1 048 543 läst · 14 073 svar
1049k läst
14,1k svar
Vad blir det för mat?
Åh så suveränt gott det både låter och ser ut 😃H Harald Blåtumme skrev:Mitt i denna kanonad av presenterade läckerheter, tillåt mig att ge en blygsam liten läckerbit typ som ett smakprov.
Det är en slice från en egenhändigt gjord kebabpizza, med litet ruccola och kebabsås på toppen.
Degen gjord enligt den Napoletanska kalljästa traditionen, kebabköttet dock köpt i färdig form från Willys men var helt ok. Gräddad på Gourmetstål i vanlig hushållsugn, når ca 350 grader på stålet och med full infravärme från grillen blir den klar på 2 min i ugnen trots relativt tung last med pizzasås, parmesan, mozarella, scharlottenlök, litet pesto och köttet. Stålet ger perfekt krispig botten trots tunga lasten, fantastiskt gott!
[bild]
Renoverare
· Stockholm
· 18 686 inlägg
Körde animo ikväll de levererar alltid
Snack
Råbiff
Och en av de bättre grissidor jag ätit
Och en trevlig ostkaka
Atom kommer skriva någon diss men det är jag van vid.
Snack
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Råbiff
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Och en av de bättre grissidor jag ätit
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Och en trevlig ostkaka
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Atom kommer skriva någon diss men det är jag van vid.
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 512 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 512 inlägg
Min favoritpizza, Al Tonno typ, tröttnar aldrig på den. Om jag beställer från pizzeria brukar jag be om oliver på (om det inte står på menyn att det är oliver på Al Tonno), gör jag själv har jag oliver på om det finns hemma. Gott vilket som + pizzasallad ❤️Snigla skrev:
Anekdot: den första pizzan jag åt inmundigades på Piazza Opera, Gustav Adolfs torg i Stockholm. Är ganska säker på att året var 1976 och att jag åt en pizza som faktiskt hette "Opera" och innehöll förutom tomatsåsen och osten; tonfisk skinka och lök. Flera pizzerior som jag köpt från genom åren har en pizza som innehåller tonfisk och skinka, men kanske hälften kallar dem Opera. Kul minne hursomhelst.
Är we
Animo är trevligt som sjutton. Den där ostkakan såg dessutom riktigt bra ut! Blir mest ledsen över att esperanto inte finns kvar när man är i området.
Adam/Albin är riktigt bra och väldigt trevligt om man är själv med närhet till köket och väldigt social personal.
Mest förvånad att du vågade dig så långt bort från Odengatan.AndersMalmgren skrev:
Animo är trevligt som sjutton. Den där ostkakan såg dessutom riktigt bra ut! Blir mest ledsen över att esperanto inte finns kvar när man är i området.
Adam/Albin är riktigt bra och väldigt trevligt om man är själv med närhet till köket och väldigt social personal.
Renoverare
· Stockholm
· 18 686 inlägg
Jag bodde ju 15 år ett stenkast därifrån på ÖstermalmsgatanA atomlab skrev:Är we
Mest förvånad att du vågade dig så långt bort från Odengatan.
Animo är trevligt som sjutton. Den där ostkakan såg dessutom riktigt bra ut! Blir mest ledsen över att esperanto inte finns kvar när man är i området.
Adam/Albin är riktigt bra och väldigt trevligt om man är själv med närhet till köket och väldigt social personal.
Jag var stammis i restaurangen som låg i samma lokal som animo. Smårätter, de kom förbi med en rätt om man ville ha så tog man och så fick man en ståldank. De räknade dankarna när man var klar. Kan dock inte minnas namnet på stället. Edit: bon, bon!
A/A är bra men omöjligt få bord nu för tiden spontant. Jag gillar spontanitet.
Redigerat:
Maken letade / muttrade febrilt efter Oliver.. (och när han inte hittade det frågade han om sardeller.. ) hehe - de två sakerna är inte riktigt min grej.. så de faller ofta bort i min handlingsanda.. 🤔😳😊Maria T skrev:Min favoritpizza, Al Tonno typ, tröttnar aldrig på den. Om jag beställer från pizzeria brukar jag be om oliver på (om det inte står på menyn att det är oliver på Al Tonno), gör jag själv har jag oliver på om det finns hemma. Gott vilket som + pizzasallad ❤️
Anekdot: den första pizzan jag åt inmundigades på Piazza Opera, Gustav Adolfs torg i Stockholm. Är ganska säker på att året var 1976 och att jag åt en pizza som faktiskt hette "Opera" och innehöll förutom tomatsåsen och osten; tonfisk skinka och lök. Flera pizzerior som jag köpt från genom åren har en pizza som innehåller tonfisk och skinka, men kanske hälften kallar dem Opera. Kul minne hursomhelst.
Han fick klara sig utan idag 👍 (jag erbjöd ägg.. det gillar jag! Men han rynkade halvt på näsan.. hehe)
Raggmunk med stekfläsk bra stekt är ju bara så jäkla gott!FredrikR skrev:
Och jag behöver inte ens lingonsylt till, det är så gott ändå.
GÅSAMIDDAG i hushållet ikväll 😍
(som si bör serverades det med: rödkål, äppelmos, gelé, potatis, gåskött, brysselkål, lite inlagd gurka och sås - i en skål bredvid 👍)
Svartsoppa (maken..) / skagenröra (jag) och äppelkaga med vaniljsås fanns också.. men vi orkade inte med efterrätten idag 😳
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
(som si bör serverades det med: rödkål, äppelmos, gelé, potatis, gåskött, brysselkål, lite inlagd gurka och sås - i en skål bredvid 👍)
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Svartsoppa (maken..) / skagenröra (jag) och äppelkaga med vaniljsås fanns också.. men vi orkade inte med efterrätten idag 😳