7 295 läst · 80 svar
7k läst
80 svar
Parkslide från kommunens mark sprider sig in på Davids tomt
Alltså, att de har mildare klimat i England för med sig att de har lägre krav på sina byggnader vilket i sin tur för med sig att det kan finnas glipor och annat som släpper in växter. Växten är ju densamma…P pmd skrev:
Så länge vi inte ändrar byggnormerna i Sverige så lär det inte hända här.
Vi går ju mot en istid här uppe i Norden, även om det är några år kvar innan inlandsisen kommer. 😊
Så, det finns inga belägg för att parkslide förstör byggnader. 😊 Och med de byggnormerna vi har med vårt klimat är det oerhört ovanligt att det finns glipor för växten att komma in någonstans.
Även om byggnader i de allra flesta fall är rejälare i Sverige än i England så finns det även i Sverige byggnader i sämre skick. En sådan byggnad blir lika skadad oavsett om den står i England eller i Sverige. Du skriver om förstörda hus och då blir det nog svårt att hitta några, men tänk i stället att huset får lite ytterligare skador så kommer du nog närmare vad det handlar om. Ett hus som är i lite dåligt skick blir i ännu sämre skick.Nissens skrev:
TheImprovisor
Allvetare
· Västkusten
· 1 027 inlägg
TheImprovisor
Allvetare
- Västkusten
- 1 027 inlägg
Fast en "dålig byggnad" skadas lika duktigt av t.ex. Sälg, lönn eller syren eller av snabbväxande grova örter, som den kan skadas av Parkslide.L lbgu skrev:Även om byggnader i de allra flesta fall är rejälare i Sverige än i England så finns det även i Sverige byggnader i sämre skick. En sådan byggnad blir lika skadad oavsett om den står i England eller i Sverige. Du skriver om förstörda hus och då blir det nog svårt att hitta några, men tänk i stället att huset får lite ytterligare skador så kommer du nog närmare vad det handlar om. Ett hus som är i lite dåligt skick blir i ännu sämre skick.
Parkslide har inga unika egenskaper, förutom på nätet, där den har mytiska egenskaper, såsom omöjlig att bli av med, och att blotta närvaron på en tomt får byggnader att i stort sett falla samman.
Redigerat:
Det är ju exakt det jag försökt säja i denna tråd. Finns massor med andra växter som kan ställa till problem med byggnader. Av den anledningen så anser jag att man inte har något att komma med när man börjar kräva att grannar aktivt ska hindra växter att sprida sig på sitt naturliga sätt. Visst kan Parkslide säkert ställa till med lite skada ifall man låter dem växa längs huset, men det gäller även ifall man låter t.ex. murgröna eller lönn härja fritt..S skogaliten skrev:Fast en "dålig byggnad" skadas lika duktigt av t.ex. Sälg, lönn eller syren eller av snabbväxande grova örter, som den kan skadas av Parkslide.
Parkslide har inga unika egenskaper, förutom på nätet, där den har mytiska egenskaper, såsom omöjlig att bli av med, och att blotta närvaron på en tom får byggnader att i stort sett falla samman.
Nej, träd är garanterat betydligt mer skadliga. Parkslide kan aldrig lyfta eller spräcka en husgrund eller liknande. Det kan vilken björk som helst göra om den växer på fel ställe.S skogaliten skrev:
Ja, och jag misstänker att skrönorna kommer från England där de kommer in i dåligt byggda byggnader/byggnader i dåligt skick. Växten i sig har inte bevisats fördärva något vad jag sett.S skogaliten skrev:
Redigerat:
Det finns en gammal klassisk bild från England där ett ganska sopigt hus har blivit angripet av Parkslide, som vuxit in i huset genom plattan. Historien förtäljer inte om skada på huset fanns innan, men det kan man misstänks då detta verkar vara uppkomsten till hela ryktet. Jag har inte sett någon producera bilder på något liknande.L lbgu skrev:Om det är så att Parkslide kan skada hus i England så innebär det givetvis att även hus i Sverige kan skadas. Även om det engelska huset innehöll en del svaga punkter så finns det garanterat hus i Sverige med liknande svaga punkter. Växten agerar knappast olika beroende på vilken sida en nationsgräns den växer.
Sedan verkar Parkslide ibland vara extremt arbetsamt att bekämpa. Det finns många trådar om detta, och hemsidor. De senaste åren har vi här på BH haft en kraftig motreaktion där man påstår att det är ”jättelätt” att bli av med Parkslide, på lite olika sätt. Det tolkar jag som lika överdrivet fast åt andra hållet.
Nu har det ju kommit flera rapporter från medlemmar här på BH på framgångsrik bekämpning av Parkslide. Så att det går tycks vara bekräftat.
Problemet synes vara tiden och energin man oftast behöver lägga ner på bekämpningen.
Problemet synes vara tiden och energin man oftast behöver lägga ner på bekämpningen.