H Hybro skrev:
Jag gör mina älgbiffar på grovmald älg och blandfärs.
Ja det här var biffen inte biffar 🙂
 
Är sugen på tjälknöl av älg... Blir troligen i slutet av månaden.

Före dess blir det älggryta.
 
  • Gilla
nino
  • Laddar…
FredrikR FredrikR skrev:
Testa på Basta om du har möjlighet, den gillar jag. 👌
I Borlänge där typ mitt mot Olearys och Pinchos? Dom som har pizza också?
 
  • Älska
FredrikR
  • Laddar…
H Hybro skrev:
Är sugen på tjälknöl av älg... Blir troligen i slutet av månaden.

Före dess blir det älggryta.
Tjälknöl har jag faktiskt aldrig gjort, ätit det har jag gjort några gånger.
Men brukar göra mina älgstekar ungefär på samma sätt fast med tinat kött, låg temp och länge.
Blir fantastiskt bra
 
  • Gilla
Maria T och 1 till
  • Laddar…
nino nino skrev:
I Borlänge där typ mitt mot Olearys och Pinchos? Dom som har pizza också?
Precis, finns på fler ställen runtom i Mellansverige också.
 
  • Gilla
nino
  • Laddar…
Åt några norska lomper, läfser på eftermiddagen. Bara ost i.

I Norge kör de med pölse i lompa.
 
Redigerat:
  • Gilla
FredrikR
  • Laddar…
FredrikR FredrikR skrev:
Precis, finns på fler ställen runtom i Mellansverige också.
Ja måste prova ute nångång, sällan man är till Borlänge nu sen grabben flyttade tyvärr
 
En varm stenplatta med biff, såser, sallad och sötpotatispommes på restaurangbord, rödvin i bakgrunden.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Anonymiserad 220941 och 2 till
  • Laddar…
nino nino skrev:
Jag brukar göra Risotto som alla säger att blir bra, men jag har aldrig ätit det ute på restaurang så jag vet inte hur konsistensen ska vara egentligen?
Jag va tvungen att ganska nyligen ta det på restaurang för att kalibrera hur det ska vara... Min brukade bli för mycket grötlik. Kontentan var nog att det ska vara mer kärna i riset, simmigare (rätt lös) och framförallt ska den serveras när den just är klar för annars stabbar den till sig och blir för tjock.
 
  • Gilla
nino
  • Laddar…
Mikael_L
H Hybro skrev:
Uj uj uj, va God mat ni fixar☺️

Här blir det stenugnsstekt potatisbröd.
De avnjuts med smör, ost och Oboy, i all enkelhet.

[bild]
Det låter ju gott, och faktiskt, för mig alla fall, lite lyxigt.!
 
  • Gilla
FredrikR
  • Laddar…
Blev pulled pork idag, perfekt grillväder.....1 grad och blötsnö, som tur sköter sig grillen själv merparten av tiden 🙂. Fick vara ute en stund med den så man fick sig en grillöl 😃. Startade omkring 10, serverades strax efter 20.
 
  • En köksscenario med stekt kött, krydda, och köksredskap på en arbetsbänk.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Röd grill i snö, ölburk på bord, vinterkväll, utebelysning, snötäckta träd i bakgrunden.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Ett stort köttstycke inlindat i aluminiumfolie ligger på ett bord.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
  • Älska
cpalm och 9 till
  • Laddar…
Friterade bläckfiskringar, tacos med grönsaker och sås, limeklyfta, vatten, mobiltelefon, på marmorbord.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
  • Älska
fusion och 8 till
  • Laddar…
Ugnsstekt falukorv

Gratinerad maträtt i ugnssäker form, brunad yta, festliga röda underlägg, mörk bakgrund.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Korv, syltlök, grovhackad tomat, blomkål, senap, ketchup, salt, peppar och riven ost på topp..

Hemgjort mos med potatis, morot, smör, mjölk, salt ochpeppar (ligger oxå formen)

😍👌
 
  • Gilla
  • Älska
fusion och 9 till
  • Laddar…
ullberg
Kanske lite överdrivet med potatis, tappade proportionerna när jag gick in tärnings-mode, gott blev det, även över blev det, lite kött men ganska mycket potatis och lök…

Middagsbord med kött, sås, bulgur, ljus, vinglas och vatten på trämöbler. Cozy, inbjudande atmosfär.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


/U
 
  • Gilla
  • Älska
husdrommaren och 10 till
  • Laddar…
Storsockret
Lite blandat. Tog fyllningen vi brukar ha i våra bao buns och kompletterade med pak choi och shiitake. Serverades med ris och en sås vi tog från ett recept på yakiniku.

Ett fat med ris, stekt kött och blandad wokade grönsaker. Måltid serverad på vitt mönstrat porslin.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
husdrommaren och 5 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.