Varför har ni inte vaccinerat er?

  • Antal röster
    807
B b8q skrev:
För nu är det så här va, att forumägaren har bestämt att inlägg som propagerar för att folk INTE ska vaccinera sig, inte hör hemma här.
Ok. Men handlar inte tråden om varför man inte vaccinerat sig?
Får man komma med anledningar för vaccinering, men inte anledningar mot vaccinering?
 
Fairlane Fairlane skrev:
Pandemi... Dvs hela världen måste göra det samtidigt och eftersom det inte är möjligt så är det rätt ointressant. Det finns massor med folk som inte kan klara sig själva i två veckor ens om du ger de mat etc i förväg. Lösningen kan ju inte rimligen vara att de personer som normalt hjälper dessa ska vara hos dem dygnet runt i två veckor. Det orkar de inte, så alltså måste hela den personalstyrkan som används under 2 veckor vara på samma ställe (isolerade) under två veckor. Det i sin tur innebär att de som jobbar med detta och har barn som behöver hjälp inte kan hjälpa dessa. Ja, då måste ju barnet tas omhand under två veckor av andra, som också behöve avbytare. Många väldigt stora "isolerade" grupper av människor blir det. "Tänkte inte på det."
Man skulle kunna testa det regionalt. Förr eller senare dyker en "riktig" epidemi ut som kräver ett bättre skydd än ett halvtaskigt vaccin. Du tänkte väl inte att en sån här operation kräver en krisberedskap och långsiktig planering heller?
 
BirgitS
A Aspartam skrev:
Och vad säger att dessa barn inte får fullutvecklad myokardit eller potentiellt även blodproppar?
Du menar som när de insjuknar i covid?
Myokardit hos pojkar efter vaccination måste tas på allvar, men fallen är relativt lindriga och sällsynta. Enligt data från USA:s folkhälsomyndighet CDC är förekomsten cirka 67 fall/1 000 000 vaccinerade hos pojkar i åldersgruppen 12–17 år [1] . Bland unga i samma åldersgrupp som inte vaccinerat sig, men varit sjuka i covid-19, var prevalensen 6 gånger högre; 450/1 000 000 smittade [2]. Ännu högre prevalens av postcovidmyokardit – hela 2,3 procent – har rapporterats hos unga elitidrottare på college [3]. Vill man undvika myokardit i samband med covid-19 är det säkrast att vaccinera sig.
https://lakartidningen.se/opinion/d...tt-hot-mot-vetenskap-och-beprovad-erfarenhet/
 
  • Gilla
frasen_36
  • Laddar…
Fråga till er som orkat hänga med. Det så kallade Covidbeviset (Kivra kallar det så i sin reklam) vi har i Sverige är ju mer ett vaccinationsbevis, kommer det komma en uppdatering på det så de som genomgått en C19-infektion och överlevt kan få ett bevis utan att vaccinera sig? För att resa utomlands kräver många nu uppvisandet av detta Covidbevis för att styrka att individen sannolikt har motståndskraft mot infektionen. Det känns konstigt att naturligt tillskansad motståndskraft inte räknas.

Iom att jag överlevt infektionen har min kropp ett immunsvar och eftersom vi inte mäter effekten av vaccinationen på varje individ innan utfärdande av Covidbeviset så borde min genomgångna infektion också klassas in som bevis på att jag med stor sannolikhet kommer få en lindrigare infektion nästa gång.
 
  • Gilla
garvin och 1 till
  • Laddar…
engs
Fairlane Fairlane skrev:
Inte tvingades väl personalen på sanatorium att stanna på platsen i 2 veckor eller mer till exempel?
Om jag inte missminner mig var det nog faktiskt inte ovanligt att personalen bodde mer eller mindre permanent på sanatorieområdet.

Edit:
https://www.doktorn.com/artikel/vi-betraktades-som-pestsmittade-berättelser-från-målilla-sanatorium/
"Förbud för obehöriga att beträda sanatorieområdet utfärdades 1918, mot vite av 10 kronor. Det motsvarade nästan en månadslön för en städerska. Sjuksköterskor, som tog emot besök i sin bostad på området, riskerade avsked."

http://glomdhistoria.se/project/sandtrask-sanatorium/
"Det är intressant att personal troligtvis bodde här under sjukhusets aktiva tid, men att bokstavligt talat bo på jobbet var nog inte alltid roligt."
 
  • Gilla
Fairlane
  • Laddar…
BirgitS BirgitS skrev:
Att någon i en debattartikel skriver så betyder inte att det är sant. Då kan ju jag kvittera med det som docenten och universitetslektorn skrev som din länk är en kommentar till.

[länk]

Eller som det står i en av kommentarerna på din länkade sida:
Så gott om evidens för att du har fel.
Du fokuserar på en kommentar till artikeln. Varför inte andra kommentarer?

Tror du på WHO då?
https://www.who.int/news-room/comme...ome-in-children-and-adolescents-with-covid-19
Där står "Initial hypotheses are that this syndrome may be related to COVID-19".

