Yngre generationer har genom alla tider varit odugliga i äldres ögon. Samtidigt som äldre hela tiden varit tröga och oförstående i yngres.
 
  • Gilla
  • Haha
em72 och 8 till
  • Laddar…
P
Ni har både talat om att golvet är kallt och att det funnits möss. Att golv är kallt är ju iofs ingen anledning till att krävas på pengar ens. Så nej, svara bara att ni bestrider så kan ni vara lugna sen.
 
Bowser Bowser skrev:
Jag skulle nog påstå att det är förstagångshusköpare som kommer från hyresrätt oavsett årgång som är riskgrupp..
Eller de som byter upp sig från bostadsrätt.

I riskgruppen ingår även helt vanliga rättshaverister också, oavsett tidigare bostadsform, av den sorten som har en sjuklig lust att klaga på i stort sett vad som helst, när som helst.
 
Redigerat:
H hempularen skrev:
Men om v dp lekere med tanken att en domstol ändå skulle tycka att dte här är inte ett fel som köparen borde behöva räkna med, då kommer det in att det är för billigt. Ersättningen för ett fel är inte detsamma som åtgärdskostnaden, utan det handlar om vad huset skulle vara värt om felet hade varit känt före köpet. Där har det kommit rättsfall, där man anser att ex. ett fel för 40 000 på en fastighet var för lite i förhållande till priset på fastigheten, rätten bedömde att det inte skulle påverkat priset, felet var för litet. Det finns även ett rättsfall rörande fel i ett badrum fr 150 000 i en bostadsrätt för 7 milj. Felet ansågs vara för litet i förhållande till värdet på lägenheten.
Ja, viktig poäng, det köparen kan begära är en reducering av köpeskillingen, inget annat.

De kan inte få ersättning för renovering eller reparation, så att de skulle få nån ersättning för att de själva rivit upp golvet är ju bara att glömma.
 
Man är lite nyfiken på hur det gick, nu ett år senare ?
 
  • Gilla
Dortmunder DAB och 1 till
  • Laddar…
GlennB GlennB skrev:
Man är lite nyfiken på hur det gick, nu ett år senare ?
vi tackade nej till deras erbjudande om att betala. Dom frågade oss om vi inte kunde gå med ändå på att använda dolda fel försäkringen... dom vart arg när dom insåg att det dom kräver inte går att kräva. Så, 1-0 till oss.
 
  • Gilla
datja och 11 till
  • Laddar…
P
Bowser Bowser skrev:
Jag skulle nog påstå att det är förstagångshusköpare som kommer från hyresrätt oavsett årgång som är riskgrupp..
Fast 90-talisterna har ofta blivit curlade sedan spädbarnsåldern.

Liiite sen kommentar, jag vet :cool:
 
  • Gilla
H-Thomasson
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.