1 655 262 läst · 3 173 svar
1655k läst
3,2k svar
Stora skryttråden - Posta era färdiga verk till allmän beskådan
Grundstött
· Halland
· 28 355 inlägg
Tack för tipset!Immobil skrev:
Det är klart att masoniten skall målas i en ljus färg.
Hönshjärnorna ser nog till att det snart blir skabbigt (klia, klia, klia )
Jo, tyvärr dog kusen.
Lite som
https://www.youtube.com/watch?v=pyUPQCWOHs0&feature=player_detailpage#t=50
Klev på en kvarglömd hästskosöm på stallbacken och överlevde inte. Spik i foten alltså.
Så nu har vi några höns som tröst i stället.
Tyvärr uppfyller vi inte jordbruksverkets regler om antal djur per ytenhet.
Gränsen är 6 hönor/kvm, men vi har 6 kvm/höna
Kow - Ett utmärkt exempel på när den tuktade formen möter det råa, organiska. Ger en bohemisk och kraftfull känsla på samma gång. Kan lätt krängas för fyrsiffriga belopp med rätt marknadsföring i de finare skikten i samhället.
Grundstött
· Halland
· 28 355 inlägg
Vilket fantastiskt skåp! Och vilka mässings detaljer! Vilka maskiner använder du för att skapa dessa? Var har du köpt materialet? Är du möbelsnickare till yrket?MaTu skrev:Det är en styrande lådbotten. I lådfackets sidor har jag fräst notspår och lagt ner glidlister, dessa har jag sedan hyvlat ner till ca 0,5mm utstick utanför själva lådfacket. I botten av lådfacket ligger en ca. 3mm tjock glidlist som är punktlimmad i framkant. Intarsian är limmad på en plywood som i sin tur är limmad på två urfalsade glidlister. I detta stadie kan man passa in lådans gång i lådfacket då ingen annan del av lådan kommer komma i kontakt med lådfacket. Efter inpassning så sinkar man ihop lådramen samt fräser notspår i lådförstycket som ett utstick av lådbotten går in i. Därefter limmar man ner lådramen mot bottnen och glidlisterna. När allt är ihoplimmat hyvlar man in den sista passningen av lådförstycket i lådfacket.
Jag är inte helt säker på vad du syftar på med "vanlig" lådkonstruktion? En sådan konstruktion där hela lådsidan styr mot lådfacket? Jag är ju bara nybörjare inom hantverket så du får ta det jag säger med en nypa salt men fördelarna som jag ser det är i så fall att man får mindre kontaktytor som därmed är lättare att få till en bra gång på, dessutom är glidytorna utbytbara vid eventuellt slitage då allt är limmat med fisklim. Dessutom kan jag ha en lagom springa runt lådförstycket men samtidigt en låda som går riktigt tight och inte kan vicka i lådfacket. Enklare och mindre som kan kärva helt enkelt. Tror jag...:x
[bild]
Passar på att slänga in lite bilder på mässingsdetaljer jag gjorde till skåpet:
[bild]
Sökte förgäves efter en kantregel av lagom storlek, slutade med att jag gjorde en egen lösning:
[bild]
[bild]
Och en liten bössning till låset:
[bild]
Tack! Mässingsdetaljerna är gjorda med en liten metallfräs av hobbytyp, samt lite filande, borrande och gängande. Du hittar mängder av mässing hos slöjd-detaljer. Möbelsnickare till yrket? Låt oss säg att jag försöker åtminstone!
det är ek o björk med lite fura i inläggen.randen är rätt simpel,limma i hop två olika träslag om varandra i fyra lager sedan sedan kapa bitar efter önske mål o limma ihop dom igen fast omlott....fanken så svårt o förklara you tuba istället bandsaw banding