1 056 481 läst · 14 151 svar
1056k läst
14,2k svar
Vad blir det för mat?
Inte varit där men hört gott om det. Men som sagt kanske mest helheten som gör upplevelsen. Jag äter ofta i mörker på jobbet för att jag vill behålla mörkerseendet och det är utmanande och kul. Både att hitta att liksom få med lite av varje på tuggan, att skära och att komma på vad det serveras är klurigt.nino skrev:
Picnicbog som legat och snusat i slökokaren idag (6 tim) 😍
Kryddor, ”gammal köttsaft/spa/buljong” från frysen, vatten, fond, äppelgele (med chili), äppelbitar, lök.. när det var klart.. mixades det lite äppel o lökbitar i ”buljongen” ..innan den/såsen reddes med matlagningsgrädde o maizenamjöl..
Serverades med kokt potatis och rödkål 👍
Kryddor, ”gammal köttsaft/spa/buljong” från frysen, vatten, fond, äppelgele (med chili), äppelbitar, lök.. när det var klart.. mixades det lite äppel o lökbitar i ”buljongen” ..innan den/såsen reddes med matlagningsgrädde o maizenamjöl..
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Serverades med kokt potatis och rödkål 👍
Medlem
· Västernorrland
· 2 062 inlägg
Jag fick en ingivelse att prova baka bagels till kvällsfika. Helt klart en helt ny erfarenhet, men jag tror jag lyckades ganska bra.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Åhh.. ser fina och goda ut! Gillar att ha färskost och tunnt skuren rödlök på 😍it-snubben skrev:
Brukade köpa bagels ibland på nån affär/kedja som la ner plötsligt ..och sedan när jag försökte hitta en ny ”leverantör” gick jag bet! Kontaktade typ alla affärer och caféer/konditorier inärheten och ingen gjorde riktiga bagels.. (ingen kokade),
De hade bara nån vanlig (god oxå) rund brödmix.. (inte lika kompakt som bagels).
Nu har vi hittat ok på Willys.. köper ibland 👍😊
..kanske också skaprova göra egna nån gång (nu när jag ändå börjat baka bröd) 🤔😊
Nått bra recept?
Medlem
· Västernorrland
· 2 062 inlägg
Receptet som jag utgick ifrån är nog ett av de mest "basic" recept som går att hitta. Jag valde Arlas recept, en av de första träffarna som hittades vid en Googling. Ovan och okunnig som jag är så ville jag inte börja med något för avancerat.Snigla skrev:
Arlas recept var tillräckligt enkelt och fungerade överlag bra men saknar kanske något av det där "speciella" som gör en bagel helt rätt. Dessutom så tyckte jag att det saknas något som håller sesamfröna på plats.
En sak lärde jag mig iallafall: i det receptet så menar de att man ska rulla degen till 30cm långa strängar som läggs ihop till kransar. Det blev alldeles för stora och tunna kransar. Gör rullen kortare och tjockare, lagom så att det blir ett litet hål i mitten bara.
Renoverare
· Stockholm
· 18 488 inlägg