120 926 läst · 2 131 svar
121k läst
2,1k svar
Är det värt pengarna att vara med i facket?
- Status
- Inte öppen för fler kommentarer.
Renoverare
· Stockholm
· 18 376 inlägg
Nej. Du förbränner ett glas vin under lunchen.F frasen_36 skrev:Jag vet att själva lunchtiden inte är arbetstid, men dricker man alkohol under lunchen så har man det kvar i kroppen när lunchen är slut. Jag har i mitt jobb under åren upplevt två fall (bara i närliggande avdelningar) där alkohol under arbetstid resulterat i först beroendebehandling men sedan tragiskt nog uppsägning. De började också "oskyldigt"...
Nej, det tar ca 2 timmar att förbränna alkoholen från ett glas vin. Sannolikt drar du inte i dig vinet under första minuten av lunchen heller. Mer sannolikt är att du kanske dricker vinet under en period om kanske 15-20 minuter. Och du kanske börjar dricka 20 minuter efter lunchens start…AndersMalmgren skrev:
Så, kanske 20 minuter innan du börjar jobba har du precis sippat det sista på vinet.
Så, du går till arbetsplatsen påverkad av alkohol efter lunchen.
Bedrövligt om du frågar mig.
Använder du några andra droger?
Renoverare
· Stockholm
· 18 376 inlägg
Snarare 30 till 45 minuter. Tror du man börjar förbränna först när glaset är uppdrucket? Du förbränner under hela tiden. Jag lovar dig ett glas märks inte.Nissens skrev:Nej, det tar ca 2 timmar att förbränna alkoholen från ett glas vin. Sannolikt drar du inte i dig vinet under första minuten av lunchen heller. Mer sannolikt är att du kanske dricker vinet under en period om kanske 15-20 minuter. Och du kanske börjar dricka 20 minuter efter lunchens start…
Så, kanske 20 minuter innan du börjar jobba har du precis sippat det sista på vinet.
Så, du går till arbetsplatsen påverkad av alkohol efter lunchen.
Bedrövligt om du frågar mig.
Använder du några andra droger?
Min andra drog är sex och livsglädje
Renoverare
· Stockholm
· 18 376 inlägg
Nä ett glas märks nog inte om man är vältränad jag skulle tro att man inte märker varken två el tre på digAndersMalmgren skrev:
Fast du skrev tidigare att ett glas vin förbränns under lunchen och det stämmer ju inte.AndersMalmgren skrev:
Jobbigt med alla efterhandskonstruktioner, skriv det du menar direkt istället
I Italien serverade de (mycket) vin under pågående möte = arbetstid. De österrikare som valde att utnyttja möjlgheten blev senare nykterister när de upptäckte att de hade ett problem.F frasen_36 skrev:Jag vet att själva lunchtiden inte är arbetstid, men dricker man alkohol under lunchen så har man det kvar i kroppen när lunchen är slut. Jag har i mitt jobb under åren upplevt två fall (bara i närliggande avdelningar) där alkohol under arbetstid resulterat i först beroendebehandling men sedan tragiskt nog uppsägning. De började också "oskyldigt"...
Skulle vara kul att se ditt uppvaknande och att du fastnade i en poliskontroll direkt efter lunchen. Då hade du ju haft en del jobb med att övertyga polisen om att ett glas vin ”märks inte”…AndersMalmgren skrev:
Hur du än räknar så går du till jobbet efter lunchen påverkad av alkohol.
Hade du varit en konsult jag anlitat så hade det kontraktet inte blivit förlängt…
Att du har något ställe i Sthlm som referens som ett ställe du och dina dryckesbröder samlas på betyder ingenting. Att fler gör fel gör ingenting bättre.
I Stockholm bor bara en liten minoritet av Sveriges befolkning, ca 10%. Så den kulturen är knappast representativ för resten av landet.
Renoverare
· Stockholm
· 18 376 inlägg
Idag blir det nog en tur med cykeln innan jag återgår till jobbet
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Renoverare
· Stockholm
· 18 376 inlägg
Nu är det metadiskussion. Det förbränns under den gräns där det är märkbart samt du får köra bil. Självklart tar det en stund till för den sista 0.1 promille lämna blodet.M mlb88 skrev:
Hur fungerar ni på jobbet om man måste förklara varenda grej i detalj?
Man fungerar garanterat bättre utan alkohol i alla fall.AndersMalmgren skrev:
Om mina medarbetare hade kommit och luktat alkohol under arbetsdagen så hade det blivit ett samtal. Mest för att det är en tydlig varningssignal att man inte kan vara utan alkohol ens en arbetsdag.
En konsult hade inte blivit långvarig.
Renoverare
· Stockholm
· 18 376 inlägg
Du är blårock utan något som helst personalansvarNissens skrev: