vända på burken utan att det rör sig (men gungar som jello).
Jag käkar lite marmelad ibland till ost och nån gång på rostat macka (eller varma scones!).. men annars är jag inte så överförtjust i allt sött.. lingonsylt kanske vi gör av med en liten burk om året.. sylt köper vi bara om det är nån udda sort vi vill prova.. (tar hellre färska bär från frysen .. och ev mosar med en liten gnutta socker).. saft gör vi bara fläder (mycket citron...) .. standarssafterna man gör är för söta.. (gör nått år ibland.. men så utan socker nästan.. och så får vi frysa in istället.. och allt tar plats)
Vi föredrar att blanda in så lite "annat trams" som möjligt i allt vi gör.. tog flera år innan vi accepterade pektin (använde bara vanligt socker tidigare).
Komiskt.. med tanke på hur mycket dravvel som finns i maten man köper (och där är vi medvetna, men inte lika kinkiga - men på nått vis är det inte samma sak som när man faktiskt odlar själv.. gör själv och kan välja själv!) 🤔😳🙃
Lite knäpp är man allt
Jag har skämt bort familjen... De vill bara äta hemgjort med mycket smak.
Vi köper i princip aldrig sylt, jag kokar egen. Två kilo blandat från frysen och ett kilo syltsocker.
God blandning är röda och svarta vinbär plus antingen krusbär eller rabarber (2/3 kilo av varje, ungefär).
Vi köper i princip aldrig sylt, jag kokar egen. Två kilo blandat från frysen och ett kilo syltsocker.
God blandning är röda och svarta vinbär plus antingen krusbär eller rabarber (2/3 kilo av varje, ungefär).
Vi äter i princip bara ”fruktsylt” till våfflor el pannkaka.. och det är inte så ofta man äter det.. så då brukar vi ta fram en burk hallon (el jordgubbar el blåbär.. vilket vi nu har el/och är sugna på).. tinar dem och mosar med en msk socker typÅsa Lund skrev:
Eller så gör vi fruktsallad ..(inkl färsk frukt med) men då utan socker..
Ska vara frukt och SMAK.. inte bara sött 😊
(de har fått nån fix idé om att allt ska vara godissött nuförtiden - jag är glassoman ..eg.. men den mesta glassen tex smakar mer godis än godis gör.. och är mjuk o knasig.. inte många jag vill bet för längre! )
Elen har legat på minuspriser och Sandra har bakat/lagat mat..
Här bakades det DRÖMMAR... hade fått för mig att jag ville göra med pepparkakskryddning och med lakritssmak.. sagt och gjort.. gjorde en smet och delade den på två (ja, det var ju inte en kombination av smakerna jag ville ha haha)
Detta är med laktitssmak, hade flytande lakritsextrakt i den degbiten.
Detta är pepparkakskryddad smak.. använde en färdig kryddblandning jag hade hemma sen förra julen..
Här är alla kakorna på en bild, stora fina.. extremt spröda!
Länk till originalreceptet: https://www.landleyskok.se/recept/recept-pa-drommar-sproda-och-glutenfria
Kommentar: De sprödaste kakorna jag bakat någonsin.. de olika sorterna blev olika i konsistensen.. lite småkul då det är samma deg. Skulle tro att kanske vätskan (lakritsextraktet) spelade in lite.. även om det bara är nån matsked i! och angående smaken.. skulle varit aningen kraftigare lakritssmak (men jag hade inget mer).. men det smakar bra ändå.. pepparkakssmaken blev perfekt (ska ju inte smaka "pepparkaka")
Här bakades det DRÖMMAR... hade fått för mig att jag ville göra med pepparkakskryddning och med lakritssmak.. sagt och gjort.. gjorde en smet och delade den på två (ja, det var ju inte en kombination av smakerna jag ville ha haha)

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Detta är med laktitssmak, hade flytande lakritsextrakt i den degbiten.

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Detta är pepparkakskryddad smak.. använde en färdig kryddblandning jag hade hemma sen förra julen..

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Här är alla kakorna på en bild, stora fina.. extremt spröda!
Länk till originalreceptet: https://www.landleyskok.se/recept/recept-pa-drommar-sproda-och-glutenfria
Kommentar: De sprödaste kakorna jag bakat någonsin.. de olika sorterna blev olika i konsistensen.. lite småkul då det är samma deg. Skulle tro att kanske vätskan (lakritsextraktet) spelade in lite.. även om det bara är nån matsked i! och angående smaken.. skulle varit aningen kraftigare lakritssmak (men jag hade inget mer).. men det smakar bra ändå.. pepparkakssmaken blev perfekt (ska ju inte smaka "pepparkaka")
Fick ett knäppt infall att jag skulle göra en BROWNIE MED JORDNÖTSSMÖR..
Ett tag där trodde jag att det inte skulle bli nån brownie alls.. bara en stor (säkert god) kladdhög.. men det tog sig mot slutet.. och kakan satte sig faktiskt (phew..).
Ska försöka korrigera några saker i receptet i huvudet dock, om jag gör den igen.. vilket maken säger att jag kommer göra *undrar om han tror han är synsk*
👍😋
Ett tag där trodde jag att det inte skulle bli nån brownie alls.. bara en stor (säkert god) kladdhög.. men det tog sig mot slutet.. och kakan satte sig faktiskt (phew..).
Ska försöka korrigera några saker i receptet i huvudet dock, om jag gör den igen.. vilket maken säger att jag kommer göra *undrar om han tror han är synsk*

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
👍😋
Räkmackans dag var det ja.. 😃👍😍
.. lite beskrivning i bild.. 😊

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
.. lite beskrivning i bild.. 😊
Gott och gott... Kanske inte helt rätt tråd men istället för att starta en ny. 🫣
Någon mer som testat dessa?
Lite oklar smak, får vibbar av griljering och ättikslag.
Inte alls otäck smak men ändå inte solklart vad de smakar. 🤔😎
Någon mer som testat dessa?

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Lite oklar smak, får vibbar av griljering och ättikslag.
Inte alls otäck smak men ändå inte solklart vad de smakar. 🤔😎

richardtenggren
Ingen-gör
· Norrlandet
· 6 604 inlägg
richardtenggren
Ingen-gör
- Norrlandet
- 6 604 inlägg