Claes Sörmland
B bjorn.abelsson skrev:
De "svåra politiska avvägandena" görs av regering och riksdag, i huvudsak genom statsbudgeten men även genom regleringsbreven (regeringen).
Ja, precis min poäng. Det handlar alltså inte om ministerstyre som du uppgav.

Vill man t ex nationalisera stora ytor skog och inrätta omfattande statliga reservat med stora fördelar för att få påtagliga ytor äldre skog så finns alla möjligheter för regering och riksdag att göra det. Bara att budgetera för det, köpa in skog eller lägga de stora statliga skogsinnehaven i träda. Men smakar det så kostar det. Av det skälet kommer det sannolikt inte att genomföras.
 
4774
C cay.j.att.telia.com skrev:
Den som hittade på maskrosjärnet, gjorde det med flit för att jävlas. Gör på det trevliga sättet istället ! Maskrosor är 2 åriga, så dom dör efter 2 år ".
Se till att stoppa fröspridningen genom att plocka bort blomorna innan dom fröar ( gör maskrosvvin av dom, det är nyttigt ) Så gör du varje år, efter ett par år har du inga maskrosor, kollar även runt tomtgränsen så att det inte står några utanför och blåser in frön !
Ja vad göra när hela hästhagen tvärs över vägen lyser trevligt gult av maskrosor och vinden alltid blåser åt vårt håll hahaha. Vi har helt enkelt ändrat synsätt och uppskattar istället dessa soliga färgglada växter. Vi har alla sorter, varav den enas blad är så god i sallader. Smakar som ruccola 😀
 
  • Gilla
Anette Jonsson och 1 till
  • Laddar…
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.