1 206 378 läst · 11 522 svar
1206k läst
11,5k svar
Saker som vi glömt bort att de har funnits
Renoverare
· Stockholm
· 18 442 inlägg
Skinkan beställdes i november i gårdsbutiken och får sms när den kan hämtas. Sedan tillreds den utifrån hur man vill ha den.
De har även eget rökeri så lite rökt bog eller file', etc, är gott pålägg.
De har även eget rökeri så lite rökt bog eller file', etc, är gott pålägg.
Kan själv!
· Trelleborg
· 16 675 inlägg
Jag ska faktiskt lägga skinkan från den frigående hyfsat lokalproducerade grisen i saltlake ikväll.
Borde hinna rimmas och rökas till jul.
Borde hinna rimmas och rökas till jul.
KOKA i kastrull, men eftersom jag numer köper färdigkokt behövs inte den stora kastrullen utan bara griljera i ugnen. Doppspadet kan behöva kokas om med mer vatten, kryddpeppar och lagerblad! Men det sker samtidigt som skinkan griljerasAlfredo skrev:
Blir så mycket sparat att man snart inte kan stänga laptopen när man kollat saldon och värden.😉Intet skrev:
Så man måste handla lite ibland, tror vi betalar 150 kr/kg.
P
PappasHammare
Medlem
· Skåne län
· 2 058 inlägg
PappasHammare
Medlem
- Skåne län
- 2 058 inlägg
Oj. Har nog aldrig tagit tid utan kör bara tills det piper. Kanske 3-4 timmar för en normal skinka. Sen beror det på temperaturen i ugnen. Jag kör rätt lågt, runt 125. Vet att många har uppemot 175, eller kanske mer. Sen kan man köra till olika temperaturer. Är alltid en diskussion varje gång men runt 68 känns bekant.P PappasHammare skrev: