maskeradeproggaren
R Rkarlsson skrev:
Umeå och Helsingborg har säkerligen goda tillgångar till arbete och uteliv. Därav de ligger högt i pris båda städerna.

Men det säger ju inget om tryggheten. En arbetande familj med god ekonomi lär garanterat inte bosätta sig på söder eller andra problemområden i Helsingborg likt de i Umeå lär inte bosätta sig där heller i problemområden.
Likaså i vår stad, ingen vettig familj bosätter sig i "ghettot" utan andra områden.
Problemen är att de kriminella inte håller sig där alls som de gjorde förr i tiden.

Så en etta eller 2a för 1.5-2.5 miljon är väldigt dyrt i förhållande till att tryggheten har sjunkit duktigt.

Tycker själv egentligen inte att priset speglar något av det. Vi har ju lägenheter i toppskick för en halv miljon i områden som är riktigt bra och här är relativt vettigt med jobb i en knutpunkt. Problemet är ju bomber och korrupta politiker :)
Ja jo man kan såklart alltid ha synpunkter på vad olika objekt går för och tycka de borde vara billigare (eller kanske dyrare!) beroende på förutsättningarna men som någon sa "data never lie".

Ärligt talat tror jag inte några enstaka bomber påverkar så mycket, folk glömmer rätt fort ändå. Det ska nog till väldigt mycket skjutningar och sprängningar i ett område (om vi nu pratar etablerade medelklassområden) över en längre tid för att det ska få någon större effekt. Tror nog de flesta resonerar kring bomberna, ungefär som med flyget. Klart det finns en risk, men hur stor är sannolikheten att bli drabbad (om man bor i ett bra område)? Antagligen inte så stor. Dessutom så är det ju som du är inne på nu så genomgående att det kan drabba i princip vilket område som helst och detta tycker jag ytterligare talar för att frågan därmed inte får så stor konsekvens för när någon letar boende.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.