nikasp
Jag har polerat och renoverat några strålkastare och det är rätt lätt med guider på nätet. Polermaskin och bra polerprylar underlättar grymt mycket för att få nyfinish = kan vara något de som inte gillar att putsa inte vill investera i. Kör även bakljus men de blästras ju knappt så där struntar jag i slippapper.

Jag har kört med (syntet)garnhätta och proffsmedel som avverkar lite och sedan polerar jag sista med skumgummihätta och polish. Ser ut som nytt runt om.

Exempelvideo:
http://www.youtube.com/watch?v=5sZg9cj2hxI
 
Redigerat:
När det kommer till själva poleringen och försegling, kan jag få tips på vettiga produkter? Det är för många val. Jag blir matt....
 
nikasp
Sist när vi hade bråttom att fixa och inte körde med slippapper alls körde jag med:

Lammullshätta och den här: http://www.pingens.se/p/polermedel-11/menzerna-fg400-250ml-158.html (tänkt att polera lack med, den avverkar en del)

Sist skumgummirondell den här: http://www.pingens.se/p/vax-polish-lackskydd/polish-sealant-05l.html

Meguiars kanske funkar men det lät som att dina lyktor var väldigt slut? "strålkastarna fram är slut, repiga och plasten har liksom ruttnat. Att rekonda dom är inte ett altervativ"... En Opel Astra jag fixade tog tid men blev bra och där krävdes slippapper som du har i det där kitet. Jag körde 800, 1000 och 1200 våtslippapper på den bilen (Meguiars-kitet för 589 har finare papper). Låter spontant rätt dyrt dock. Känner du inte någon som har polermaskin så kanske du kommer undan med två produkter och lite slippapper?

PS. Rekondfirmorna rekondar ju lyktor och tar väl hyfsat betalt också. Säkert 300-400 kr per lykta men om du inte tänker rekonda fler lyktor så slipper du köpa en massa prylar.
 
Redigerat:
Mina lampor på 95a var helrötna tyckte jag, men började med 600, 1200, 1600, rubbing sedan toningsfilm ofärgad köpt på ebay så blev dom som nya kostnad 150 spänn. (slipa för hand polermaskin hade jag )
 
  • Gilla
spekerök
  • Laddar…
cecar33 skrev:
Mina lampor på 95a var helrötna tyckte jag, men började med 600, 1200, 1600, rubbing sedan toningsfilm ofärgad köpt på ebay så blev dom som nya kostnad 150 spänn. (slipa för hand polermaskin hade jag )
Körde du helt och hållet för hand menar du..?

Jag är inne på samma spår nämligen. Har skaffat våtslippapper (800, 1200, 2000) och försegling och UV-skydd för sista stegen t. Nu återstår att hitta en rubbing/polercreme innan jag kan köra igång. Funderar på att åka till Biltema och köpa en enkel polish (http://biltema.se/sv/Fritid/Husvagn-och-husbil/Tvatt-och-vard/Polish-for-husvagnhusbil-367500/) och köra för hand.

Det finns ganska små bomullsrondeller på tema också för 45 spänn styck som passar i borrmaskinen.
 
Redigerat:
Hej! jo jag slipade för hand långa tag, lugnt och fint längs med hela lampglaset, mycket vatten som jag duschade med flaska så det aldrig blev torrt, sedan torka av och efter det polermaskin med liten gul skumgummi poler hätta och polish.
Alltså precis som det sår om i bifogad länk http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=156677
 
Jag funderade på om poler/polish också kan göras för hand...
 
Jag insåg min begränsning och har precis lämnat bilen på verkstad för polering. Det blir jättebra :) Kan bra själv, kan bättre lämna bort (ibland).

och på vägen hem såg jag att byggmax ska öppna snart. på min sida om stan.
 
Det blev ju bra. Jätteskönt. Så nu lever lyktorna ett år till eller två, sen skiter jag i vilket för innan dess ska vi byta bil.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.