Hej.

Köpte en Rotak 43 Li förra sommaren. Det är en kanonklippare men...
Efter vinterdvalan laddade jag båda batterierna och satte i det ena men det bara knäpper iden. Provade med det andra batteriet och samma negativa resultat.
Laddade ytterligar men icke mer än ett knäppande.
Alla 3 gröna indikeringslamporna lyser så det är förmodligen inte batterierna som det är fel på.
Någon som vet? Garatin 1 år gick ut i somras.
MVH
 
Hej!
Min Rotak LI43 gjorde exakt samma sak i höstas. Granngården kände igen felet och bytte ut den på garantin. Jag tycker du ska kräva att få felet åtgärdat då det är ett känt fel av tillverkaren och konsumentköplagen innebär att man har två års garanti mot fabrikationsfel.
Mvh Anders
 
Det är 3 års reklamationsrätt, och sen tycker jag det är fel att kalla den garanti för det är du som konsument som måste bevisa att felet är ett ursprungsfel/fabrikationsfel.
Se http://www.konsumentverket.se/mallar/sv/artikel.asp?lngCategoryId=1674&lngArticleId=125

Men vet de om felet så är det nog inga problem, och skulle de bråka kan du säkert få kontaktuppgifter an AndyGreen här som kan styrka att han haft problem och fått den utbytt.
 
Hej.
Jag undersökte den i helgen och ström går fram till motorn.
Det knäpper i den. Tog bort säkerhetslåset och det knäppte igen?
Men förstod efter ytterligare startförsök att det förmodligen är en kondensator i motorn som är laddad och därför kunde det knäppa ytterligare en gång utan batteri. Med andra ord så är det något i motorn. Har lämnat den till Jula och de begärde kassakvittot och det kan jag ju så klart inte hitta. Men det AndyGreen säger låter ju bra och du får gärna skriva vad de ansåg vara felet. Min är nu 1.5 år gammal.
MVH
 
Vi hade snarlikt fel på våran Rotak 43 efter första säsongen. Batteriernas kapacitet försämrades betydligt, och åtminstone ett av dom laddades ur rätt mycket på någon vecka. Jag ringde till Bosch, och de erkände att det saknades en viktig instruktion i instruktionsboken, nämligen att batterierna första gången *måste laddas under ett helt dygn*. Vi lämnade in batterierna till inköpsstället (Jula i Uppsala), och efter ett tag fick vi två nya utan knot. Har laddat dem i 24 timmar men inte provat dem än.
Så ni som märker minsta försämring av batterierna - begär att få nya!
 
Är klart sugen på en 43 Li - vi har lånat en rotak 37 som har några år på nacken. Ett batteri bara, som räcker i 10-15 min beroende på hur högt gräset är. Med 800 kvm gräsmatta o laddningstid på nästan en timma tar det sin lilla tid att klippa alltihop. Uppskattningsvis krävs det 4-6 laddningar innan jag kommit runt hela tomten...
 
Usch, hade jag varit i den sitsen hade jag nog inte förespråkat en batterimaskin ;) Vet faktiskt inte hur mycket gräs vi har hemma, tror det är typ 7-800m^2. Fruan brukar nog klippa det på tre laddningar och ganska låg klipphöjd. Rätt mycket mossa så klipparen får jobba. Batterierna laddar så pass fort att man kan klippa hela gräsmattan i en vända.
 
Hej!

Jag går också i tankarna på att skaffa mig en Rotak 43 Li. Nu när en del av er har haft en i två år, håller rekomendationerna fortfarande? Det låter som om det har varit en del fel på dom i början, kan man räkna med att dom är fixade på dom som kommer ut nu på markanden?
Klipper just nu med en gamla bensindriven gräsklippare på våran gräsmatta (ca 600kvm) och är väldigt trött på en enorm bensinåtgång. Vore verkligen skönt att bara kunna ladda den.
 
andymannen skrev:
Min rotak 43 har jag klippt med 4 ggr nu, ca 500 kvm. Kan inte säga att jag är annat än nöjd med en hittills. Skall man klaga på nåt så tycker jag att man skulle ha fått en möjlighet till att kunna få lite inställningsmöjligheter på "handtaget". Det beror ju givetvis på hur lång man är osv.


Tredje säsongen snart avslutad med klipparen. Klipparen har fungerat utan problem och batterierna fungerar också utan problem, kapaciteten är oförändrad (ta i trä).
Jag rekommenderar fortfarande denna klippare.
 
Hej!
Måste tyvärr rapportera batteriproblem med min Rotak 37 Li. Det är andra gången detta händer nu. Fick batteriet utbytt första gången och hoppades att det var ett måndagsexemplar.

Saken är den att batteriet inte vill ladda. När man sätter i det så blickar laddaren bara rött och vägrar ladda. Detta hände som sagt även förra våren, dvs när man tar fram maskinen efter vinterdvalan så vägrar batteriet ladda. Är det någon viktig vinterförvaringsinstruktion som jag missat??
 
Min åsikt är att li-ion ska förvaras laddade till 50% och någorlunda svalt typ kylen.

Sök på något forum för radiostyrda prylar tex rcheli.se så finns det en hel del diskussioner om vinterförvaring.
 
Igår brände säkringen plus motorn på min 12 månader gamla ersättningsklippare Rotak 37Li.
Alltså säkringen löste inte ut. Säkringen var helt ny och lånad av grannen eftersom den som satt i var brand på båda stiften.
Det vällde fram rök ur klipparen och den stank bränd plast!
 
Glömde att nämna en självklarhet.
Aldrig mer Rotak!!
 
Jaha som trådskapare och för att skapa lite balans till "Gitarrs" dåliga erfarenheter:

Vår Rotak 43 Li är inne på slutet av fjärde säsongen och går lika bra som någonsin förr. Kniven har jag dock slipat och slipat - det börjar bli lite obalans i den så nu beställer jag ett par nya. Billigast via tyska eBay verkar det som. Batterierna verkar faktiskt fortfarande hålla laddningen hyfsat men när det blir dags för batteriutbyte finns även de på tyska ebay för c:a 650 kr (iofs plus en dryg hundring i frakt). Naturligtvis vore det fint med ännu bättre batteritid och kraftigare motor - men jag ser rotak som första seriösa batteriklipparen och hoppas nästa generation blir ännu bättre. De som sitter på bensinklippare (jag använder den till mer otuktad mark på gården) hoppas jag använder alkylatsoppa...
 
Redigerat:
Sådärja!

Tusen tack till Bosch Kundtjänst, Karin med kolleger, för Er fina och snabba service.
Hämtade klipparen hos N.P Nilsson Laholm som även skickade in den. Tack till Er också.
Nu spinner den som en katt. Ny motor, säkring, isolater, kabelstam mm.
Tog bara en arbetsvecka från inlämnadet tills jag hade en fungerande Rotak.
Den var hos Bosch Danmark och reparerades. Jag är fortfarande omtumlad efter denna fina service!
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.