56 923 läst · 420 svar
57k läst
420 svar
Förpackningsstorlek, vem låter sig luras?
Känns inte logiskt att grädden har lägre densitet än lättmjölk......😎13th Marine skrev:
Kan själv!
· Trelleborg
· 16 268 inlägg
Det positiva med luft i glassen är ju att Skeden inte studsar när man försöker skopa lite glass direkt ur frysen. Det är helt möjligt med Siaglass och näst intill omöjligt med Häagen-Dazsnimhed skrev:
Jag älskar hård glass 🤩Tokslut skrev:
Vet att det finns dom som t.o.m kör glassen en stund i micron först. Ät vispgrädde istället 😉
Moffa hade massor av sådana burkar till skruv , spik och allt möjligt. Bra med plastlocket som man kunde köpa separat .Mikael_L skrev:Jag är ganska säker på att det var 1/4, 1/2 och 1kg -burkar.
Och jag misstänker att 1/2 var den vanligaste köpta.
[bild]
1/2 och 1 kg
[bild]
1/4 kg högst upp.
De där 1/2 kg blå mocca minns jag mycket väl, det var mitt stadiga val i många år.
Ibland kunde man få plastlock till, då hamstrade man lite extra för burkarna med lock var ju så bra att förvara allt möjligt bös i.
Kan själv!
· Trelleborg
· 16 268 inlägg
Kan själv!
· Trelleborg
· 16 268 inlägg
Jag gissar mig på en annan riktlinje på när man väljer vikt eller volym: man väljer det som är mest fördelaktigt för sig själv.
Ja det är nog en densitetsfråga precis som luften med areosol av glass i.
Ju mindre desto bättre.F fribygg skrev:
Prenumererar på kaffebönor och stödköper varje vecka.
Vardagar går det oftast 72g / dag
144g /dag på helgerna.
Vid besök blir det så klart mycket mer.
Kommer inte ihåg när man köpte en förpackning över 250g.
S
swirve
Elektroniktokig
· Östergötland
· 1 315 inlägg
swirve
Elektroniktokig
- Östergötland
- 1 315 inlägg