117 935 läst · 334 svar
118k läst
334 svar
Vilken grill är egentligen bäst?
Man kan inte klaga på Webers hållbarhet lallafall. Jag köpte idag ett nytt bottengaller, det som kolen ligger på, tänkte när jag stod i kassan " jag fick den här grillen när jag fyllde år, kan det vara när jag fyllde 40, det är 13 år sen, det är bra hållbarhet, gallret lever ju ett hårt liv"
Men det var fel, jag fick grillen när jag fyllde 35, 17 år höll gallret.
Men det var fel, jag fick grillen när jag fyllde 35, 17 år höll gallret.
Det kan stämma att de är vassa men inte så vassa? Jag torkar dock endast av ytorna där jag jobbar och där är inget vasst. Men visst, ger man sig in lite mer på djupet så kan jag tänka mig problemet. Jag har iallafall inte upplevt några problem med det och det ända negativa jag har att säga är möjligen att jag hade förväntat mig mer grillsmak men det kan bero på mängder med andra faktorer.mexitegel skrev:Jag är nöjd med min Q3200 förutom en sak; plastchassit är sylvasst! Jag har skurit mig rejält ett par gånger när jag torkat av det. Torkar man av framsidan och slår i grillverktygshållarna är blodvite ett faktum, men i princip alla kanter på plasten är så vassa att det är lätt att skära sig. Det är nog lätt åtgärdat med lite sandpapper, men jag funderar ändå på att reklamera. Är et en premiumgrill så ska kvalietskänslan inte vara a´la Kina.
Eller har jag bara fått ett måndagsex?
Jag tycker om den mattematiken. Desto äldre man blir desto större förmåga har man att glömma bort något år.Rikard Gjersvold skrev:Man kan inte klaga på Webers hållbarhet lallafall. Jag köpte idag ett nytt bottengaller, det som kolen ligger på, tänkte när jag stod i kassan " jag fick den här grillen när jag fyllde år, kan det vara när jag fyllde 40, det är 13 år sen, det är bra hållbarhet, gallret lever ju ett hårt liv"
Men det var fel, jag fick grillen när jag fyllde 35, 17 år höll gallret.
Vår äldsta Weber 57 är ca 20 år gammal. Har stått utomhus i alla år utan överdrag. vinter som sommar förutom de sista 3-4 åren då den stått i en bod under vintern. Fortfarande lika fin, alla delar intakta och ingen rost. Vår näst äldsta Weber57 med bord är ca 12-13 år. Den står alltid utomhus, på vinter dock på en altan. Har aldrig haft nåt överdrag, har inte sett något behov.Eld skrev:
För att validera åldern, fick jag plocka fram ett analogt fotoalbum ??sblixten skrev:
För er som inte vet vad ett fotoalbum är, så är det som en mapp på datorn, fast den är i papper och går att vidröra fysiskt Går också till nöds att elda i grillen :wow:
Redigerat:
Jag var ute och kände på min Q3200 och jag kan känna att kanterna är lite vassa, men inte på det sätt som du beskriver. Min grill köptes förra året från NoN.mexitegel skrev:Jag är nöjd med min Q3200 förutom en sak; plastchassit är sylvasst! Jag har skurit mig rejält ett par gånger när jag torkat av det. Torkar man av framsidan och slår i grillverktygshållarna är blodvite ett faktum, men i princip alla kanter på plasten är så vassa att det är lätt att skära sig. Det är nog lätt åtgärdat med lite sandpapper, men jag funderar ändå på att reklamera. Är et en premiumgrill så ska kvalietskänslan inte vara a´la Kina.
Eller har jag bara fått ett måndagsex?
OK, jag ska nog ringa ÅF och höra mig för. Jag menar om man skär sig så lätt på den så hade de ju inte vågat sälja den i USA i vart fallplaggis skrev:
Blev en Weber Spirit E-330 Premium idag för 699euro, begränsad mängd, så alla är slut nu =/ Tyckte det var ett bra pris så jag slog till. Märkte dock att man har frångått piezo tändning till batteri, vet någon varför? Längre livslängd på tändaren?
piezo slits ut och måste bytas mycket oftare. Dessutom anses det lite lyxigt med elektrisk tändning då man bara håller den inne. Oftast tänds dock gillen på första gnistan.Dekker skrev: