Det är stor skillnad på popcorn!
Kompis är galen i popcorn och fick köpa en hel säck popcorn från ett tivoli.
Han kom då på att dessa popcornen var betydligt bättre än de man köper i mataffärer.
Marlens popcornskål är nog den bästa om ingen satsar på en riktig stor maskin.
 
R
KnockOnWood KnockOnWood skrev:
Men det står ju klart och tydligt utan palmolja. Vad begär du, CIS-fett?
Innehåller salolja.
 
Hemmakatten
Den där popcorn-bunken vill jag ha! Verkar suverän!
 
R RapidSledge skrev:
Innehåller salolja.
Och?
 
Little bambino fråm Northern popcorn, bästa jag gjort hemma
 
Kokosfett alltså? Det var en nyhet, måste provas!
 
  • Gilla
imported_Benno
  • Laddar…
När jag var ungkarl och hade några polare hemma så bjöd jag på carbonaramiddag. Det stektes rätt mycket bacon och fettet hällde jag i en skål för att inte gegga igen avloppet.
Med ölen kom kreativiten och en idé föddes. Vi testar att poppa popcorn i baconfettet!
Det funkade alldeles utmärkt. Popcornen blev perfekt poppade och smaken bar en lätt touch av bacon!
Säkert nyttigt och bra också ;)
 
  • Gilla
Bengt Larsson och 5 till
  • Laddar…
KnockOnWood KnockOnWood skrev:
Vad ni krånglar till det!
En av påsarna i en sådan här, in i mikron 2,5 - 3 minuter, klart (y)
Kanske måste ge KoW rätt. Liknande påsar var det som gällde innan den röda sötnosen hoppade på mig hos Kjell.

Marlens förslag verkar dock intressant men där någonstans går den prismässiga smärtgränsen om nu inte Bosch skulle råka ta fram en blå variant av popcornmaskin. :rofl:

Tack för alla inlägg hittills!
 
  • Gilla
KnockOnWood
  • Laddar…
mexitegel mexitegel skrev:
Kokosfett alltså? Det var en nyhet, måste provas!
Jag skrev fel, kokosolja heter det. Vi frågade på bion en gång vilket fett de använder för att få så goda popcorn. Svaret var kokosolja - för att allergiker av alla slag ska kunna äta det. Det är också det fett som är nyttigast av alla fetter. Det är mycket bra att poppa i och om jag poppar till mig själv så tar jag bara det. Det finns dock andra i familjen som vill ha smörsmaken och därför kör vi 50/50 smör och kokosolja.

Burk med Kung Markatta ekologisk kallpressad kokosolja på 225 ml, används för att poppa popcorn.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Bengt Larsson och 2 till
  • Laddar…
Marlen Eskilsson Marlen Eskilsson skrev:
Vi är familjen Popcorn och har provat det mesta. Bäst hittills är denna som Ludvig fick i studentpresent av en kompis: [länk]

Du lägger i smör och kokosfett + popcorn. På med locket och in 3,5 minut i micron. Det blir delikata krispiga popcorn med äkta smörsmak av det :ok:
[bild]
Om ni är familjen popcorn ska ni såklart gå till källan av biopopcorn, Sundlings.

https://sundlings.se/shop/

Bättre blir det inte.

Det går att köpa allt från råvaror till maskiner för den ultimata popcornupplevelsen...
 
  • Gilla
Fotografen och 1 till
  • Laddar…
Marlen Eskilsson Marlen Eskilsson skrev:
Vi är familjen Popcorn och har provat det mesta. Bäst hittills är denna som Ludvig fick i studentpresent av en kompis: [länk]

Du lägger i smör och kokosfett + popcorn. På med locket och in 3,5 minut i micron. Det blir delikata krispiga popcorn med äkta smörsmak av det :ok:
[bild]
Ja denna är otroligt bra! Tar knappt nån plats heller eftersom den är i silikon och fälls ihop. Köpte denna eftersom jag aldrig fick till det på induktionshällen (tror tom jag startade en tråd om detta här).
Den är dyr men 500 g popcorn kostar typ 12 kr medan 240 g micropopcorn med smör (3×80 g) kostar 22 kr. En påse i veckan blir per år ca 8x500 g dvs 160 kr och det är nog vad jag gav ungefär med en rabattkod eller kampanj. Lätt värt för såååå mycket godare popcorn än i påse som ger som en beläggning på tungan när man äter många. 5 stjärnor av 5 möjliga.

ps vi kan nog också göra anspråk på titeln familjen popcorn ;)
 
  • Gilla
Bengt Larsson och 1 till
  • Laddar…
Jag upplever att de popcornmaskiner som poppar utan fett eller dylikt, då fastnar inte saltet på popcornen.

SÅ jag kör old-school och poppar i rapsolja i en kastrull!

Dock skall jag anamma tipset här ovan om kokosolja. Verkade spännande.
 
P PurreP skrev:
Om ni är familjen popcorn ska ni såklart gå till källan av biopopcorn, Sundlings.

[länk]

Bättre blir det inte.

Det går att köpa allt från råvaror till maskiner för den ultimata popcornupplevelsen...
Vilket bra tips, skall testas!
 
C
Marlen Eskilsson Marlen Eskilsson skrev:
Svaret var kokosolja - för att allergiker av alla slag ska kunna äta det. Det är också det fett som är nyttigast av alla fetter.
Nyttigast av alla fetter? Kokosolja består nästan uteslutande av mättade fettsyror så det kan nog i allra högsta grad ifrågasättas som "alternativ fakta". Enligt konventionell vetenskap är det ju tvärtom.
 
P
L Lane skrev:
Ja denna är otroligt bra! Tar knappt nån plats heller eftersom den är i silikon och fälls ihop. Köpte denna eftersom jag aldrig fick till det på induktionshällen (tror tom jag startade en tråd om detta här).
Den är dyr men 500 g popcorn kostar typ 12 kr medan 240 g micropopcorn med smör (3×80 g) kostar 22 kr. En påse i veckan blir per år ca 8x500 g dvs 160 kr och det är nog vad jag gav ungefär med en rabattkod eller kampanj. Lätt värt för såååå mycket godare popcorn än i påse som ger som en beläggning på tungan när man äter många. 5 stjärnor av 5 möjliga.

ps vi kan nog också göra anspråk på titeln familjen popcorn ;)
Samma princip som den jag länkade till på ClasOhlson
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.