Gillar man laser leksaker ska man slänga en blick mot hiltis PML 32 linjelaser
 
mr Z skrev:
Grönlaser funkar bättre i solljus än röd...DOck hoppar du upp ett antal tusenlappar i pris.... Leica och TopCon har dem....Vet inte om de finns i "budget" varianter....
Jag köpte en grön korslaser på http://www.isn.se/avvagning.htm till ett mycket bra pris. Den fungerar mycket bra, men jag ångrar mig lite att jag inte köpte en korslaser de har med "mottagare". Då kan man använda mottagaren vid starkt ljus och lasern där det syns bra. Jag har aldrig sett den kombinationen förrut.

Någon som har erfarenheter av denna?
 
Hej!

Jag har köpt den här från Bosch. Den kostade en dryg tusenlapp.
http://scaptocs.bosch-pt.com/boptoc...age=sv-SE&ccat_id=46959&prod_id=10001
Och är jättenöjd :D

Har ännu bara använt den till mitt källarprojekt, men bara det gör att den nu betraktas som avskriven. Sedan ska jag ha den till mitt innertaksprojekt, kakling, köket.....

Den är självnivellerande, har ett enkelt stativ som ingår, ritar ett kryss eller en ensam vågrät eller lodrät linje. Man kan också stänga av nivelleringen och vrida den i någon önskad vinkel för att ta ut en rät vinkel.

/pinebar

 
Jag har sålt laser i några år och vet att man får vad man betalar för, Men skulle själv sätta klinker i mitt badrum med olika vrår men hade ingen laser hemma, ner till grannen och lånade en "klen & smecker, Black & Decker" vilken visade sig fungera aldeles utmärkt för mitt stora behov. Det va en krysslaser som är självnivvelerande genom lodtekniken.
Jag kan nog rekommendera den, kostar inte skjorten heller tydligen....

Gunnar
 
Rotationslaser är ju ett fint verktyg, men kostar en hel del om det skall vara användbart. Vi har ett vanligt optiskt avvägningsinstrument, funkar kanon. De proffs som jag talat med säger t.o.m. att det ger betydligt bättre precision än laser. Nackdelen är att man måste vara två...

Har en "Plumb Pointer" hörnlaser också. Självnivellerande, och skickar ut tre strålar vinkelrätt mot varandra. Men är inte särskilt nöjd med den, fungerar oftast lite halvdåligt, svårt att ställa den rakt så man kan mäta där man vill etc. till skillnad från rotationslaser.

http://www.neylon-lasers.co.uk/lpa-4.htm
 
Lyfter!!!

Funderar på att skaffa mig en liten laser.
Efter ett år så har det hänt lite på marknaden antar jag.

Vad köpa för ca 500-1000:-??
Såg en liten skil på Bauhaus för 700 som man kan vrida laserstrålen på....verkar ju rätt ok. men det är ju ingen Krysslaser.. är det bättre kanske??
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.