Fairlane
Medlem
· Stockholms Län
· 13 244 inlägg
Fairlane
Medlem
- Stockholms Län
- 13 244 inlägg
Det har inget med at vara bäst att göra. Alla säger att du totalt missuppfattat allt med snitt hit och dit.J jonaserik skrev:
Bra så, då blir det kanske mer korrektJ jonaserik skrev:
Jag önskar dig en god jul också.J jonaserik skrev:
Jag läser vissa av dina andra inlägg med stor glädje. Jag känner att du är kunnig inom vissa områden och mycket villig att dela med dig. Det uppskattas!
Rent tekniskt kan man göra som du föreslår/funderar på. Det är i princip en slags effektvakt.E einar.claesson skrev:
Tja hur man än ser på saken så lär man få toppar. Hur höga dessa är kan man (försöka) styra om man tycker det finns anledning till det.
Nu har ju alla olika ekonomiska förutsättningar förutom de rent tekniska samt förbrukningsmönstret. Men om man på allvar tror att man kan klara sig med denna typ av effekt (eg ström) begränsning utgår jag från att man inte räknar med att säkringen skall lösa ut annat än i undantagsfall. Det betyder i min värld en ganska/mycket låg elförbrukning redan från början.
Om man räknar på att gå från 16A till 10A minskar den maximala effekttoppen med knappt 1,4kW, att gå från 20A till 10A säkring minskar den med 2,3kW
Därför misstänker jag att den besparing det kan ge är väldigt liten. Om den är värd besväret beror som sagt på de individuella förutsättningarna.
För att få lite mer info och kunna svara bättre undrar jag vad det är som skulle ge dessa höga effekttoppar och hur höga skulle de kunna bli?
Först måste du bestämma om det är 4 eller 5 kW/h. Men om vi säger att det är 5kW/h då blir det en effektavgift på din faktura på 250kr. Det blir det oavsett om ditt ”normala” uttag är 1kW, 3kW eller 4,8kW.J jonaserik skrev:Det var ett rackarns snack om att jag inte begriper något och du har en otrolig förmåga att dumförklara någon. Gör inte det. Jag kanske tänker lite längre än näsan räcker som du gör. Men efter som du är en expert på detta, så får du på adekvat sätt förklara det med snittet som överstiges enligt nedan och kom inte med något om halvtimmar eller annat. Det så kallas snittet är en gräns som överskrids
EXpl, tar ut 3 kW/h under 24/7 normalt , men så blir det under 4 timmar 5 kW/h i uttag på ett dygn, oturligt blir det lika under fler dygn, låt oss tänka att det sker på flera dygn. Då tempen ute dalar en bra bit ner på minus och huset måste värmas. Vad blir då effekttaxan om den är 50 kr Kw/h
Hur svårt kan det vara. Du har fått det här förklarat massor av gånger. Ändå upprepar du dina felaktiga påståenden.J jonaserik skrev:Det otroliga i det med effekttaxa är att nästan ingen kommer att undgå den, nästan oavsett hur man mixtrar med en massa elektronik.
Exampel Bränner ni noll under en 27 dagar och bara tar ut 2 kW/h på 3 dagar , så är det över något dom kallar snitt, så blir det taxa
Bränner ni 5 kW/h konstant 24/7 i 27 dagar och tar ut 6 kW/h på 3 olika timmar, 3 olika dygn så blir det taxa.
Snittet passaret med 1kW/h .
Så att mixtra med att ta ut en större effekt på billig tid, blir bara att uttaget blir större av antal kW/h och då blir det taxa.
Sen om ni kan få till att inte överstiga ett uttag som passerar något snitt kan gå, det högsta uttaget under gällande dygn. Men då blir det nog lite anorlunda leverne för dom som bor i huset. att bli nattmäniska tilltalar inte mig, men så vill närbolagen ha det.
Sen övrig konstilation av beräkning från olika nätbolag, olika priser under ett dygn, kan ge billigare faktura.
Men därom vet jag intet.
Alla kommer att betala en effektavgift. Men för de flesta blir slutresultatet ungefär som tidigare.
Ditt snitt som du drar upp hela tiden är inget som finns med i beräkningen.
kW/h är ingen enhet som förekommer.
Sista meningen fick du till korrekt i alla fall.
Jag funderar snarare på att höja huvudsäkringen när jag får effektavgifter. Avgiften baseras på snittet över en timme, säkringen löser för korta toppar. Så att sänka säkringen skulle jag inte rekommendera. Men det är väl bra att inte köra tvätt, matlagning och diskmaskin samma timme.E einar.claesson skrev:
Liknande trådar
-
Bastu och Effekttariff - Smarta lösningar
El -
Minska tillskott pga effekttariff
Frågor och svar om värme -
Exempel på effekttariff (förbrukning och beräkning)
Elavtal, elpriser & elförbrukning -
Effekttariff varmvattenberedare
Elavtal, elpriser & elförbrukning -
HomeAssistant och effekttariff
Villalarm & Hemautomation