1 010 133 läst · 13 696 svar
1010k läst
13,7k svar
Vad blir det för mat?
Nu hör inte detta till tråden. Men om vi tar bort korna har vi oerhört mycket mark som inte kan användas till annat än betesmark över. DennaM MsTake skrev:
mark kommer växa igen och våra öppna landskap som många är så förtjusta i försvinner. I ett naturbete finns väldigt många arter av både växter och djur som är helt beroende av att det finns betesdjur.
Ät gärna mindre kött om ni vill men ät framförallt rätt sorts kött. Svenskt kött och inte importerat skit från Sydamerika som är fullt med antibiotika.
Kyckling och grisuppfödning kan diskuteras men här gäller samma sak. Vår djurskyddslag är på de allra flesta punkter striktare än de länder vi importerar ifrån.
Renoverare
· Stockholm
· 18 400 inlägg
Och för att hålla mig till ämnet i tråden kommer här en bild på kycklinggryta gjord på Muurikan på eldstaden vid dammen i trädgården.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Ja vill man ha nötkött är det ju super om det är certifierat svenskt naturbeteskött så vi får de fördelarna. Tyvärr är det ju sällan det. Även våra svenska kor är inne 92-96% av tiden och de är ju oftast enbart pga den lagstiftning vi har att de ens får vara ute de procenten. Inom LRF motionerar man ju till och med för att få ta bort kravet på naturbete då de inte kan konkurrera med det kravet och behöver lägga ner annars.G-83 skrev:Nu hör inte detta till tråden. Men om vi tar bort korna har vi oerhört mycket mark som inte kan användas till annat än betesmark över. Denna
mark kommer växa igen och våra öppna landskap som många är så förtjusta i försvinner. I ett naturbete finns väldigt många arter av både växter och djur som är helt beroende av att det finns betesdjur.
Ät gärna mindre kött om ni vill men ät framförallt rätt sorts kött. Svenskt kött och inte importerat skit från Sydamerika som är fullt med antibiotika.
Kyckling och grisuppfödning kan diskuteras men här gäller samma sak. Vår djurskyddslag är på de allra flesta punkter striktare än de länder vi importerar ifrån.
Sedan kan man ju fråga sig om öppna landskap är ett måste. Det är ju inte naturligt för vårat landskap utan något vi skapade för att kunna hålla just betesdjur.
Prioriterar vi öppna landskapen skulle det ju säkerligen även gå att hålla de öppna där man vill med slåttermaskiner. Kanske robotiserade och drivna av solenergi så argumentet faller lite.
Tänker vi sedan bort klimatdelen i fråga så finns det ju hela aspekten av industriell djurhållning men tycker vi lägger ner här och frågar vad blir det för mat?
Thomas59
Byggveteran
· Stockholms län
· 3 259 inlägg
Thomas59
Byggveteran
- Stockholms län
- 3 259 inlägg
Du blandar ihop mjölkkor och köttdjur. Jag diskuterar gärna vidare men då får det brytas ut i en egen tråd.M MsTake skrev:Ja vill man ha nötkött är det ju super om det är certifierat svenskt naturbeteskött så vi får de fördelarna. Tyvärr är det ju sällan det. Även våra svenska kor är inne 92-96% av tiden och de är ju oftast enbart pga den lagstiftning vi har att de ens får vara ute de procenten. Inom LRF motionerar man ju till och med för att få ta bort kravet på naturbete då de inte kan konkurrera med det kravet och behöver lägga ner annars.
Sedan kan man ju fråga sig om öppna landskap är ett måste. Det är ju inte naturligt för vårat landskap utan något vi skapade för att kunna hålla just betesdjur.
Prioriterar vi öppna landskapen skulle det ju säkerligen även gå att hålla de öppna där man vill med slåttermaskiner. Kanske robotiserade och drivna av solenergi så argumentet faller lite.
Tänker vi sedan bort klimatdelen i fråga så finns det ju hela aspekten av industriell djurhållning men tycker vi lägger ner här och frågar vad blir det för mat?
Renoverare
· Stockholm
· 18 400 inlägg