1 455 läst · 45 svar
1k läst
45 svar
Electrolux frys någon duktig som kan ge tips?
Medlem
· Sverige
· 5 379 inlägg
Nu var det länge sedan jag köpte ny kyl/frys, förutom en rätt traditionell fristående medelstor frysbox som har sina kondensor-prylar ut efter sidorna precis som det är traditionellt på den typen av frysar.returen skrev:
Men är det verkligen så att "moderna" kyl/frys typ skåp som ska stå sida vid sida i högskåp *inte* har kondensorelementen på baksidan? Låter mycket märkligt och synnerligen ineffektivt, svårinstallerat.
svårinstallerat JAH Harald Blåtumme skrev:Nu var det länge sedan jag köpte ny kyl/frys, förutom en rätt traditionell fristående medelstor frysbox som har sina kondensor-prylar ut efter sidorna precis som det är traditionellt på den typen av frysar.
Men är det verkligen så att "moderna" kyl/frys typ skåp som ska stå sida vid sida i högskåp *inte* har kondensorelementen på baksidan? Låter mycket märkligt och synnerligen ineffektivt, svårinstallerat.
kompressorerna är så små numera nästan halva slagvolymen och då kan man inte ha en stor kondensor på ryggen utan förlitar sig på några meter rör i sidan i stället.
kompressorerna går i stället mer än de står stilla ibland ständigt och sidan hinner aldrig kylas av vilket innebär att kompressorn går än mer för att aldrig stänga ner, efter några få år skär den
Nästan aldrig värt det. Kyl- och frysskåp för konsumentmarknaden är inte avsedda att servas, så de har inget serviceuttag på kylkretsen. Då måste kylteknikern först löda dit ett sådant, och vips är man uppe i rejält mycket tid, i synnerhet om de är seriösa med Heta Arbeten och då måste vara två styck på plats.spikplanka skrev:
Ett annat problem är de små fyllnadsmängderna - i ett kylskåp ofta så lite som 150-200g köldmedium - vilket gör det svårt att inte över/underfylla systemet.
nästan helt feltorparavgrund skrev:Nästan aldrig värt det. Kyl- och frysskåp för konsumentmarknaden är inte avsedda att servas, så de har inget serviceuttag på kylkretsen. Då måste kylteknikern först löda dit ett sådant, och vips är man uppe i rejält mycket tid, i synnerhet om de är seriösa med Heta Arbeten och då måste vara två styck på plats.
Ett annat problem är de små fyllnadsmängderna - i ett kylskåp ofta så lite som 150-200g köldmedium - vilket gör det svårt att inte över/underfylla systemet.
servicerör sätts dit med lookring ca 30sekunders arbete.
man väger in de 45gram som behövs, blir alltid exakt. ca 30 sekunders arbete det med
Några ideér hur man anskaffar kylskåp som inte är så j--la snålt dimensionerat?
Det är samma som med tvättmaskinens "eco mode" .. det luktar fortfarande skit efteråt..
Det är samma som med tvättmaskinens "eco mode" .. det luktar fortfarande skit efteråt..
Så proceduren borde vara:returen skrev:
0) Lockring för servicerör
1) Mät tryck
2) Väga in 45 gram
3) Trycka in
4) Mäta om trycket står sig?
Låter inte oöverkomligt.
Hur väger man in gasen förresten?
mer så härspikplanka skrev:
öppna stosen
montera servicerör
vakumkör systemet
sätt gasflaskan på en våg
öppna ventilen.
kolla att skåpet startar