P
Magnus Filip skrev:
Däremot är tex köttbullar från kyldisken himla onödigt tycker jag.
Varför?
 
P
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
99% procent DNA. Jag har jättebra värden äter ute varje dag mer eller mindre
edit: iof äter jag bara på ställen med bra råvaror, allså inte fastfood osv
99 % tror jag är aningen överdrivet, men att goda gener spelar stor roll är knappast kontroversiellt.
Man bör alltså välja sina föräldrar med omsorg!
 
  • Gilla
RoAd och 1 till
  • Laddar…
P
Maskintok skrev:
Fråga en naturvetare: Kan järngrytan bli en järnkälla? - Naturvetarna
[länk]
Notisen redovisar inga kvantitativa resultat. Det hade varit mycket intressant med lite sånt.
 
P
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Ersätt köttfärsen med högrev du maler själv.
Brukar högrev ha högre fetthalt än högrevsfärsen man kan köpa i vanliga livsmedelsaffärer? Annars finns det knappast någon större anledning att mala själv. (Om man inte vill vara ociviliserad och äta rå köttfärs, förstås. ;))
 
P
Maskintok skrev:
[bild]
karré i ugn.
Är du säker på att det är karré och inte belgisk blå? ;)
 
  • Haha
1
  • Laddar…
P
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Du är som thailändare (och övriga Indokina) äter middagsmat till frukost, galet :)
Varm mat till frukost är bra. Omelett av något slag, stekt skinka eller bacon, pannkakor eller våfflor, kokta ägg, stekt potatis, rostat bröd, varma baguetter, te eller kaffe, tomatsoppa, etc.
Kanske inte allt på en gång, men lagom kombinationer av ovanstående blir bra. Man kan variera.
 
P
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Dummaste jag hört. Griskött är inte kul svenskt, iberico är mycket bättre. Men nöt är mycket bra. Att välsteka malen högrev är att förstöra den
Griskött äter jag inte så mycket av. I princip bara julskinka och bacon, och inget av dem gör sig så värst bra halvrått.
När, jag tänkte mest på nötkött. Svenskt nötkött brukar vara ganska segt, men jag måste medge att det har blivit lite bättre med åren. Jag köper dock inte importerat nötkött, för som ni mycket riktgt påpekar så är det få länder som har lika bra djurhållning som vi har i Sverige.

Högrev maler man. Annars får man äta för mycket senor.
 
  • Gilla
Åsa Lund
  • Laddar…
P
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Du har ingen koll, sushi, råbiff etc.
Sushi är faktiskt ett undantag från min regel, men jag värjer mig mot att köpa sushi i ett snabbköp.
Råbiff tycker jag är ganska äckligt.
 
Åsa Lund
Bjöd familjen på en favorit, Tom Kha Gai, igår
https://thaimorsan.se/tom-kha-gai/
Dottern var på strålande humör och ville till och med posera för ByggaHus när maten vankades :cool:
Ung kvinna poserar vid middagsbordet med en gryta Tom Kha Gai och ris.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Naturliv och 10 till
  • Laddar…
A
Åsa Lund Åsa Lund skrev:
Bjöd familjen på en favorit, Tom Kha Gai, igår
[länk]
Dottern var på strålande humör och ville till och med posera för ByggaHus när maten vankades :cool:
[bild]
anar jag en dunkel på bordet? :thinking:;)
 
Åsa Lund
Staropramen alkoholfri till mig och en Old Ox till maken (y):beer:
 
  • Älska
1
  • Laddar…
A
Åsa Lund Åsa Lund skrev:
Staropramen alkoholfri till mig och en Old Ox till maken (y):beer:
old ox:heart:..
Det är kärlek för själen det.. (y)
 
  • Gilla
pmd och 2 till
  • Laddar…
P pmd skrev:
Högrev maler man. Annars får man äta
Eller långbaka i ugnen på lågtemp
 
  • Gilla
Violina och 1 till
  • Laddar…
P pmd skrev:
99 % tror jag är aningen överdrivet, men att goda gener spelar stor roll är knappast kontroversiellt.
Man bör alltså välja sina föräldrar med omsorg!
Lite överdrivet för effekt. Men bara lite
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.