Jaha...ok...självklart är det så..."money talks"...Johan Gunverth skrev:
Det är väl så att dom på Sundqvist är glada för Global´s särpräglade utseende som lätt känns igen och som ofta syns i rutan.....som tex nu i Mästerkocken....
Alexander Nilsson (Kniven mot strupen tv3) är ju sponsrad av en återförsäljare (Cleancut), dock har han satt sin nuna på Kashima Onyx ... annars håller jag med om MAC, att det är vanligt bland "yrkesfolk"...
Självklart äter Mannerström micromat, han har säkert frysen full......
Ja det vore nått Då slipper man tänka på skärbrädornas vara & icke vara.Remne skrev:
Vi får se när jag får hem dem. Kul & se samt ha. Sen om de går att använda eller ej.... tja. Man kan lägga pengar på många onödiga saker.
Den där måste ge svåra samvetskval för herren ifråga. Så som han vurmar för vällagad mat från grunden, till att sedan vara "ansikte" för färdigmat. Ja det rimmar inte helt. Jag vart rejält förvånad.Remne skrev:
Men det är en helt annan fråga... money talks, som sagt.
Är det någon här som är med i Knivakademien?? och har läst akademiens tidning???
Påtal om TV, zappade runt då det bara är en massa trist sport, hamnade på SVT1 & Go´kväll. Där var lite mattillagning & Satake NoVac kniv användes
http://www.vikingsun.se/system/search/product.asp?id=29
Så inte alltid dyra prylar, men kan ju likväl vara produktplacering iom målgruppen för programmet.
http://www.vikingsun.se/system/search/product.asp?id=29
Så inte alltid dyra prylar, men kan ju likväl vara produktplacering iom målgruppen för programmet.
Självbyggare
· Stockholm
· 9 884 inlägg
En Satake är nog en ordentlig uppgradering i de flesta svenska kök. Lite som att Ryobi sponsrar Äntligen hemma.frav skrev:
Robert-san01 skrev:
Den är ju lik Globalen på så vis att den är väldigt lätt att känna igen pga av hålen i bladet.....så det är nog en ganska utstuderad och beprövad strategi....men du har helt rätt ang uppgraderingen, många som har gammalt "plåtskrot" i lådorna med sönderdiskade trähandtag....."det duger åt mig" har man ju hört några ggr....
ullberg
Verktygstokig
· Stockholm
· 3 891 inlägg
ullberg
Verktygstokig
- Stockholm
- 3 891 inlägg
Ibland är det inte tillgängligheten som är problemet . Ta min svärmor som exempel, hon har just en Satake (sannolikt från när märket var nytt i Sverige, för den har funnits där i alla år jag känt henne, och det är ganska många år vid det här laget).Robert-san01 skrev:
Den ligger i orginalförpackning och är i mint condition då hon envisas med att använda sina brödknivar (anno -68 eller nåt') till all matberedning... Jag har gett upp att försöka få henne att ändra sig men när vi är där och lagar mat plockas den alltid fram (och jag var rätt frustrerad innan jag hittade den ska jag säga...)
/U
En exakt beskrivning av min mor....min bror köpte en Global G2 till henne...den använde hon inte förens den blev lika slö som dom gamla hon var van vid....(har en bror som bodde hemma som använde den....) nu får man knappt slipa den....ullberg skrev:
Självbyggare
· Stockholm
· 9 884 inlägg
Verkar vara något med mödrar och vassa knivar. Samma hos oss, gav en Satake till svärmor och den ligger i original lådan den med.ullberg skrev:Ibland är det inte tillgängligheten som är problemet . Ta min svärmor som exempel, hon har just en Satake (sannolikt från när märket var nytt i Sverige, för den har funnits där i alla år jag känt henne, och det är ganska många år vid det här laget).
Den ligger i orginalförpackning och är i mint condition då hon envisas med att använda sina brödknivar (anno -68 eller nåt') till all matberedning... Jag har gett upp att försöka få henne att ändra sig men när vi är där och lagar mat plockas den alltid fram (och jag var rätt frustrerad innan jag hittade den ska jag säga...)
/U
Frun var också motståndare till vassa knivar och skar sig ordentligt på en av Globalerna. Men nu när hon vant sig att inte behöva såga sig igenom allt så tycker hon om de Japanska svärden också.
ullberg
Verktygstokig
· Stockholm
· 3 891 inlägg
ullberg
Verktygstokig
- Stockholm
- 3 891 inlägg
Låter som att jag ska vara nöjd med mina föräldrar då, de kör i alla fall med någon Sabatier-serie och det är rätt ofta när jag är där som man hör det där swishande ljudet när knivarna går mot brynet...
Jag har en liknande situation med min mamma. Hon kör på med sina trubbiga knivar. Jag vässar lite då & då när jag är hemma, lite förmaningar om skötsel & att tänka på eggen för att hålla den skarp. Men likväl hamnar de ganska snabbt i diskbänken & blir trubbiga. Hon tycker det är otäckt när de är vassa.
Länge körde hon med några blandade gamla knivar, troligen av fint svenskt ursprung med trähandtag (tror de finns kvar i någon låda). Så engång fick hon 3st Duka Kobe knivar, kockkniv, allkniv & brödkniv för en 15år sedan, som ersättare till de gamla. Men den ända som används är Kobe allkniven på ca 15cm & en gammal Fiskars vågtandad med ungefär samma längd, samt en Fiskars 7cm skalkniv.
Men skit samma, hon lagar otroligt bra & god mat. Så knivarna är inte allt.
Länge körde hon med några blandade gamla knivar, troligen av fint svenskt ursprung med trähandtag (tror de finns kvar i någon låda). Så engång fick hon 3st Duka Kobe knivar, kockkniv, allkniv & brödkniv för en 15år sedan, som ersättare till de gamla. Men den ända som används är Kobe allkniven på ca 15cm & en gammal Fiskars vågtandad med ungefär samma längd, samt en Fiskars 7cm skalkniv.
Men skit samma, hon lagar otroligt bra & god mat. Så knivarna är inte allt.