150 321 läst · 576 svar
150k läst
576 svar
Vilken grill har ni?
har ingen gasol så lite osäker hur snabbt en sån är uppe i temperatur men antagligen mycket snabbare.Fairlane skrev:
ska jag bara grilla typ en korv/stek eller liknande så är den lätt uppe i temp på 15 min.
Även om gasolen tar halva tiden så ser jag inte 7 extra min som något speciellt farligt.
men kan absolut förstå det argumentet, men håller inte för mig men säkert för andra.
däremot kan jag se inlärningnskurvan som en nackdel. Kol är svårare att hantera än gasol och Kamado-grill är ytterligare lite svårare innan man lärt sig den.
Fairlane
Medlem
· Stockholms Län
· 12 728 inlägg
Fairlane
Medlem
- Stockholms Län
- 12 728 inlägg
För att vara tydlig, jag är på inget sätt motståndare mot en Kamado, tvärtom. Ifrågasättandet var mer för:O oliven1 skrev:har ingen gasol så lite osäker hur snabbt en sån är uppe i temperatur men antagligen mycket snabbare.
ska jag bara grilla typ en korv/stek eller liknande så är den lätt uppe i temp på 15 min.
Även om gasolen tar halva tiden så ser jag inte 7 extra min som något speciellt farligt.
men kan absolut förstå det argumentet, men håller inte för mig men säkert för andra.
däremot kan jag se inlärningnskurvan som en nackdel. Kol är svårare att hantera än gasol och Kamado-grill är ytterligare lite svårare innan man lärt sig den.
1) ingen rekommendation av modell gavs
2) jag ser fördelar med olika varianter och olika modeller och ser inte varför man måste dissa något som någon annan gillar.
har du testat en kamado någongång?Fairlane skrev:
Fairlane
Medlem
· Stockholms Län
· 12 728 inlägg
Fairlane
Medlem
- Stockholms Län
- 12 728 inlägg
Ja och har till och från funderingar på att köpa en, utan att för den skull göra mig av med gasolgrillen som jag är väldigt nöjd med.O oliven1 skrev:
En Kamado Sumo Maxi 25" har jag tittat på bland annat, men grillyta är cirka 75% av vad jag har i gasolgrillen, så egentligen vill jag ha en större. Har även tittat på en Big Joe II, men det är ändå 25' kronor så än har jag inte slagit till.
Vår Weber Genesis med 3 brännare fyller 19 år om en månad. Den börjar se lite väderbiten ut men fungerar nog några år ytterligare. Jag har bytt gummipackningen som tätar mot gasoltuben för några år sedan. I övrigt har underhållet bara varit rengöring (alldeles för sällan). Det tar 10 minuter från start till den är lagom varm för att börja grilla. Grillen har alltid överdraget på när den inte används. Slangen mot tuben har därför inte utsatts för UV-ljus mer än när grillen har använts och är därför helt fri från sprickor. Tidigare kolgrillar fungerade också bra men mycket mer bök med kol. Smakmässigt märker vi ingen skillnad.
låter bra,Fairlane skrev:Ja och har till och från funderingar på att köpa en, utan att för den skull göra mig av med gasolgrillen som jag är väldigt nöjd med.
En Kamado Sumo Maxi 25" har jag tittat på bland annat, men grillyta är cirka 75% av vad jag har i gasolgrillen, så egentligen vill jag ha en större. Har även tittat på en Big Joe II, men det är ändå 25' kronor så än har jag inte slagit till.
finns otroligt mycket tillbehör till kamadogrillar, som det gör till alla grillar iof.
men en väldigt bra som jag använder konstans är eggspendern, som gör att du får mycket mer yta i 3 nivåer.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
men det stora problemet med gasol grillar, bortsett från att man inte får röksmaken, är att dom inte kommer upp i temperaturT TommyC skrev:Vår Weber Genesis med 3 brännare fyller 19 år om en månad. Den börjar se lite väderbiten ut men fungerar nog några år ytterligare. Jag har bytt gummipackningen som tätar mot gasoltuben för några år sedan. I övrigt har underhållet bara varit rengöring (alldeles för sällan). Det tar 10 minuter från start till den är lagom varm för att börja grilla. Grillen har alltid överdraget på när den inte används. Slangen mot tuben har därför inte utsatts för UV-ljus mer än när grillen har använts och är därför helt fri från sprickor. Tidigare kolgrillar fungerade också bra men mycket mer bök med kol. Smakmässigt märker vi ingen skillnad.
Fairlane
Medlem
· Stockholms Län
· 12 728 inlägg
Fairlane
Medlem
- Stockholms Län
- 12 728 inlägg
Du låter säker utan att ha en gasolgrill?O oliven1 skrev:
Har inga problem med varesig temperatur och smak. 13år med nuvarande grill och aldrig upplevt problem med temperatur, vad gör jag för fel, hur varmt ska man ha?
har du en kamado?FredrikR skrev:
nja en grill behöver iaf kunna komma upp över 400 grader och det gör ingen gasol grill men den ska gärna närma sig 500 grader.