Kom på en grej till från samma kraftverk.
Matsalen är ovan jord. Från matsalen ner till maskinrummet är en hiss på ca 100m.
Dom hällde laxermedel i termosen åt nån tjomme, och väntade.
Slut på lunchen och samtliga marsch iväg mot hissen, några i spänd förväntan.
Sekunden innan hissen skall börja den långa nedstigningen dunkar den där tjommen till nödstoppet, sliter upp dörren och störtar iväg mot toa. De andra står kvar och gapskrattar, än fast de blev blåsta på den riktiga underhållningen under nedstigningen. :)
 
Har ni provat att fyla handflatan med cigarettändargas (som är tyngre än luft) och sen tända på? Då brinner det en sekund eller två och sen slocknar det utan att man bränner sig. I lumpen höll vi alltid på och skojade med varandra och kom på det ultimata "skämtet" utifrån detta cigarettändargastrick.

När den skämtsammaste av oss alla låg och sov på rygg en natt så puffade vi till täcket så att en stor krater bildades på magen.... Den fylldes sen med cigarettändargas.... ljuset var ganska nedsläckt, killen väcktes och i samma ögonblick som han slog upp ögonen tände man på gasen på magen.... Gissa om han blev "överraskad" när han vaknar och inser att sängen birnner om än bara för en sekund...Egentligen rejält grymt eftersom han blev fullständigt skiträdd om vi säger så men det var ju drygt 20 år sedan och man var ung och dum om vi säger så.
 
bax skrev:
De andra står kvar och gapskrattar, än fast de blev blåsta på den riktiga underhållningen under nedstigningen. :)
Skulle inte vija stå instängd i en hiss med någon som har skitit ned sig under några längre stunder så det kanske var det bästa ändå att han försvann!!
 
Jag var på ett kundbesök en gång och skulle låna muggen...
Kommer fram till första men där satt en glasdörr(!?) så jag valde nästa istället.
När jag sedan kom ut i lokalen igen kom en kille med ett stor flin och undrade om jag märkte nåt speciellt på toan och jag svarade:
- Jag såg glasdörren så jag tog den andra...
...och han utbrast med ett skratt:
- Det gjorde inte en tjej tidigare!!!
Hon hade tydligen gått in, dragit ner byxorna och satt sig till rätta innan hon upptäckte att hon såg folket på utsidan...
 
I tidernas begynnelse, när jag arbetade på verkstad, var det vansinnigt populärt att tejpa upp en mugg vatten över toadörrarna när någon var där inne. Man tejpar en plastmugg med vatten på dörrposten så halva muggen hänger på dörren, måste vara utåtgående, när dörren sedan öppnas stjälper vattnet ut på den stackaren som ska gå ut från toabesöket.
 
Jobbar i industrin men detta funkar lika bra på bygget:
Fyll fingrarna på arbetshandskarna med ca 1-2 cm smörjfett. Man känner det bara precis när man tryckt i hela handen...
Limma fast saker överallt funkar, kan också borra ett litet hål i botten på kaffekoppen.
 
P
Porky skrev:
Jobbar i industrin men detta funkar lika bra på bygget:
Fyll fingrarna på arbetshandskarna med ca 1-2 cm smörjfett. Man känner det bara precis när man tryckt i hela handen...
Limma fast saker överallt funkar, kan också borra ett litet hål i botten på kaffekoppen.
Limma fast saker kan vara farligt!! vet en som fick sparken för det. Visserligen limma han fast varenda liten detalj på chefens kontor :rolleyes:
 
Har man kontorslandskap med arbetsplatserna mittemot varandra kan man skifta kablarna till skärmarna... hehe... Kontorsråtta som man är....
 
Ändra språk i folks mobiltelefoner till t ex finska händer ibland här på mitt jobb.
 
En kompis som jobbar inom industrin fick nog av en av sina medarbetares nyfikenhet och monterade en "extra" knapp på en manöverpanel. Den nya knappen var preppad med en lite nål som precis nådde igenom när knappen trycktes in. Vidare märktes knappen upp med något typ "Extra kraft".

Kan meddela att kompisen fick sig mer än ett gott skratt gansk omgående. Inte bara av sin nyfikna arbetskamrat...
 