Om du vill läsa debatten i sin helhet är det här den första artikeln:
https://lakartidningen.se/opinion/d...-12-ar-mot-vetenskap-och-beprovad-erfarenhet/
Där kommenterar t.ex. Sven Erik Lundin, Specialist Infektionssjukdomar, Läkarmottagningen Skutan: "Utmärkt artikel där jag helt delar författarnas åsikt."

Svar från Josef Milerad:
https://lakartidningen.se/opinion/d...tt-hot-mot-vetenskap-och-beprovad-erfarenhet/

Och slutreplik från artikelförfattarna:
https://lakartidningen.se/opinion/d...an-12-ar-nar-det-obegripliga-blir-begripligt/
 
S SnickareHobb skrev:
Får man komma med anledningar för vaccinering, men inte anledningar mot vaccinering?
Fråga moderatorn, inte mig. Min gissning är att man gärna får förklara hur man tänker, men inte får försöka påverka andra att inte vaccinera sig genom skrämselpropaganda och falska påståenden.
 
  • Gilla
frasen_36 och 2 till
  • Laddar…
BirgitS
A Aspartam skrev:
Lite som elallergi då. Man vet inte. Det "känns" bara så. Det är oavsett ett ickeproblem och verkligen ingen anledning att massvaccinera barn för.
Nej, det är välbelagt att barn får MIS-C pga. covidinfektion som jag nyss skrev med länkar.

A Aspartam skrev:
Jag säger att det råder masshysteri och att pandemin är totalt överdriven.
Du får ju tycka vad du vill men det betyder inte att det är sant för det.

A Aspartam skrev:
Att massvaccinera barn, som i princip löper noll risk att dö eller ens bli svårt sjuka, är galenskap.
Fel
A Aspartam skrev:
Särskilt som de genom vaccinering utsätts för andra risken.
Inträffar betydligt mer sällan att barn behöver sjukhusvård pga. vaccinering än att barn behöver sjukhusvård pga. covid.

A Aspartam skrev:
Jag säger att Joe Rogan belyser detta väldigt väl och att läkaren Gupta från lögnmedia CNN inte har några bra motargument förutom en massa stammande och känsloargument om varför man ska vaccineras
Ja, du säger det men det är ju inte sant för det. Det finns gott om bra motargument och Rogan hade ju fel som jag skrev tidigare.

A Aspartam skrev:
Han som vaccinerad tillåts känna sig trygg, men vi som inte vaccinerar oss tillåts inte känna oss trygga. Det är idioti anser jag. Vad är problemet, om du känner dig trygg som vaccinerad och jag känner mig trygg som icke-vaccinerad, gå vidare i livet!
Det är väl ingen som har sagt att du inte får känna dig trygg. Sen om det är vettigt är en annan sak.

A Aspartam skrev:
Covid är ett problem för en liten del av befolkningen, framför allt då mycket gamla och svårt sjuka. För resten är det inte ett stort problem som ursäktar denna masshysteri med nedstängningar runt om i världen, massktvång i all evighet, att folk förlorar jobbet, blir uthängda, hatade och isolerade. Det är sjukt och det får räcka nu! Jag ser vidare att de som fortsätter förlänga denna galenskap bör ställas inför rätta i framtiden. Det har ställt till sådan oerhörd skada.
Tacka alla som har vaccinerat sig för att det börjar bli ett litet problem och restriktioner tas bort här i Sverige. Annars hade folk i mängder fortsatt att dö och belasta sjukvården för det är ju vad som sker i länder med låg vaccinationsvilja, Bulgarien, Rumänien, Ryssland osv.

Det finns gott om friska medelålders som har dött av covid.

A Aspartam skrev:
Men sluta trycka ner denna propaganda i halsen på folk.
Det är ju du som sysslar med propaganda eftersom du inte hänvisar till t.ex. studier utan till ovetenskapligt tyckande.
A Aspartam skrev:
Det har blivit en principsak för sådana som du.
Är du säker på att det inte har blivit en principsak för dig och sådana som dig?

A Aspartam skrev:
Det är fullkomligt meningslöst att massvaccinera barn eller ens populationen överlag. Det är ok att vaccinera riskgrupperna, fine, och det är vad som bör diskuteras istället.
Bara om man vill att många medelålders föräldrar ska dö och att folk i onödan plågas på sjukhus och i väntan på att få sin efterlängtade operation som ständigt blir uppskjuten pga. alla covidsjuka på sjukhusen.
 
  • Gilla
frasen_36 och 7 till
  • Laddar…
BirgitS
H Huspappan skrev:
Men när det inte funkar så ska dom helt enkelt svältas ihjäl tills dom rättar in sig i ledet.
Aldrig hört talas om att handla online?
 
  • Gilla
frasen_36
  • Laddar…
BirgitS
V växelventil skrev:
Fast det var så vi fick bukt på tbc när vi isolerade folk på sanatorium och tyvärr las dom ner.slutet på 1800-talet dog det 10000 om året i Sverige i lungsoten och innan vaccinet kom på 1940talet fans inget botemedel men samtidigt kunde vi inte stoppa tbc i hela världen men nästan och den härjar förfarande i Afrika och i Asien.Problemet är som vaccinet idag mot covid 19 är begränsad i tid och hur starkt/svagt immunförsvaret är hos äldre som kan variera rätt mycket. Vi kommer nog inte få flockinummitet men tror som forskarna att viruset kommer bli försvagad under tiden så blir mer som en förkylning.
Smittsamheten med TBC är ju inte alls lika stor som med covid så det är ju inte jämförbart.

Men vi ska vara glada att det finns vaccin mot covid så att vi slipper att många tusen till dör.
 
  • Gilla
frasen_36 och 1 till
  • Laddar…
BirgitS
A Aspartam skrev:
Fast nu är det så här, att jag har aldrig propagerat för att man inte ska vaccinera sig.
Det är väl precis det du har sysslat med i flera inlägg här idag.

A Aspartam skrev:
Det är ju jäkligt sorgligt att big-tech och andra plattformar som har monopol på det fria ordet numera lagt beslag på sanningen och enbart tillåter en sanning.
Nej, de har inte monopol. Du skriver ju här.

Det finns bara en sanning. Det kan inte samtidigt vara sant att barn oftare får MIS-C eller hjärtmuskelinflammation av covid än av vaccinering och tvärtom.

A Aspartam skrev:
Att folk tröttnar på vad de upplever som fascism och tyranni och att det ska resultera i total kollaps.
Har du fortfarande inte läst på vad fascism är?
Du har ju så helt fel. Det är ju länder med låg vaccinationsgrad som är de länder som är längst från demokrati och närmast att vara totalitära och diktaturer.
 
  • Gilla
frasen_36 och 11 till
  • Laddar…
H
BirgitS BirgitS skrev:
Aldrig hört talas om att handla online?
Nu börjar du ju bli läskig på riktigt.
 
  • Wow
Fairlane
  • Laddar…
BirgitS
J JBa skrev:
Iom att jag överlevt infektionen har min kropp ett immunsvar och eftersom vi inte mäter effekten av vaccinationen på varje individ innan utfärdande av Covidbeviset så borde min genomgångna infektion också klassas in som bevis på att jag med stor sannolikhet kommer få en lindrigare infektion nästa gång.
Finns väl en del som visar på att genomgången sjukdom inte leder till så lång immunitet. Det var tydligen en hel del som insjuknade dels i våg 1 och dels i våg 2 eller 3.

Det är ju därför som man bara räknar genomgången sjukdom de senaste 6 månaderna för bevisen inom EU. Det är ju rätt få i Sverige som har varit sjuka de senaste 6 månaderna eftersom det nu har gått längre tid än så sen toppen på tredje vågen.

Som en läkare/forskare ungefär sa en gång under de senaste månaderna, med genomgången sjukdom får man ett brett skydd och om man då också vaccinerar sig får man även ett djupt och specialiserat skydd.
 
  • Gilla
frasen_36 och 1 till
  • Laddar…
BirgitS
S SnickareHobb skrev:
Tror du på WHO då?
[länk]
Där står "Initial hypotheses are that this syndrome may be related to COVID-19".
Och du tror inte att det har att göra med att den sidan är från maj 2020 och att man har lärt sig mer sen dess?

S SnickareHobb skrev:
Om du vill läsa debatten i sin helhet är det här den första artikeln:
[länk]
Där kommenterar t.ex. Sven Erik Lundin, Specialist Infektionssjukdomar, Läkarmottagningen Skutan: "Utmärkt artikel där jag helt delar författarnas åsikt."
Den där läste jag för flera veckor sen när den var ny.

Som sagt debattartiklar och dess kommentarer är inte särskilt intressanta utom när de länkar till studier som är publicerade i betrodda tidskrifter. Just den sortens länkar som var med i ett av mina citat. Jag kan inte se att det finns någon sådan länk på på sidan https://lakartidningen.se/opinion/d...-12-ar-mot-vetenskap-och-beprovad-erfarenhet/

Varför länkar du till samma sidor igen?
Som sagt på din sista länk finns dessa publicerade studier:
Bland annat den här från JAMA: https://jamanetwork.com/journals/jamapediatrics/fullarticle/2778429 Inte heller i NEJM tvivlar man på sambandet : https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2102968 https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMe2108276
Det finns ytterligare källor i dessa artiklar som visar på samband:. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7474869/ https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34538678/ https://link.springer.com/article/10.1007/s12519-021-00435-y https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33904890/
Som visar att du har fel.
 
  • Gilla
frasen_36
  • Laddar…
H
BirgitS BirgitS skrev:
Det var tydligen en hel del som insjuknade dels i våg 1 och dels i våg 2 eller 3.
"Tydligen"? Klankade du inte ner alldeles nyss på Aspartam gällande propaganda som inte var hänvisade till "t.ex. studier utan till ovetenskapligt tyckande"

Du må ha helt rätt men med din syn på hur andra människor ska uttrycka sig så får jag nog be dig spendera en del tid och googla på något som stöder ditt påstående.
 
  • Haha
frasen_36
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.