O oliven1 skrev:
det som är så sjukt med en Big green egg och antar att det är samma med en Big Joe är att du kan styra tempen så exakt.
kan utan problem som du säger ställa in temperaturen på 125 grader och låta den stå där timme efter timme utan att göra något.

har ställt min på rökning på 120 grader innan jag lägger mig och låtit den stå över natten. När jag vaknat så står den fortfarande och tuggar på samma temp.
Samma här med min gasolgrill..
 
  • Gilla
FredrikR
  • Laddar…
O oliven1 skrev:
absolut inget med att laga pizza i alla fall?

nä, det går inte.
det är ren fysik.

går ute komma upp i den tempen både i botten och i själva kupolen.
cirkulationen av luften man behöver.
jämna höga temperatur.
sedan skadar ju inte det heller att är lite smak från grillen även om det är så kort tid att det mer eller mindre inte hinner smaksätta.
Cirkulerar inte luften?
Ingen möjlighet att reglera temperatur, går bara i Kamado.
Och ingen smak, men jag brukar ha på ananas på pizzan.
 
F Fredde_bygg skrev:
Samma här med min gasolgrill..
jo, fast nu är det röksmaken vi som använder Kamado är ute efter.
vi röker istället för att grilla på låg temp.

vill se dig röka en brisket på låg temp i en gasolgrill.
 
  • Gilla
Fredde_bygg
  • Laddar…
D3t går utmärkt med min röklåda för dig som inte är påläst jag ställer även temp på valfri temperatur och har koll i mobilen om jag inte har förtroende jag höjer o sänker även temp via mobilen om jag önskar..
 
Jag tror inte man är ute efter bbq grillning om man frågar efter tips på en gasolgrill.

Anledningen till att man använder kol på tävlingar är nog för att det är billigare och för att det är så det alltid har varit
 
  • Gilla
ClasseClas och 1 till
  • Laddar…
F Fredde_bygg skrev:
D3t går utmärkt med min röklåda för dig som inte är påläst jag ställer även temp på valfri temperatur och har koll i mobilen om jag inte har förtroende jag höjer o sänker även temp via mobilen om jag önskar..
Kombon är viktig för mig jag har tre förinställda program rökning125c, rotisseri 175c, grillning 325c
 
  • Gilla
FredrikR
  • Laddar…
FredrikR FredrikR skrev:
Cirkulerar inte luften?
Ingen möjlighet att reglera temperatur, går bara i Kamado.
Och ingen smak, men jag brukar ha på ananas på pizzan.
nino nino skrev:
Jag tror inte man är ute efter bbq grillning om man frågar efter tips på en gasolgrill.

Anledningen till att man använder kol på tävlingar är nog för att det är billigare och för att det är så det alltid har varit
billigare?
skojar du nu eller det är en sport med miljoner i prispengar.
lagen är extrem stora med all möjlig utrustning tror du dom skulle bry sig om kostnaden med kol eller gasol?

varför är man inte ute efter bbq om man frågar efter gasolgrill?
 
O oliven1 skrev:
jo, fast nu är det röksmaken vi som använder Kamado är ute efter.
vi röker istället för att grilla på låg temp.

vill se dig röka en brisket på låg temp i en gasolgrill.
Jag trodde vi pratade om grill i syftet att grilla?
Du pendlar friskt i argumenten, men så länge du är nöjd är det bra, vi är många som är nöjda med gasolgrillarna.
 
  • Gilla
nino och 2 till
  • Laddar…
R
Jisses vad speciella trådar kan bli när det dyker upp en riktig fanboy :)

Det här börjar ju likna plejdtrådarna.
 
  • Haha
  • Gilla
mexitegel och 5 till
  • Laddar…
O oliven1 skrev:
billigare?
skojar du nu eller det är en sport med miljoner i prispengar.
lagen är extrem stora med all möjlig utrustning tror du dom skulle bry sig om kostnaden med kol eller gasol?

varför är man inte ute efter bbq om man frågar efter gasolgrill?
Jodå jag känner flera både sm & em medaljörer
Du skrev ju själv att man inte kunde köra en brisket på gasol?
 
nino nino skrev:
Jodå jag känner flera både sm & em medaljörer
Du skrev ju själv att man inte kunde köra en brisket på gasol?
så dom em medaljörerna du känner, använder gasol?

vadå håller du med om att man inte kan röka en brisket på en gasol grill?
 
O oliven1 skrev:
så dom em medaljörerna du känner, använder gasol?

vadå håller du med om att man inte kan röka en brisket på en gasol grill?
Varför tjatar du om röka, vi pratar grillning, på gasolgrill.
 
FredrikR FredrikR skrev:
Varför tjatar du om röka, vi pratar grillning, på gasolgrill.
för att en stor del av det man gör på en grill är att röka mat, hört talas om bbq?
 
O oliven1 skrev:
för att en stor del av det man gör på en grill är att röka mat, hört talas om bbq?
Du menar som nedan? Jo, det är ett känt tillvägagångssätt.
F Fredde_bygg skrev:
D3t går utmärkt med min röklåda för dig som inte är påläst jag ställer även temp på valfri temperatur och har koll i mobilen om jag inte har förtroende jag höjer o sänker även temp via mobilen om jag önskar..
 
O oliven1 skrev:
så dom em medaljörerna du känner, använder gasol?

vadå håller du med om att man inte kan röka en brisket på en gasol grill?
Nej dom använder kol.

Går gör det säkert, jag gjorde en Flæskesteg på gasol, den gick några timmar men en brisket skulle jag kanske inte göra.

Men det finns grejer så du kan använda rökved även till gasol.

Låt grabben? köpa sin gasol, har han intresse av grillning/bbq då kommer det även bli en kolgrill, men många nöjer sig med att grilla nån korv, kycklingfile och flintastek
 
  • Gilla
oliven1
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.