Haha lysande :D Jag har en annan historia berätta.
Vid ett bygge jag var på för något år sedan så gick det en smal väg längs hela bygget, det var uppe på sahlgrenska så det var mycket folk som gick förbi. Därför var vi tvungna att bygga en gångtunnel längs denna väg. Gångtunneln slutade längst upp mitt emot där vi hade armeringsstationen. Så i änden utav tunneln la en gubbe dit en plastråtta. Det var en fröjd att se folk skrika till och gå tillbaka 60 meter och gå runt istället :D
 
I
Jobbade som byggkontrollant vid ett större industribygge. Vi var i slutskedet för avveckling. En lastbilsburen Lindénkran stod upprest utanför mina fönster överst i tekniska kontoret. Alla bodar inkl. platskontoret stod på andra sidan huset. Den lede for i mig när jag såg Lindénaren svänga runt för vinden. Jag tog telefonen och ringde platschefen. Uttryckte min oro för att kranen skulle ramla på huset. P kom farande som ett skott genom hallen med andan i halsen och ut på baksidan där kranen stod. Där ställde han sig att titta ett tag på den och skakade sen bara på huvudet när han förstod att han gått på en mina. Just som jag var säker på att han hade max 20 meter kvar till kontoret ringde jag igen. Han hörde utomhusringklockan och fick språngmarsch nummer 2. Sen skrek han hallå i luren och jag sa: "Nu ramlade den". Svar: "Å din jävel...." Sen vågade jag inte gå i närheten av platschefen resten av dagen. :D

_______________
Byggaren
 
Jag skrev en lapp och satte på chefens telefon. På lappen stod "Ring Elsa Lejon" samt telefonnumret til Skansen. Chefen såg lappen och ringde numret och frågade efter Elsa Lejon, tydligen tyckte de i andra ändan av tråden inte alls att det var kul för chefen blev knallröd i ansiktet. Men jag fick inte sparken..... ;)
 
  • Gilla
Bo.Siltberg
  • Laddar…
pleqtiz skrev:
Limma fast saker kan vara farligt!! vet en som fick sparken för det. Visserligen limma han fast varenda liten detalj på chefens kontor
Jag hade ett fruntimmer som var helt galen i att slänga min mat e.t.c med utgånget datum, en gång höll min O´boy ryka trots att burken var fylld med refill, brödet höll på att ryka trots att det legat i frysen i två veckor.........till slut åkte massa kryddor i soporna......jag menar, hur farliga är kryddor med utgånget datum :confused:

Då var (krydd)måttet rågat, fan flög i mig, kryddburkarna plockades upp ur soporna och limmades fast i kryddhyllan :cool:

Det var rätt så roligt att se reaktionen på det :D

Larsa skrev:
Jag skrev en lapp och satte på chefens telefon. På lappen stod "Ring Elsa Lejon" samt telefonnumret til Skansen. Chefen såg lappen och ringde numret och frågade efter Elsa Lejon, tydligen tyckte de i andra ändan av tråden inte alls att det var kul för chefen blev knallröd i ansiktet. Men jag fick inte sparken.....
Skansenchefen 1995-2005 hette Anna-Greta Leijon ;)
 
Vi var ute hos en kund en gång .. När vi var på lunch lämna vi kvar alla våra verktyg o maskiner där.. Sen när vi kom tillbaka var alla verktyge borta .. Skit okså tänkte vi , så började vi plocka ihopp maksinerna för att ta dom med oss i bilarna när vi skulle fara för att köpa ny verktyg ,men precis innan vi skulle ge såg vi : Dom hängde i taket, alla verktygsbälten , fastispikade med fyretumsspik ..

En gång inne på kontoret var det en snubbe som satt o skala i en lång 5ledare .. Jag smög fram ett lågspännigsagg o la in i andra änden .. 55 V var lagom .. Ni skulle sett minen på gubben .. Haha ^^

Har gjort en kul grej på ett bygge en gång . På kvällen när alla andra hadde gått hem gick jag o plocka ur alla smälproppar o knivsäkringar i alla större centraler , och la dom i bilen , åkte hem.
På morronen när jag kom tillbaka stog alla o klia sig i hövve ... Min jobbarkompis fråga mig om jag visste ; Nej Jag vet inget sa jag ... sen äfter en två timmar ca kom nån smart jävel på att dom kanske skulle fixa fram nya säkringar ..
Då tog jag på mig uppdraget o bara "råkade" ha precis rätt antal o styrka i bilen ..
Ingen fattade nånting , vad jag vet ...

Men när vi va på en verkstad en gång o drog lite el var det en yngre killa som bestämde sig för att jävlas lite o fyllde en plastmugg med Syrgas o tutta på när jag gick förbi ... Alla verktyg o hela påsen med klammer o skruv på golvet ...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.