Kan du kökets proffsiga verktyg?

Testa dina kunskaper. Se om du kan alla 10 proffsverktyg för köket.
Fråga 1 av 10
Bild till quizfråga

Vad kallas den här djupa stekpannan som är bra för att bryna något snabbt?

Traktörpanna
Sauteuse
Mauviel
Fråga 2 av 10

Sous vide är en metod för att tillaga maten i vattenbad, i en lufttät plastpåse. Vad betyder det franska ordet “sous vide”?

“Under vattnet”
“Under ett vakuum”
“Under tillagning”
Fråga 3 av 10
Bild till quizfråga

Vad kallas köksredskapet på bilden?

Julienneskalare
Grönsakshackare
Mandolin
Fråga 4 av 10
Bild till quizfråga

Vad kallas skålarna där du placerar alla förberedda ingredienser så att de är klara innan du sätter igång och lagar maträtten?

Á la minute-skålar
Bavaroise-skålar
Mise en place-skålar
Fråga 5 av 10
Bild till quizfråga

Vad kallas den här stekhällen?

Teppanyaki
Yakimono
Menuri
Fråga 6 av 10
Bild till quizfråga

Vad äter finsmarkaren med den här tången?

Krabbor
Musslor
Sniglar
Fråga 7 av 10
Bild till quizfråga

Vad är den här avsedd för att tillreda på kamadogrillen?

Bröd
Kyckling
Fondue
Fråga 8 av 10
Bild till quizfråga

Vad plockar du med denna tång?

Fiskben
Räkskal
Sashimilax
Fråga 9 av 10
Bild till quizfråga

Den här japanska kockkniven Nenohi Sakimaru Takobiki går loss på nästan 7000 kr. Varför har toppen av bladet en fyrkantig form?

Den används för att skära uni (sjöborre)
Den används för att skära blåsfisk
Den används för att skära bläckfisk
Fråga 10 av 10
Bild till quizfråga

Vad heter det här köksredskapet?

Frukt- och grönsakssvarv
Krabbknäckare
Grillpress