148 990 läst · 576 svar
149k läst
576 svar
Vilken grill har ni?
Samma här med min gasolgrill..O oliven1 skrev:det som är så sjukt med en Big green egg och antar att det är samma med en Big Joe är att du kan styra tempen så exakt.
kan utan problem som du säger ställa in temperaturen på 125 grader och låta den stå där timme efter timme utan att göra något.
har ställt min på rökning på 120 grader innan jag lägger mig och låtit den stå över natten. När jag vaknat så står den fortfarande och tuggar på samma temp.
Cirkulerar inte luften?O oliven1 skrev:absolut inget med att laga pizza i alla fall?
nä, det går inte.
det är ren fysik.
går ute komma upp i den tempen både i botten och i själva kupolen.
cirkulationen av luften man behöver.
jämna höga temperatur.
sedan skadar ju inte det heller att är lite smak från grillen även om det är så kort tid att det mer eller mindre inte hinner smaksätta.
Ingen möjlighet att reglera temperatur, går bara i Kamado.
Och ingen smak, men jag brukar ha på ananas på pizzan.
D3t går utmärkt med min röklåda för dig som inte är påläst jag ställer även temp på valfri temperatur och har koll i mobilen om jag inte har förtroende jag höjer o sänker även temp via mobilen om jag önskar..
Jag tror inte man är ute efter bbq grillning om man frågar efter tips på en gasolgrill.
Anledningen till att man använder kol på tävlingar är nog för att det är billigare och för att det är så det alltid har varit
Anledningen till att man använder kol på tävlingar är nog för att det är billigare och för att det är så det alltid har varit
Kombon är viktig för mig jag har tre förinställda program rökning125c, rotisseri 175c, grillning 325cF Fredde_bygg skrev:
FredrikR skrev:
billigare?nino skrev:
skojar du nu eller det är en sport med miljoner i prispengar.
lagen är extrem stora med all möjlig utrustning tror du dom skulle bry sig om kostnaden med kol eller gasol?
varför är man inte ute efter bbq om man frågar efter gasolgrill?
Jag trodde vi pratade om grill i syftet att grilla?O oliven1 skrev:
Du pendlar friskt i argumenten, men så länge du är nöjd är det bra, vi är många som är nöjda med gasolgrillarna.
Jodå jag känner flera både sm & em medaljörerO oliven1 skrev:
Du skrev ju själv att man inte kunde köra en brisket på gasol?
Du menar som nedan? Jo, det är ett känt tillvägagångssätt.O oliven1 skrev:
F Fredde_bygg skrev:
Nej dom använder kol.O oliven1 skrev:
Går gör det säkert, jag gjorde en Flæskesteg på gasol, den gick några timmar men en brisket skulle jag kanske inte göra.
Men det finns grejer så du kan använda rökved även till gasol.
Låt grabben? köpa sin gasol, har han intresse av grillning/bbq då kommer det även bli en kolgrill, men många nöjer sig med att grilla nån korv, kycklingfile och flintastek