992 684 läst · 13 453 svar
993k läst
13,5k svar
Vad blir det för mat?
Korvgubbe
Medlem
· Östergötland
· 1 455 inlägg
Korvgubbe
Medlem
- Östergötland
- 1 455 inlägg
Ett tips för att snabbsmälta osten är att ha en het bit stål på grillen, lägga hamburgarna över den, på med osten, spruta på lite vatten på stålet och lägga ett lock, t ex en rostfri bunke över och ånga osten. Härligt smält ost på under tio sekunder.
Behöver inte vara något avancerat, jag kör på en liten gjutjärnspanna jag köpte på dollarstore för typ 20:- eller något sådant.
Själv åt jag färskpotatis och matjessill, den svenska sommaren när den är som bäst!
Behöver inte vara något avancerat, jag kör på en liten gjutjärnspanna jag köpte på dollarstore för typ 20:- eller något sådant.
Själv åt jag färskpotatis och matjessill, den svenska sommaren när den är som bäst!
"Massa, massa frikadelli"!FredrikR skrev:
Själv föredrar jag okryddad nötfärs (ekologisk, förstås) till mina hamburgare. Kryddningen får tillbehören stå för.
Det gör också att gästerna, som får montera burgaren själva, har större valfrihet.
All sorts ost går inte att smälta så bra. Jag gillar skivad parmesan på burgaren.Korvgubbe skrev:
Vi får vår kalvhögrevsfärs lev i lagom hårt rullade paket, man får som du säger en mkt trevlig textur på burgaren. Det är perfekt de gånger man inte smashar, vilket ju också är en höjdareAndersMalmgren skrev:
Renoverare
· Stockholm
· 18 346 inlägg
Investera i en ankarsrum, stört nice med färskmalen färs.mowatom skrev:
https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/ankarsrum-assistent-original-black-diamond-akm-6230-bd/
https://bagarenochkocken.se/produkt/ankarsrum-assistent-original-kottkvarn-och-passertillsats/
Ibland har de paketkampanj.
Kan själv!
· Trelleborg
· 16 082 inlägg
Spännande att dendär köttkvarnenstillsatsen är så dyr, jag har tre till vår elux.
Renoverare
· Stockholm
· 18 346 inlägg
Helt fantastisk och outslitlig. Min är ärvd och 50 år gammal men går som ny. Har bytt degrulle och drivrem men annars original. Story plus att tillbehör passar oavsett årsmodell.AndersMalmgren skrev:
Husägare
· Småländska höglandet
· 3 965 inlägg
Vår är från 1976, i tidens moderiktiga färger brunt och orange, fick den av en släkting som en gång fick assistenten i bröllopspresent. Har bytt vreden till timern och hastigheten, annars inget. Innan jag hade nya vred, drog jag loss ett vred från elspisen (Husqvarna) och tryckte dit på assistenten vid behov - det var samma tapp. All kunskap finns på nätet!P peroande skrev:
Vad gäller kött slaktar vi endel själva, dock hängmörar vi inga 8 veckor eftersom vi inte har tillgång till kylrum. Jobbigt att döda ett djur en haft hand om sen det föddes, men då vet en också att djuret haft ett bra liv.
Renoverare
· Stockholm
· 18 346 inlägg
Jag antar motorn inte är borstlös på den gamla så kan vara värde uppdatera. (edit: jag bara killgissar det är borstlös i den moderna versionen )