Varför har ni inte vaccinerat er?

  • Antal röster
    807
P
harry73 harry73 skrev:
Så ja, vaccinet hjälper men nyttan finns framförallt för äldre och andra riskgrupper.
Det hjälper även riskgrupperna att så många som möjligt vaccinerar sig.
 
  • Gilla
Jocke Best och 1 till
  • Laddar…
J
A Aspartam skrev:
...Det Joe Rogan belyser är det faktum att barn som vaccineras löper 16 ggr högre risk än andra att få hjärmuskelinflammation (ett extremt allvarligt tillstånd som permanent skadar hjärtcellerna) och andra allvarliga biverkningar av vaccinet, för att inte tala om potentiella framtida problem...
Vad menas här egentligen? Och angav han någon källa till detta?

Och myokardit är rätt sällan extremt allvarligt. Troligtvis är det väl en stor andel med lindrig myokardit pga influensa eller annat luftvägsvirus som aldrig diagnosticeras av sjukvården, det är därför som man brukar rekommendera att inte träna då man är sjuk.

I den studien som länkades häromdagen som rätt dåligt beskrev myokarditfall (och andra hjärtbiverkningar) efter (oklart om pga) vaccination verkade de flesta lindriga.
 
  • Gilla
pmd och 1 till
  • Laddar…
P
A Aspartam skrev:
Det Joe Rogan belyser är det faktum att barn som vaccineras löper 16 ggr högre risk än andra att få hjärmuskelinflammation
Hur stor är risken att få hjärtmuskelinflammation när man blir sjuk i covid-19?
(ett extremt allvarligt tillstånd som permanent skadar hjärtcellerna)
Hur extremt allvarligt? Hur många får permanenta men?
och andra allvarliga biverkningar av vaccinet, för att inte tala om potentiella framtida problem.
Vilka allvarliga biverkningar? Har du siffror på frekvensen av dessa allvarliga biverkningar?
Vilka potentiella framtida problem syftar du på?
Vaccinet är de facto en större risk att ta för barn än själva Covid.
Hur kommer du fram till den slutsatsen?
Faktum är också att en smitta ger långt bättre skydd än vaccinering.
Enligt vilka studier?
Ett litet problem med att bli sjuk för att få skydd är just att man måste bli sjuk. Poängen med vaccinering är att inte behöva blir sjuk. Vaccinering eliminerar förvisso inte helt den risken men det minskar den rejält, plus att det minskar risken för allvarlig sjukdom och död för den som trots vaccinering blir sjuk. Det visas av att smittspridningen är lägre nu än vad den var förra hösten.

PS.
Anledningen till alla frågorna ovan är att du inte angav några källor till dina (lite kontroversiella) påståenden. Du måste backa upp dem med vederhäftiga källor för att vara trovärdig.
DS.
 
  • Gilla
Kurtivan och 3 till
  • Laddar…
P
S SnickareHobb skrev:
Robert Malone MD - Inventor of mRNA vaccines (USA)
Antivaxxare envisas med att kalla Malone för uppfinnaren av mRNA vaccin, vilket är fel. Det har förklarats varför det är fel tidigare i den här eller någon annan av covidtrådarna.
 
P
A Aspartam skrev:
Ah, CNN. Samma källa som medvetet LJÖG om att Joe Rogan använde ett veterinärläkemedel för hästar istället för att säga sanningen att han använde den till honom utskrivna formen Ivermectin som miljarder människor fått och som visat sig väldigt effektivt mot Covid bl a i Inden.
Var finns siffror på hur effektivt ivermektin har varit i Indien?
CNN är en hög lögnare och om det är vad du sitter och tittar på och använder som källa är det inte konstigt att du är så uppskrämd och är en del av denna masshysteri.
Kan du inte bemöta argumenten istället?
 
  • Gilla
Argastesnickaren
  • Laddar…
P
A Aspartam skrev:
Post covid drabbar främst överviktiga då det misstänks lagras i fettcellerna. Gå ut och träna och se till att ha en bra hälsa istället, men det argumenterar ni aldrig för. Det är bara vaccin vaccin vaccin, nedstängningar, begränsningar, munskydd resten av livet. Suck. Hur många barn drabbas av postcovid då för övrigt. I princip inga. Det är en ickefråga.
Menar du att det går att motionera sig till ett bättre immunsystem?
Nej, nu ljuger du och Joe Rogan belyser just detta med källor dessutom.
Vilka källor var det?
 
  • Gilla
skogaliten och 1 till
  • Laddar…
P
A Aspartam skrev:
Och vad säger att dessa barn inte får fullutvecklad myokardit eller potentiellt även blodproppar?
Det är mycket intressantare att få veta vad som säger att de får det.
 
harry73
P pmd skrev:
Det hjälper även riskgrupperna att så många som möjligt vaccinerar sig.
Och där är vi igen :(
Det är omoraliskt att kräva att folk vaccinerar sig och därmed utsätter sig för risk för att öka skyddet för riskgrupper
 
P
A Aspartam skrev:
Vill folk vaccinera sig så är det deras val, fine. Gör vad du vill. Men sluta trycka ner denna propaganda i halsen på folk. Det är dags att gå vidare, men stora grupper vill inte. De vill fortsätta dra ut på detta i all evighet. De kommer räkna smittade i all evighet, trots det meningslösa i det. De ger sig inte förrän de vunnit sitt ställningskrig och tvingat in alla i detta massvaccineringsprojekt. Det har blivit en principsak för sådana som du. Det är fullkomligt meningslöst att massvaccinera barn eller ens populationen överlag. Det är ok att vaccinera riskgrupperna, fine, och det är vad som bör diskuteras istället.
Vilka andra sjukdomar tycker du att vi ska sluta vaccinera oss mot? Mässling, påssjuka, röda hund, tuberkulos och polio?
 
  • Gilla
skogaliten och 2 till
  • Laddar…
BirgitS
harry73 harry73 skrev:
Och där är vi igen :(
Det är omoraliskt att kräva att folk vaccinerar sig och därmed utsätter sig för risk för att öka skyddet för riskgrupper
Faktum är att det som pmd skrev är sant i alla fall.

Det är väl ingen som kräver att folk vaccinerar sig över huvud taget. Men uppenbart är att en del vaccinerar sig framför allt för att skydda andra t.ex. därför att de inte vill leva med vetskapen om att ha gjort någon annan allvarligt sjuk eller avliden när det kunde ha undvikits. Att du inte kan tänka dig att utsätta dig för en liten risk för att skydda någon annan från en stor risk säger väl mest något om dig.
 
  • Gilla
Kurtivan och 6 till
  • Laddar…
harry73
P pmd skrev:
Vilka andra sjukdomar tycker du att vi ska sluta vaccinera oss mot? Mässling, påssjuka, röda hund, tuberkulos och polio?
Det är upp till var och en.
 
P
A Aspartam skrev:
Det jag säger är att man inte, under inga omständigheter, ska tvinga eller pressa folk till att vaccinera sig så som man gör genom lögner, propaganda, mobbning, hot om att förlora jobb eller bli socialt utskämd osv.
Det finns antagligen folk som försöker propagera på det sättet. På Flashback, t.ex.
Våra myndigheter, främst då Folkhälsomyndigheten, varken ljuger, mobbar eller hotar med att någon ska förlora jobbet för att den inte vaccinerar sig. Propagerar för vaccinering gör FOHM, men jag misstänker att din användning av ordet är i negativ betydelse snarare än positiv. I så fall sysslar inte FOHM med propaganda heller.
Jag ifrågasätter dessutom starkt att massvaccination av populationen överlag och särskilt barn skulle ha några särskilt stora positiva fördelar.
Just bara när det gäller covid-19, eller för andra mycket smittsamma sjukdomar också? Som t.ex. mässlingen?
Det är ju jäkligt sorgligt att big-tech och andra plattformar som har monopol på det fria ordet numera lagt beslag på sanningen och enbart tillåter en sanning.
Det finns bara en sanning. Kellyanne Conways idioti om "alternate facts" är osann.
När folk bråkar om olika "sanningar" så bråkar de i själva verket om åsikter.
 
Redigerat:
  • Gilla
Kurtivan och 3 till
  • Laddar…
P
J JBa skrev:
Fråga till er som orkat hänga med. Det så kallade Covidbeviset (Kivra kallar det så i sin reklam) vi har i Sverige är ju mer ett vaccinationsbevis, kommer det komma en uppdatering på det så de som genomgått en C19-infektion och överlevt kan få ett bevis utan att vaccinera sig?
Om det är E-hälsomyndighetens covidbevis du syftar på så finns det i tre smaker som alla intygar att man kan resa i EU utan stor risk för att bära på smitta. Läs mer här:
https://www.ehalsomyndigheten.se/covidbevis
 
P
H Huspappan skrev:
Nu börjar du ju bli läskig på riktigt.
Det passar väl bra, nu när det snart är Halloween? :devilish:
 
  • Haha
BirgitS och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.