Då har julfriden infunnit sig.. Z-wave styrningen av granen gör tomten glad.

julgran.png
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


God jul på er alla!
 
Jag har funderingar på att skaffa Vera och några Fibaro puckar eftersom jag är trött på Nexa som aldrig går att lita på. Nu har jag allt synkat med iRule för att kunna styra en massa andra prylar. Jag har läst att Vera ska fungera ihop med iRule. Är det någon som fått till detta? Räcker Vera Lite i så fall eller bör man ha Vera 2/3?
 
Om du inte behöver routerdelarna räcker säkert Vera Lite. iRule får någon annan svara på.
 
Inkoppling av brytare och uttag har nu kommit en bit, enkla kommandon som tända och släcka adventsstjärnorna och släcka alla taklampor i webinterfacet är klart. Nu vill jag lägga ett kommando som släcker lamporna när jag larmar på i bortaläge, ett annat kommando jag vill ha är att tända en lampa ca 2 minuter i hallen uppe om larmets ir detekterar rörelse på natten, vet dock inte riktigt hur jag löser detta......
 
HEK skrev en utmärkt guide hur du fixar lamporna och larmet i inlägg 103 i denna tråd.
 
Tack :) har läst detta både innan och nu igen men måste nog läsa det några gånger till för att förstå det helt men inser också att infon i det inlägget säkert är tillräcklig ;)
 
@Jo_W
Lysa två minuter vid rörelse....

Skapa en ny scen.
Under DEVICES tänder du din lampa. Det finns en meny där det står "Immidiate" här kan du skapa en delay på 2 minuter där du släcker samma (eller återsäller tidigare state.. en liten pilsymbol...) lampan du tänt.
Under TRIGGERS skapar du en trigger med din rörelsedeckare.
I LUUP fliken lägger du in:
return luup.is_night()

Då borde det fungera hyffsat.
 
20121227_181727.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Vad skall detta bli då?
 
  • Gilla
nissenhj
  • Laddar…
hek skrev:
Vad skall detta bli då?
Min gissning är på kombinerad utomhustempgivare och ringklocka som kopplas till centralen...
Julpyssel! :)
 
Då har vi fått en ny ringsignal i huset när någon trycker på dörrknappen. Eventuell musik i sonoshögtalarna pausas och en ringsignal ljuder. Skulle huset vara pålarmat börjar en hund skälla inne i huset.

Vi också fått vår första temperaturmätning. Placeringen i hallen är ganska bra eftersom den är centralt placerad i huset. Vid för låga temperaturer (<17 grader) kommer Veran varna oss via mail/SMS. Kommer också sänka framlednings temperaturen i huset om halltemperaturen överstiger ett tröskelvärde.

Drog en extra ledning till ringklockeknappen för att driva ett par led:ar som lyser upp tryckknappen. Tyvärr hade jag nog inte riktigt räknat fram rätt resistans så dom dog efter ett par minuters intensivt lysande. Om någon kan hjälpa mig att räkna ut vad jag behöver för komponenter (resistorer?, spänningsregulator? etc) för att driva 2 små vita leddar med 12V DC (0.85A) vore jag lycklig. I mitt test seriekopplade jag två (blå) dioder med en 250 ohm resistor.
 
hek - Jag hoppas att du kan komma med en del smarta tips framöver då jag följer denna tråd med stort intresse och min första försändelse nu är på väg från vesternet med en del godsaker. (Vera Lite, 15 fibaro, 2 tempgivare, 2 rörelsdeckare, 1 kamera, 1 AC iR enhet)

Genast en följdfråga - utan att ens ha veran hemma - hur får du den att varna via SMS?
Dessutom, tillsammans med Sonos - Hur har du fått till det?
 
Om någon kan hjälpa mig att räkna ut vad jag behöver för komponenter (resistorer?, spänningsregulator? etc) för att driva 2 små vita leddar med 12V DC (0.85A) vore jag lycklig. I mitt test seriekopplade jag två (blå) dioder med en 250 ohm resistor.
Vad är det för LEDs? Vf och Imax? Om man räknar på 3.5V (lite så där i mittenspannet) Vf och 20mA, så är 250ohm inte fel.

12 [V] - 2 x 3.5 [V] = 5 [V] ; 5 [V] / 250 [Ohm] = 20 [mA] (Spot on)

Det blir lite annorlunda med mindre Vf, men inte så drastiskt.

Säker på att du tog rätt resistans så det inte var 25ohm?
 
@TLoveskog
Mycket mystiskt. Får dubbelkolla resistansen. Mina lysdioder är dock slut.. måste köpa ett par nya. Kört med mina blå i ett par år (dock med tradionell 8V växelspänning tillsammans med en s.k. snubbler (kondensator +resistor)).

@Slacker
Du kan lägga till SMS "Notification" som triggas på händelse i din enhet. Dock ha micasaverde satt en gräns för hur många SMS som kan skickas per dag.
För att pausa musik/spela upp ringtonen har jag skapa en scen med följande inställningar under "Advanced" tabben. Scenen triggas av att någon trycker på dörrknappen.
playrestore.png
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Två "små" lysdioder tolkar jag som den typ som har ett framspänningsfall i samma härad som en vanlig diod. Ett motstånd på 1 kohm tror jag skulle passa bättre för att hamna i närheten av 20 mA.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.