Hur gör du i kylskåpet?

  • Antal röster
    36
repsej skrev:
Jag har precis fått den nya kylen, 70 bred.
Jag har ölen liggandes i det annars meningslösa flask-stället. Där går det att lägga ett bas-lager och sedan pyramida upp ett lager till. Men dock bara med lite smalare 33 cl flaskor, typ Oppigårds och Innis and Gunn.
Resten hamnar ståendes nere i vinkällaren (Usch och fy att det inte är en öl-källare)

// repseJ
Men hur gör du då för att garantera FIFO?
First In First Out ?
 
Känns som att inte många förstår allvaret i denna livsavgörande fråga?
Förtydligar mig lite alltså:
Hur särskiljer ni nyss "mindre kalla öl från ert djävulska öllager eller bara ett annat ställe" till kylen?
 
Och sen särskiljer dem i kylen som egentligen var själva frågan.
Hur kan en så enkel fråga bli så svår?
 
Blindnit skrev:
Men hur gör du då för att garantera FIFO?
First In First Out ?
Eftersom kylen är ny så har jag inte hunnit komma på en metod.
Kanske rent av får märka kapsylerna med brother-skrivaren med inleverans-datum...?
 
  • Gilla
krökarn
  • Laddar…
Har ett fåtal öl i kylskåpet, resten i matkällaren. Flyttar in fler i kylen när jag plockar någon därifrån. Uppstår en sådan kris så att enbart ljummen öl finns så lägger jag dem i ett vattenbad med is så blir de kalla på några minuter. Behöver jag snabbkyla vin så har jag alltid några snabbkylare i frysen. De finns i öl-storlek också, och jag har tänkt skaffa några sådana.
 
Jag får trycka in mina öl där det finns plats. Sen gnäller sambon för att hon av någon konstig anledning ska få plats med en massa mat i kylen. Ska nog skaffa en liten vinkyl att ha dem i istället. Då kan jag hålla lite högre temperatur eftersom de flesta sorter jag gillar, smakar bäst källarsvala och inte kylskåpskalla.
 
Jag har ju redan gett dig en fungerande lösning!
Ska förklara igen så att det kanske blir förståligt.
På hyllan ställer du 3 flaskor i en rad längst in mot bakväggen.
Sedan ställer du 3 flaskor till framför dom. Så fortsätter du till du når framkanten på hyllan (i mitt ger det 5 st 3 rader).
När du sedan ska ta en öl tar du i vänstra raden tills den blir tom.
När du sedan påbörjar mitten raden, så fyller du samtidigt på nya i den tomma vänstra raden.
När sedan mitten raden är tom och du börjar på höger raden så fyller du på nya i mittenraden.
När du sedan kommer in till väggen i högra raden så fyller du på nya där och börjar om att ta i vänstra raden.
På så sätt får du alltid FIFO.
Ger även pluset att du aldrig får en fesljummen öl eftersom du hela tiden har en buffert på 10 pilsner i mitt fall, vilket gör att kylen gott och väl hinner med att kyla ölen.
Undantaget kan vara om man har många törstiga vänner på besök, men då får man ju prioritera om den kvällen och se till att man istället för 3 st längst in kan få plats med 6 st istället vilket ger en buffert på 25 istället för 10 i mitt fall vilket borde räcka för de flesta tillfällen.
 
"Jag är konstig och dricker inte öl" fick jag välja.
Brukar ha 25-30 burkar Trocadero där och + Jägermeister och annat nödvändigt på kylskåpet.
 
skalman1 skrev:
"Jag är konstig och dricker inte öl" fick jag välja.
Brukar ha 25-30 burkar Trocadero där och + Jägermeister och annat nödvändigt på kylskåpet.
Trocadero var länge sen man drack, trodde inte den fanns kvar.
Fruktansvärt sött men gott!
 
hantverkare1 skrev:
Trocadero var länge sen man drack, trodde inte den fanns kvar.
Fruktansvärt sött men gott!
Burkarna brukar jag köp på ICA, kassapersonalen brukar dock titta konstigt på mig när jag plockar upp på bandet och det kommer burk efter burk efter burk efter burk efter burk efter burk efter burk efter burk efter burk efter burk. :surprised:
 
  • Gilla
Mikael_L och 1 till
  • Laddar…
skalman1 skrev:
Burkarna brukar jag köp på ICA, kassapersonalen brukar dock titta konstigt på mig när jag plockar upp på bandet och det kommer burk efter burk efter burk efter burk efter burk efter burk efter burk efter burk efter burk efter burk. :surprised:
Haha! Du får ta hela flak.
 
Jag försöker dra ner på öldrickandet. Men en normal fredag ser det ut så här. Jag trycker ner några pilsner Urquell flaskor i grönsakslådan, eftersom det är fullt på alla andra ställen. Sedan på söndagen, när jag druckit färdigt, så tar jag ut resterande öl och bär ner i källaren eftersom risken att jag okynnesdricker är för stor annars. :p
 
P
Jag är inte konstig och dricker inte öl... :wow:

Min algoritm för öl i kylen är ungefär så här, implementerad i PL/SQL

DECLARE
beer_in_fridge EXCEPTION;
BEGIN
IF beer_found THEN
RAISE beer_in_fridge;
END IF;
EXCEPTION
WHEN beer_in_fridge THEN
get_beer_with_right_hand;
open_beer;
pour_beer_down_the_sink;
END;
/

Att skriva procedurerna get_beer_with_right_hand, open_beer och pour_beer_down_the_sink och funktionen beer_found lämnar jag som en övning till läsaren.

Sorry för den vansinniga indenteringen...
 
  • Gilla
L-Bror
  • Laddar…
BigR
Problemet är att det inför helgen oftast finns alldeles för mycket mat i ölskåpet.
 
  • Gilla
Mikael_L
  • Laddar…
Grabbar...
Till bärsen har man en dedikerad kyl!
Där är morötter och tjafs bannlyst.
 
  • Gilla
FredrikR
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.