Nu har jag fått hem två paneler på prov som jag testkört lite. Resultatet initialt är att de lyser rejält starkt, stör inte FM-radio eller TV, går att dimma med en transistordinmer elko 315 gle (lab-setup på bilderna, halogenaren agerar extra last) och lampa och driver verkar inte bli särskilt varma.

Återkommer med parallellt dimmningstest.


image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder




image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
FeFFeDoo
  • Laddar…
brettmar skrev:
Här kommer då länken...

[länk]

Hade som sagt tänkt att sätta dem i en carport. Tror ni det blir ok ljus med 4 st 15w?

Carporten är 3,7x5,5. Vitt tak och två svarta väggar, har attefallstak och tänkte inte sänka det utan spika panel direkt på takstolarna där spottarna då skall sitta. Har 15 graders lutning, alltså kommer lamporna också sitta i denna vinkel.
Ljuset blir tillräckligt men jag tror det kommer att se tokigt ut om lamporna lutar. Utomhus hade jag hellre valt en ip44-lampa.
 
Sådär, då har jag testbränt lamporna. En lampa liggandes på bordet med en grytlapp över sig stabiliserade sig vid 72 grader vid full effekt. Två paneler under en skål stabiliserade sig kring 79 grader. Vid lägre ljusstyrka blir temperaturen betydligt lägre.

Med andra ord borde det funka alldeles utmärkt med en rejäl luftspalt för lamporna med mineralull över.
 
Finns asbilligt i Kina också, typ denna 30W/m ledstrip som ger uppemot 1800 lumen/meter. Jag har inte testat tejperna men antar att det skulle kunna funka också - särskilt om man placerar den i en armatur.
 
Paar skrev:
Nu har jag fått hem mina lampor. Testade dem lite igår och de uppfyller mina förväntningar med råge! Riktigt bra ljus! Gjorde "radiotestet" och "temperaturtest" som efterfrågats tidigare. De stör inte en radio som stod direkt bredvid vare sig vid tändning, drift eller släckning. Efter att ca. 40 minuter tända med en skål över håller de en temperatur på ca 40 grader. Dimrar utan flimmer. Drar uppgivna 25 watt vid full effekt. Jag är helnöjd!![bild][bild]
Jag har tyvärr dåligt med uppdaterade bilder på garaget saiter. Sedan bilden togs nedan är all panel, fönster och foder satt samt garageportarna på plats. Har nyligen börjat sätta gips i innertak och isolera väggar. Garaget är 12,9 x 8,4 m. 108 m2 nere och ca. 84 m2 uppe. Funderar också på att göra lägenhet ovanpå... ;-) [bild]
Har du haft dem uppe ett tag nu? Mycket nyfiken på kvalitén på dessa.

Jag ska precis få upp lampor i nybyggt garage. Står och väljer mellan vanliga T5-lysrörsarmaturer, eller liknande varianter fast med med LED i. Får väl betala 4-600 kr styck om jag köper nåt vettigt på typ 40-50 Watt vilket skulle ge 3500-4000 lumen och 4000 K.

Har själv gott om takhöjd och hade tänkt köra utanpåliggande grejer för att det inte spelar så stor roll i ett garage. Men dina lampor verkar coola.
 
Är i färd med att bestämma belysning till garaget så det skulle vara intressant att höra hur det gick för er till slut?
 
image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Lyser på bra. Jag kör nästan alltid lite neddimmat.

En driver till en av 10 lampor har dött på ett år, vilket känns som normal frekvens.
 
Chaz skrev:
Okej det låter ju bra
Jag har beställt 4 st 18W såna här idag, återkommer med recension när jag testat

[länk]
Hur har det gått för dig Chaz? :)
 
Det var ca 3-4 veckors leveranstid på de 4 lamporna jag beställde. När jag fick dom och testat dom så funkade dom bra både med och utan dimmer. Så jag beställde 16 st ytterligare och då gick det snabbt, endast ett par dagars leveranstid. Jag har monterat totalt 18 st i garaget nu i 3 rader med 6 st i varje, så jag har 2 st i reserv om någon skulle gå sönder. Nu har dom suttit uppe i 2 månader och ännu har jag inga problem :)

Jag är riktigt nöjd, riktigt bra och klart ljus och inga skuggor eller liknande som det blir från vanliga spotlights.

Jag kör dock utan dimmer, dimmern blev för dyr. 18 st x 18 W = 324 W och jag läste att med elektronisk transformator ska man bara belasta dimmern ca 20 % så jag hade behövt en dimmer för 324/0,2 = 1620 W
 
Jag har lite lampor över om någon är intresserad. Skicka PM isåfall.

Jag dimmar mina 8 lampor med en dosdimmer styrd från två olika tryckknappar.
 
Kan tipsa om denna: https://www.malmbergs.com/frmProductDisplay_new.aspx?item=7010025. Mått 595x595x12 mm. Panelen är dock <10 mm, blir 12 mm med kabeln som kommer ut på ena långsidan.

Har mailat med Malmbergs som distribuerar den och panelen kan monteras dikt gipstak. Utmaningen är dock att det inte finns någon färdig produkt/clips för detta, men jag hittade alu-profil som går bra att göra egna clips av. Panelen finns bl.a. på Hornbach och kostar ca 8-900:-. Finns i 3 respektive 4000 Kelvin variant
 
Själv satte jag några lysrör i taket och några på vägg (garaget). Bauhauslysrören många har pratat om i andra trådar.


Lysrör installerade i tak och på vägg i ett garage med upphängda bildäck.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Lysrör monterade i taket och på väggen i ett garage med vitmålade väggar.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.