Kolla hur många watt alltihop drar först och främst. Fibaros klara en maxlast på 500W. Det finns nog alternativ som klarar mer.
Om du kan driva alla på samma går det parallellkoppla din tryckknappar på ingången i dimmern med impulsfjäder i din kronbrytare.

Du får gärna skissa upp hur de ser ut idag. Kan ha missuppfattat.

Vi har en avlång hall med 3 taklampor. Där bröt jag faktiskt upp trappkopplingen eftesom det är sällan vi behöver ljus i hela hallen samtidigt. Så nu kan vi dimma på två ställen. Om vi senare vill ha det som tidigare går det lätt att ställa in mjukvarumässigt (genom en association mellan dimmrarna).
 
hek skrev:
Om vi senare vill ha det som tidigare går det lätt att ställa in mjukvarumässigt (genom en association mellan dimmrarna).
Det är förstås en smidig lösning, men blir det inte en fördröjning när den andra gruppen lampor ska synkas in i det nya dimmningsläget?
 
Har inte provat.. men latency är nog minimal om det fungerar lika bra som on/off där vi redan har associationer. Tror inte det är något man stör sig på.
 
Jag gjorde inte slutkopplingen vrför jag inte är helt säker på om det är gjort enligt bild ett eller två:
Trappkopplingar.gif
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Det är endast tre mindre lampor som omfattas. Idagsläget 3 x 40 W. Framöver när jag funnit något bra dimbart med E14-sockel (HJÄLP!) blir det ännu mindre last.
Man sätter alltså dimmern parallelt med en av brytarna (den som erbjuder mest plats i apparatdosan)?
 
Så här har jag kopplat in en av mina dimmrar för att möjliggöra/förenkla inkopplingen av flera brytare som styr samma dimmer (alla parallellt inkopplade på S1 med impulsfunktion i brytaren). Sx behöver inte användas om man inte vill.


fibarodimmer.png
(saxat och moddad från fibaro manualen)
 
hek skrev:
Kolla hur många watt alltihop drar först och främst. Fibaros klara en maxlast på 500W. Det finns nog alternativ som klarar mer.
Men bara om det är en rent resistiv last, annars är det väl just över 410W. Jag körde elektroniska trafos på mina och 400W halogen och det gick väl sådär - lamporna och dimringen funkade fint, men belysningen på fläktkåpan flippade, och loggern jag har för värmepumpen började logga helt knasiga värden ;)
 
Är det någon av er här som reklamerat Fibaro-grejer till Vesternet? Jag skickade in mina felaktiga switchar så de hade dem i måndags - men inte ett ord från dem, och inte ett svar på de mail jag skickat?
 
Hoppas du kontaktat dom via returformuläret och fått en RMA-kod som din retur skall märkas upp med?

http://www.vesternet.com/awrma/guest_rma/index/

Jag har skickat och fått tillbaka 2 Fibaro-grejer. Fick tillbaka ersättarna på en vecka och dom betalade tillbaka returportot till samma kort jag betalat med (fick scanna in kvittot och maila).
 
Yes, hade först ett supportärende, han sa åt mig att returnera. La en RMA där jag hänvisade till supportärendet, fick svar, RMA-nummer och en rabattkod för framtida köp av en Ginette, returnerade grejerna i spårbart paket, mailade kvittot och sen ... ingenting ;) nu är det ju ingen härdsmälta, men det konstiga är ju att de varit så oerhört snabba vid all tidigare kontakt med dem?
Får slå dem en signal efter helgen.
 
Jo.. det tog nog ett par dar från att det kommit (kollade trackingen) fram tills Ginette hörde av sig.
Kanske på semester? Företaget verkar ju vara distribuerat med returer i en annan stad än "huvudkontoret". Alla paket jag fått kommer från tyskland.
 
hek skrev:
Lovade attt återkomma med ljudnivå på fibarodimmers inkopplade på halogen med elektriska transformatorer (12V).
Dimmern är nästan helt tyst. Men jag kan faktiskt notera ett svagt surr från transformatorn när man kör på vissa nivåer.
Men min gamla schneider electric dimmer var transformatorn tystare.
Har kopplat in mina första puckar idag :) ett vägguttag och en dimmer som styr taklampan och vägguttaget med andraknappen på kronbrytaren. funkar fint men får ett ganska rejält brum i trafon då det är 12V halogen, inte jättemycket vid 100% men hörbart dimrad betydligt mer. Med den gamla dimmern har jag aldrig uppmärksammat brum på någon nivå, hur har ni löst detta problem eller har ni det inte över huvud taget?
 
Min erfarenhet med brum är att det kan vara väldigt individspecifikt. Dvs byter du till en annan exakt likadan dimmer så är det inte säkert att den låter alls (eller låter mer naturligtvis).
 
@Jo_W: Brummandet beror på vilken trafo du har. Den skall klara framkandsdimmning.

hek skrev:
Efter att lusläst manualer och kopplingsscheman har jag nu hittat en möjlighet att styra vår värmepump/panna (Nibe Split).
Lyckades få igång styrningen av värmepannan i helgen med en 2x1,5kw fibaro som hängts på en öppen reläingång. Har dock ingen temperaturmätning inomhus ännu. Väntar på ett 5 temperaturprober av denna sort:
http://www.ebay.com/itm/High-Qualit...r-/270977470685?ssPageName=ADME:X:RTQ:US:1123

Dom skall in i fibaros universalsensor för mätning av inne/utetemperatur. Tänkte även passa på att koppla in vår dörrklocka till sensorn.
 
Redigerat:
hek skrev:
Jo.. det tog nog ett par dar från att det kommit (kollade trackingen) fram tills Ginette hörde av sig.
Kanske på semester? Företaget verkar ju vara distribuerat med returer i en annan stad än "huvudkontoret". Alla paket jag fått kommer från tyskland.
Nu så - pengarna jag lade ut för att skicka tillbaka är på kontot och enligt Vesternet är nya puckar på väg.
Måste ju ändå säga att Vesternet är riktigt bra!
 
@theboppers
Har bytt alla sex av mina 3kw puckar och dom nya har funkat felfritt under senaste veckan. Helt klart en dålig batch i augusti. Fick dessutom en uppdaterad variant med nyare firmwave.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.