Det är bra ljus i dom där ledpanelerna, jag har flera runda (12W?)

Men tyvärr så går det inte att lyssna på radio så bra när man har dom tända. :)
En bättre(dyrare) driver skulle säkert fixa det.
 
Det låter ju som ett irriterade problem, som faktiskt inte är acceptabelt. Måste testas.
 
Jag testade med att köra lampan och drivaren alldeles bredvid köksradion och inomhusantennen för TVn, men fick ingen märkbar störning. Så lampan håller fortfarande :)


image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder



image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Jag köpte en sådan här plafond till barnens rum 55W T5 lysrör som ger 4150lm, den går inte att fälla in men den är endast 4cm i kanten och 7 cm på mitten.
Fördelen är att den ger ordentligt med ljus i alla riktningar. Det behövs nog en per 10m2 för riktigt bra arbetsljus.

image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder



image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


http://www.eglo.com/international/P...hting/GIRON/89256/(node_id)/59646/(offset)/12
 
pelpet skrev:
Jag testade med att köra lampan och drivaren alldeles bredvid köksradion och inomhusantennen för TVn, men fick ingen märkbar störning. Så lampan håller fortfarande :)
Det låter ju bra du inte fick radiostörningar!
Tror drivern till mina lampor är samma, men dom störde åtminstone en Maktia och en ClasOhlson radio!
 
Var är största besparingen med att köpa kinesiskt? Är det på ljuskällorna eller drivaren? Tänkte på ur elaäkerhetssynpunkt vore det bäst att köpa en drivare av 'finare' märke eller?
 
Kinagrejor handlar om pris framförallt. Många saker är mångfalt billigare då man direktimporterar från Kina.
 
Har kört lite till och lagt en bit isolering och en termometer på, och efter några timmar är var det omkring 30 grader, då vid en rumstemperatur på 10 grader (renovering pågår). Drivern var inte varm heller. Så det verkar inte vara något problem att ha dem i ett innertak med några cm luftspalt till isoleringen (mineralull).

Det jag är skeptisk till är hur allmänbelysningen i ett sånt rum faktiskt blir. Det är ju en nedåtriktad ljusvinkel så det sprids inte så myckel ljus åt sidorna. Så det kanske får bli eglon istället, den såg bra ut. Har inte bestämt mig ännu.
 
Jag har Kina lamport liknande de du köpt Pelpet, mina är dock runda 12w. Jag har två st som sitter på rörelsevakt så de tänd när jag går in i garaget. Dessa två 12w funkar utmärkt som allmänbelysning och för enklare arbeten. Skall det göras nått seriöst så slår jag igång lysrören. Garaget är på 40kvm.
 
Det kanske blir bra med dessa ändå isåfall. Mina är på 18W och jag hade tänkt ha 4 st i ett rum på 18 kvadrat. Min takhöjd är dock ganska låg så ljuset hinner inte sprida ut sig så mycket i sidled.

Kanske är det så att jag har tänkt fel - går det överhuvudtaget att få ljus åt alla håll med helt infällda lampor? Jag kanske ska tänka om och satsa på allmänbelysning plus arbetsbelysning.
 
Man får tänka lite annorlunda med dessa, det blir lite av "spottar" över det hela. Det underlättar helt klart om man kan utnyttja väggen som reflektor. Bästa vore om man kan hitta nån typ av slimmad plafond med led från Kina. Jag har letat utan framgång. Jag skulle behöva detta till källaren med 2.10 i takhöjd.
 
Jag har beställt 14 + 2 sådana här lampor direkt från fabrik i Kina till mitt garage. Jag har tänkt placera dem så här:
Garage 201412042.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Tog 2 extra för att ev. ha över arbetsbänk längst bak i garaget (trappan har jag flyttat till mitten på ena långsidan för att komma upp i allrum på övervåningen).
Det skall vara bra klipp i dem (2400 lm) och säljaren rekommenderade dem framför din pelpet i mitt fall.
Jag förhandlade mig till dem dimmbara och får då betala 28,5 USD styck. Det blir ca. 210 SEK styck (ink. frakt och duty free) Jag valde 25 wattarna men det finns från 4 watt och standard är ej dimmbart. Vidare valde jag 220v och 6500K för att få "dagsljus" när man jobbar i garaget men ha möjligheten att dimmra till mysbelysning när man har kräftskiva! Jag har köpt dimmer från Jula när de hade hade 200 kr rabatt på denna för en tid sedan:
Tänkte koppla en trappströmbrytare med bakomliggande Nexa brytare för appfjärrstyrning via en Tellstick net.
Då inbillar jag mig att jag kan få till så att jag kan fjärrtända samtliga lampor till den manuellt inställda effekten på dimmern bredvid.
In med en IP kamera och Nexa-dosor till portarna också så har jag full fjärrstyrning och koll på garaget!
Vad tror ni om upplägget? Tips på förbättringar?
 
Redigerat:
Det verkar intressant, paar. Det enda jag undrar är om dimmern räcker till för så många lampor. Priset var ju klart rimligt.

Återkom gärna med lite erfarenheter. Blir det snyggt? Lyser de bra? Blir det några radiostörningar? Blir de varma?
 
Jag skulle sätta ljusrörsarmaturer i 45 grader vinkel där väggarna möter taket. Runtom. Då får du skuggfri belysning och man mekar ofta nära väggen/på en arbetsyta
 
Jag lovar att återkomma med recension när jag testa dem lite pelpet. Har också funderat på dimmerns kapacitet. Jag kanske får komplettera med en till och dela upp lamporna på två när jag mätt upp vad de verkligen drar.
Inser att 45 gradig vinkel är bäst ur bilmekarsynvinkel Thomas. Risken som jag ser är att den "andra sidan" kanske bländar. Testar nog med min placering ändå och kompletterar senare med något lägre placerat på väggen om jag ser behovet.
Tack för synpunkterna!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.