Jag spädde färgen med rödsprit istället för vatten efter tips från en målare. Det var iofs Beckers lackfärg men outspädd fick jag inte till ytan... Med vatten så torkade den så långsamt. Med rödsprit torkade den inom normal torktid.
Det var innerdörrar jag lackade med tryckluftsspruta.
 
jo såklart kan det komma luftbubblor i en färg men låter man burken stå så försvinner de ju gradvis. De blir ju inte permanenta i färgen direkt......
 
Flugger ska ta hjälp av en målare och testa sprutpistol och färg. Att vi får med luft/gas i färgen är tvärsäkert, frågan är bara om det är bubblorna i färgen eller luftningen av färgpåsen, kanske båda.
För er som inte känner till den här typen av spruta, så fyller man en påse, installerad i en "skelett"-kopp, med färgen. Sätter fast kopp med påse i sprutan, öppnar locket till en evakueringskopp (svart) och pressar ut den luft som finns i påsen genom ett millimeterstort hål. Sedan kör man sprutan och leder tillbaka ("primar") den luft som ev. finns i pumpen till påsen. Därefter är det åter dags att klämma ur den tillkomna luften ur påsen. Är färgen tjock är det lite smålurigt att veta om all luft är borta.
Sprutpistol för målning med påse fylld med färg och en evakueringskopp, märkta för att visa var delarna är placerade.
Nu har jag gjort en vibrationsplatta för att vibrera ut ev. gas-/luftbubblor i färgen. Vi ska också försöka hitta en bra/bättre taktik att lufta påsen.
Vi har luftat på samma sätt hela tiden och den största förändringarna vi gjort är: Skaka ur luft-/gasbubblor ur färgen, spruta tunnare och vi sprutar på 40 cm avstånd. Det är stor skillnad nu på förekomsten av bubblor på ytan om vi jämför de första testerna med de senaste.
 
Fick feedback från Flugger personal idag, dock utan att de testat. Enligt dem är det underarbetet som brister. Vi är tveksam då vi har provat på flera olika material, nygrundade, nerslipad tidigare målning och en helt ren aluminiumskiva. Vi har fått mer eller färre blåsor på alla.
Målningen på al-skiva hade vi spätt ut färgen med 20% vatten, den blev helt perfekt förutom några blåsor. Vi förväntar oss dock inte den fina ytan på köksluckorna för då får vi nog slipa ihjäl oss. Hyfsad yta och helst helt utan porer duger.
Vi ska testa måla en innerdörr efter att vi tvättat, slipat den, luftat färgen riktigt samt luftat spruta och färgpåse på ett bättre sätt. Vi hoppas det funkar för att vi har gått från massor av porer vid första sprutningen till bra mycket färre även om det inte känns helt OK än.
 
Nu har vi testat Beckers Mood Professional Finish på en innerdörr och här har vi inte fått några bubblor. Kanonfin yta förutom några smärre brister i underarbetet.
Vi ska ge Fluggers en chans till.
 
Nu har vi testat Fluggers färg igen. Vi har luftat färg och spruta på exakt samma sätt som vi gjorde med Beckers och vi får fortfarande gasblåsor och porer
Vi kan nog bara konstatera att Fluggers färg och den här sprutan funkar inte ihop.
Lite förvånad blir man när återförsäljaren inte kan se skillnad på dåligt underarbete och gas-/luftblåsor/porer.
Vi har smärre brister i underarbetet och några problem med luftburet damm/skräp, men den biten beror på oss själva och lokalen. Hittills har vi inte sett samma bubbel-/porproblem med Beckers.
 
  • Gilla
MasMats
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.