1 613 läst · 36 svar
2k läst
36 svar
Fråga om induktionsspis?
Ser ut att vara ett riktigt pannkakslagg med låga kanter som inte kräver en massa energi för att hålla varma utan alla energi från plattan/hällen går till den delen av pannan där gräddningen utförs.7ender skrev:
En traditionell stekpanna bör inte fyllas med mer än två tredjedelar av stekytan, ibland max halva stekytan, detta för att inte det man steker ska kyla av stekpannan för mycket.
Jag har en billig induktionshäll från Ikea sedan ett par år. Steker ofantliga mängder pannkakor och de blir helt jämnt gräddade.
Däremot undrar jag om någon verkligen tycker att reglagen har en bra placering på någon induktionshäll? Skvätter det några droppar vatten så ändras inställningarna. Eller blir omöjliga att ändra när man vill. Har man flera kastruller igång så råkar man alltid dra en av dem över reglagen och så har något stängts av. Eller allt. Eller ökats till max. Vem bestämde att induktionsspisar ska se ut så?
Däremot undrar jag om någon verkligen tycker att reglagen har en bra placering på någon induktionshäll? Skvätter det några droppar vatten så ändras inställningarna. Eller blir omöjliga att ändra när man vill. Har man flera kastruller igång så råkar man alltid dra en av dem över reglagen och så har något stängts av. Eller allt. Eller ökats till max. Vem bestämde att induktionsspisar ska se ut så?
Jag har en 18 år gammal LG induktionshäll som fortfarande funkar ypperligt till alla former av matlagning.
Koka ägg är otroligt enkelt.
Vatten och ägg i en kastrull, på med ett lock, boost på plattan, vattnet kokar, slå av hällen eller 1:an, 6 minuter i grytan under lock och äggen är perfekt löskokta, 8 minuter hård men fortsatt krämig gula.
Koka ägg är otroligt enkelt.
Vatten och ägg i en kastrull, på med ett lock, boost på plattan, vattnet kokar, slå av hällen eller 1:an, 6 minuter i grytan under lock och äggen är perfekt löskokta, 8 minuter hård men fortsatt krämig gula.
Jag har riktiga rattar på fronten av spisen.G gbgustaf skrev:Jag har en billig induktionshäll från Ikea sedan ett par år. Steker ofantliga mängder pannkakor och de blir helt jämnt gräddade.
Däremot undrar jag om någon verkligen tycker att reglagen har en bra placering på någon induktionshäll? Skvätter det några droppar vatten så ändras inställningarna. Eller blir omöjliga att ändra när man vill. Har man flera kastruller igång så råkar man alltid dra en av dem över reglagen och så har något stängts av. Eller allt. Eller ökats till max. Vem bestämde att induktionsspisar ska se ut så?
Men skvätter det mycket på panelen i mitten så stänger den av sig 😠

Stämmer att det är en klassisk lagg. Men kan inte tänka mig att just pannkakor skulle bli sämre med höga kanter, ska testa nästa gång.Demmpa skrev:
Ser ut att vara ett riktigt pannkakslagg med låga kanter som inte kräver en massa energi för att hålla varma utan alla energi från plattan/hällen går till den delen av pannan där gräddningen utförs.
En traditionell stekpanna bör inte fyllas med mer än två tredjedelar av stekytan, ibland max halva stekytan, detta för att inte det man steker ska kyla av stekpannan för mycket.
Däremot skulle jag inte fylla pannan om jag steker kött på nästan full effekt.
Pannkakorna blev även bra i non-stickpannan bredvid som inte kom med i bild.
Klicka här för att svara
Produkter som diskuteras i tråden